Автор Тема:  Хепатит С и моята история  (Прочетена 20307 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 12
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Хепатит С и моята история
« -: Април 22, 2014, 21:29:34 »
Здравейте на всички във форума!!! Благодаря ви, че Ви има, че има човек да прочете и да си отговори на хилядите въпроси при сблъсъка с хепатитите. Ето на кратко и моята история. Всъщност се касае за съпруга ми, който е на 36 години, млад, здрав Българин. Без никакви оплаквания до сега. Преди една седмица ми каза, че урината ми е доста тъмна. Аз го посъветвах веднага да си направи изследвания. На следващата сутрин бяхме в лаборатория и поискахме да му направят всички всевъзможни изследвания, плюс двата теста за хепатит В и за С. Трансаминазите бяха доста високи / асат 1428, алат 987, ЛДХ 976, ГГТ 546/ и теста реагира положително на "С". От там ни насочиха в инфекциозна болница. Приеха го и сега вече няколко дена го лекуват. Но все още нямаме потвърждение от тяхната лаборатория, какъв е точно хепатита. Днес са му направили ехография и лекарката му е казала, че са очаквали нещата да са по зле, но всъщност черният дроб е бил леко увеличен и кръвният поток бил нормален. Това, чакане за буквичкате ме убива. Може ли теста да е грешен, може ли хепатита да е А / което след като изчетох безброй теми във форуми и нета/ май е най-добрия вариант. Преди двадесетина дена имаше хирургична интервенция-може ли да е от там. Всеки изминал ден си задавам хиляди въпроси. Ще се излекували напълно? Има ли ефикасно лечение в България?Ще бъде ли пълноценен човек? Опасен ли е за мен и за детето? Може ли и ние да се заразим? Възможно ли е да имаме второ дете? Моля, Ви пишете!!!

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Хепатит С и моята история
« Отговор #1 -: Април 22, 2014, 22:28:16 »
Здравей Пегас.
Много ми е интересно как го лекуват, като не се знае какъв е хепатитът! Също така какви хепатитни маркери са пуснали - за А, В и С ли, защото ти каза, че е излязъл положителен С. Щом е положителен С, това означава, че има антитела - обикновено така го проверяват. Щом има антитела, значи се срещал с вируса и оттук нататък трябва да се пусне тест за количество - ПСР, за да се види дали е хронична инфекция или организмът се е преборил сам (което се случва рядко). Ако има С, не означава, че няма и друг хепатит, но всеки вид трябва да изследват отделно, а аз не можах да разбера какво точно са изследвали.
За черния дроб - ехографията не може да установи точно доколко е засегнат, затова се прави биопсия.
А за лечението на хепатит С - да, напълно е възможно човек да се излекува, още повече, че навлиза и нова терапия.
За съжаление ми се виждат малко хаотични и непоследователни действията на лекарите и ще те посъветвам да се обърнеш към специалистите хепатолози в София.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Април 22, 2014, 22:56:22 »
Здравей, Лорейн!!!
Ами лекуват го общо според това, което виждам – с карсил, трансметил, глюкоза и урзофалк. Казаха също, че са пуснали маркери за А, В и С, но ще иzлязат може би утре резултатите. А теста, който направихме в частна лаборатория, той излезе положителен на „С”. Задължително след като го изпишат от инфекциозна болница ще търся добри хепатолози в София /ако може да ми препоръчате/. За сега нямаме потвърдено второ изследване, за съжаление ставали по бавно, пък и били празнични дни. Той се чувства добре, има апетит, пие по два литва вода и чайове. Моля се да се излекува!
 :girl_angel:

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3206
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #3 -: Април 22, 2014, 23:01:01 »
Здравей,

много важно е да се установи възможно най-скоро дали е ''А'' или в момента кара острата форма на ''С''. Ако е ''А'', то ще се излекува напълно и ще развие имунитет. За вас в такъв случай е заразен.
Обаче на мен ми прилича на остра фаза на ''С'', поради факта че наскоро е имал хирургическа манипулация с кръв. ''А'' не се пренася по кръвен поток, той е с орално-фекално предаване.

Ако ''С' се хване в острата фаза, има голям шанс с правилно лечение да се излекува навреме. За целта ви трябва добър хепатолог. От кой град сте?
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Април 22, 2014, 23:28:27 »
Ако е остра форма и ако е навреме това значи ли, че ще се излекува бързо и че няма за остане носител? Толкова въпроси възникват в главата ми. Чета, чета, чета и ............. :scream: Защо и за "С", няма ваксини, защо ни заразяват хирурзи, зъболекари и пр. Борбата с болеста е страшна.

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 110
    • Профил
« Отговор #5 -: Април 22, 2014, 23:46:30 »
Здравей и от мен Пегас!
Може да ти прозвучи невъзможно, но първо се успокой. Независимо дали е остра или стане хронична фаза, хепатит С се лекува. Дай си време и чети във форума. Познанието за болестта ще ти помогне. Освен това съпругът ти може и сам да пребори хепатита. Стискам ви палци да е така! Късмет!

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #6 -: Април 23, 2014, 00:17:45 »
Човек с остра форма на С се чувства като в последния кръг на Ада, аз бях така и не го пожелавам даже на врага си. И да е в остра форма, радвай се че поне има късмета да не му е зле. Обаче на мен ензимите ми бяха много по-ниски тогава - 60, 70 - в този порядък. Както и да е, важното е да се разбере видът. В частна лаборатория става бързо, но е и скъпичко. За добри хепатолози - Розалина Балабанска в "Токуда" и проф. Антонов в "Св. Иван Рилски" - и двамата в София, както стана ясно. За остра форма на С знам, че е по-ефикасно и много по-кратко лечението, на мен не ми беше приложено, тъй като бях бременна тогава.
Мисля си, че не трябва да се шашкаш предварително, още нищо не се знае пък и с тревоги няма да ги накараш да побързаш с резултатите. Всички тук имаме накакъв такъв проблем и както виждаш даже сме във форма и акъл да даваме  :love5:

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Април 23, 2014, 14:15:22 »
Rezultatite oshte ne sa gotovi, zashto li oshte se bavqt? Nadqvali se do obqd da izlezat, no ne sa. Tova normalno li e?

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Април 23, 2014, 18:49:35 »
Забавили са се, не че е нещо страшно. Изчакай ги спокойно.

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #9 -: Април 23, 2014, 22:59:13 »
Здравейте!!! Аз пак пиша.......... Нашите изследвания и днес не излязоха, тази вечер дежурния лекар /който е и завеждащ на отделението/ ни каза, че уж утре вече ще са готови, но от нея разбрах и нещо друго което много ме шокира, относно бъдещото лечение-касае се за следното: за пациенти с остър хепат С, здравната каса не отпуска лечение  - а само за хроничен. Призумцията  била, че организма може да изчисти вируса и за това ЗК не отпуска лечението, но ако преминеш в хроничен тогава "да". Вярно ли е тава, и такъв ли е принципа??? През времето, което организма се бори с вируса, не е ли добре да се прилага и интерфероновото лечение?

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #10 -: Април 24, 2014, 09:03:55 »
Здравейте, пак !!! Туко що мъжът ми се обади с резултати. За хепатит "А" и хепатит "С" резултатите са отрицателни. Днес щели да го тестват за "В". Това са новините

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #11 -: Април 24, 2014, 11:21:24 »
Е, честито, 2 отхвърляния от 3 възможности не е чак толкова зле. Стискам палци и за В-то.

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #12 -: Април 24, 2014, 20:25:40 »
Възможно ли е някоя от двете лаборатории да грешат? При едната резултата да е положителен, а при другата отрицателен. Трябва ли, ако всички излязат отрицателни  :girl_angel:, да повторим пак изследванията, например в лаборатория в София?

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3206
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #13 -: Април 25, 2014, 07:32:46 »
При положение, че има един положителен и един отрицателен тест за хепатит С, мисля че е редно да пуснете още веднъж. Няма как да знаете кой от двата е верен.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #14 -: Април 26, 2014, 09:11:57 »
Здравейте от мен за днес. Вчера не съм писала. Както споделих по горе нашата история, ние още чакаме резултат и за последният вид на хепатита, а именно "В". Вчера не излезе никакъв резултат, в понеделник са му казали че пак ще му вземат кръв и за него да го тестват. Междувременно от болницата го пуснаха за събота и неделя. Много странна история се получи при нас. В частна лаборатория резултатите са с едни показатели / напр. асат, алат и пр..../, теста е /-/ за В и /+/ за С. В лабораторията на инфекциозна болница асат, алат и пр., взети след кръвна проба няколко часа по късно бяха с двойни, показатели. Резултати /-/ за хеп. "А" и /-/ за хеп. "С", след шест дена изследване. Въпросът ми е къде е истината? Предполагам, че лабораторията на инфекциозна е по-прецизна. А може ли, при положение че "В" е излязъл отрицателен в частната лаборатория и сега да излезе пак отрицателен, и ако дай боже изследванията за всички тествани хепатити, излязат / - /, то тогава какво може да е?

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007