Здравейте на всички във форума!!! Благодаря ви, че Ви има, че има човек да прочете и да си отговори на хилядите въпроси при сблъсъка с хепатитите. Ето на кратко и моята история. Всъщност се касае за съпруга ми, който е на 36 години, млад, здрав Българин. Без никакви оплаквания до сега. Преди една седмица ми каза, че урината ми е доста тъмна. Аз го посъветвах веднага да си направи изследвания. На следващата сутрин бяхме в лаборатория и поискахме да му направят всички всевъзможни изследвания, плюс двата теста за хепатит В и за С. Трансаминазите бяха доста високи / асат 1428, алат 987, ЛДХ 976, ГГТ 546/ и теста реагира положително на "С". От там ни насочиха в инфекциозна болница. Приеха го и сега вече няколко дена го лекуват. Но все още нямаме потвърждение от тяхната лаборатория, какъв е точно хепатита. Днес са му направили ехография и лекарката му е казала, че са очаквали нещата да са по зле, но всъщност черният дроб е бил леко увеличен и кръвният поток бил нормален. Това, чакане за буквичкате ме убива. Може ли теста да е грешен, може ли хепатита да е А / което след като изчетох безброй теми във форуми и нета/ май е най-добрия вариант. Преди двадесетина дена имаше хирургична интервенция-може ли да е от там. Всеки изминал ден си задавам хиляди въпроси. Ще се излекували напълно? Има ли ефикасно лечение в България?Ще бъде ли пълноценен човек? Опасен ли е за мен и за детето? Може ли и ние да се заразим? Възможно ли е да имаме второ дете? Моля, Ви пишете!!!