Автор Тема:  Хепатит C и противопоказания за започване на лечение  (Прочетена 26840 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 302
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравей и от мен, доста притеснително ми прозвуча това, че за 5 години можеш да стигнеш от положение на здрав черен дроб до преход към цироза, аз също съм изненадана. Прочетох темата и разбирам, че вие преди 5 години не сте правили биопсия и всъщност не знаете каква е била фиброзата тогава и от каква начална точка се е тръгнало. Не знам доколко е възможна реактивация на вируса и повторно изкарване на остър хепатит (мислех, че не е възможно, но кой знае..) за да има вероятност да го е имала от много повече време, или може би причината за увреждането е наличието на още едно - дори две (и диабетът) съпътстващи заболявания, които може да са увреждали черния дроб паралелно. Ако причината за повишеното желязо не е хепатита и е съществувала много от преди него, може последния просто да е ускорил нещата. Разбирам, че и чернодробните ензими са били високи почти през цялото време - над 100. Доколко е зле положението - макар да не съм много запозната с материята, мисля че при условие че ще ви подготвят документите и ще се възползвате от новото лечение (надявам се по-скоро!), шансовете ви да изчистите хепатита са огромни, и ако той е основният причинител на увреждането, да стопирате или дори обърнете фиброзата. Така че положението, според мен, не е толкова зле. Може би сега е дошло времето за справянето с проблема, и аз ви пожелавам успех! 

Неактивен Feya

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 47
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Има близък с хепатит C
Благодаря, Буба,
Надявам се и аз поне подготовката на документите и достъпа до самото лечение да стане по-скоро, въпреки че за сега не се очертава да е така.
Относно биопсията, наистина преди 5 години, когато лекарите решиха, че няма да я лекуват с интерферон, а ще чакат да излезнат новите безинтерферонови лекарства, отказаха да й направят биопсия тогава под предлог, че резултатът от него важял 4 години, а за новите лекарства за хепатит C имаше само слухове тогава и никой с точност не знаеше кога точно ще станат реалност. Не разбирам какво е пречело и тогава още да се направи биопсия, за да се види какво е началното състояние след откриването на вируса?
А що се отнася до високото желязо, лекарите заключиха, че има вторично натрупване на желязо вследствие на хепатита, т.к. генетичен тест отхвърли хемохроматоза.
Имаме много въпроси, на които нямаме отговор, но в случая е по-добре да се концентрираме върху предстоящото лечение и събирането на необходимите документи и да имаме търпението да чакаме то да се случи.

Бъдете здрави,
Фея!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007