Вирусен хепатит - Лечение > Системата за лечение в България
Възможно ли е да ми откажат лечение, ако АЛАТ ми е висок?
Smurfieta:
Имам въпрос точно за тези изследвания...правила съм си изследвания на TSH..съвсем скоро и май точно това беше причината да мина още 100 изследвания и накрая да разбера 4е съм с хепатит C..та въпроса ми беше друг...ако нивото на хормоните на щитовидната са в норма, а АЛАТ е висок, АСАТ на границата, възможно ли е да ми откажат лечение??
niki:
Отговора е Не. Не би трябвало да откажат. Вече се лекуват и хора с нормални стойности на ензимите (както е моят случай), а при теб АЛАТ както споделяш е завишен.
Радослав Русинов:
Няма как да ти откажат лечение, ако си с хроничен хепатит C и имаш завишени чернодробни ензими. По принцип старото правило е ензимите да са ти 1.5 пъти над нормата, но както Ники спомена, вече се лекуват и хора с нормални чернодробни ензими.
Разбира се, за да получиш лечение, не трябва да имаш някое противопоказно заболяване, което не би позволило интерфероново лечение, както и трябва да си здравно осигурена.
Поздрави,
Радо
Smurfieta:
Благодаря, надявам се да стане така и да ми отпуснат лечение...пък и имам оплаквания, които влизат към симптомите и то доста...май само жълтеницата и тъмната урина ми липсват от изброените ;) :D. Болести като гастродуоденит, колит, възел на щитовидната жлеза дали биха били пречки за интерфероновото лечение?? ???
Радослав Русинов:
По принцип при наличие на заболяване на щитовидната жлеза трябва да се консултираш с ендокринолог. Не съм много наясно какво заболяване е "възел на щитовидната жлеза" и дали е заболяване.
За да се информираш напълно за противпоказанията при лечението и какви са страничните ефекти, можеш да погледнеш на сайта на Roche листовките за техните продукти Pegasys и Copegus - това са и продуктите, които в момента се заплащат от здравната каса за лечение на хроничен хепатит C:
Pegasys® - Пегасис
Copegus® - Копегус
Поздрави,
Радо
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия