Автор Тема:  Спешно ли е?!?  (Прочетена 6995 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ani.n.m

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 39
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Спешно ли е?!?
« -: Февруари 16, 2016, 03:56:56 »
Здравейте мили хора! Преди 12 дни разбрах, че живея с хеп ц. Шока беше огромен. Почувствах се като ходещ мъртвец. Поради огромния стрес според мен се отключиха някои симптоми, за които си мислех в началото че си внушавам след изчетеното. Но успях да се овладея, а проблемите не спират. Всички казват, че болестта се развива бавно, но вчера четох за мъж, заразен в болница и след 10 на дни починал. Та моите проблеми са следните: имам сърцебиене и нещо като аритмия( това го имам от преди новината), кръвното ми падна много и ми прилошава (не се наспивам добре, но все пак), дроба си усещам увеличен, нещо като че ли се надига там постоянно, с еднакъв ентизитет, периодично, но не са черва и ме сръчква едно такова, тежи ми нещо там, боде, умора страшна, много неприятни болки в ставите - колене, китки, глезени, пръсти, често ходене по голяма нужа (без промяна в цвета), силно главоболие. Понякога ме сърби леко кожата на корема, а силно пръстите на ръцете. Зачервява ми се едното око, това е от години, но сега е засилено. Ям, постоянно съм гладна, иначе ми прилошава. Ту ми е топло, горя, ту ме втриса, треперя. Жълта съм и не мога да спя, вероятно в следствие на стреса. С направлението си се записах при д-р Цветкова в Иван Рилски, но виждам, че никой не я споменсва тук. Кажете ми говорят ли ви нещо тези мои симптоми и трябва ли да търся помощ от лекар веднага или да си чакам резултата от ПСР и симптомите да стихнат? Също да продължа ли да си кютам при тази докторка или да потърся помощ при някой известен? За доц Антонов не знам дсли имам сили да се боря и клоня към токуда. Ако се налага не се притеснявам да си платя за първи преглед там, но после трябва ли направление? Какво да правя, кажете ми?
« Последна редакция: Февруари 16, 2016, 09:35:42 от Az »

Неактивен vesko@

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 76
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Повторно лечение
Re: Спешно ли е?!?
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2016, 10:19:01 »
Здравеи Аз мисля че трябва да пишеш в една тема а не за всеки въпрос да отваряш нова.От какъвто и хепатит да е неможе да умреш за 10 дни,процеса е много по дълаг и е различен във всеки случеи.Разбирам че си объркана и стрсната и без да искам да те обидя мисля че трябва да потърсиш помощ при психолог.Всички тук или наши близки са със хепатит но работим и живеем със това,просто и ти трябва да го приемеш и все пак да не забравяме че медицината напредна много,затова горе главата.

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 302
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
« Отговор #2 -: Февруари 16, 2016, 12:39:43 »
Здравей, и аз явно не мога да ти помогна повече, но щом мислиш, че умираш отиди на друг доктор - мога само да ти кажа че моите лекари бяха Д-р Карагьозов (който ми откри хепатита) който сега е в Гастроентерологията  в Токуда и е невероятен диагностик, и Д-р Мариета Симонова от ВМА , частен преглед при нея си записвах в Медицински център "Интермед" - на първия етаж на ВМА поликлиниката - каб 22а, тел: 02/9225001, сега вече не приема там, но там са др. светила от ВМА - проф. Кацаров, проф. Таков и др., прегледът е между 55лв. и 75 лв. в зависимост дали е при доктор или професор. Могат да те приемат в болница и да ти направят пълни изследвания. Имай предвид, че в момента има и грипни вируси и симптомите са сходни. Иначе Веско е прав - за улеснение на четящите и администрирането на форума се пише в една тема на конкретния потребител и неговите проблеми, касаещи лечението му. Не знам къде си прочела това за човекът починал за 10 дена, ако е в интернет - публикувай линк.

Неактивен ani.n.m

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 39
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
« Отговор #3 -: Февруари 16, 2016, 16:25:03 »
Здравейте и благодаря за отговерите. Разбрах за темите, за първи път пиша във форум и не знаех как ще е удачно. Ще се поправя за напред.
Това е статията: http://m.blitz.bg/article/30469

Надявам се да е нещо като грип наистина. Цял ден се чувствам малко по-добре и рвших да изчакам до утре преди да се обадя в Токуда.

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
  • Публикации: 387
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
« Отговор #4 -: Февруари 16, 2016, 18:14:19 »
Не е умрял от Хепатита, 100%. Човека си е имал придружаващи заболявания. А като преливат кръв винаги я изследват, поне от над 20 години е така.

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Публикации: 302
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
« Отговор #5 -: Февруари 16, 2016, 18:37:53 »
Да – предположих, че е тази статия. Без да коментирам надеждността на медията, в статията става въпрос за остър вирусен хератит B, който, доколкото знам, в малък % от случаите може да протече под такава остра животозастрашаващ форма (и  въпреки това не пише за 10 дена, а за повече от 2 месеца). Ти имаш хепатит С, не B, нали?  Освен това, ако в момента караш някакъв остър хепатит, трансаминазите (АСАТ и АЛАТ) ще са ти завишени в пъти над нормата, а не с 5 единици, както си написала в другата тема.  Все пак диагнозите ги слагат лекари, а във форума сме само пациенти, които споделят личен опит. Така че ако имаш страхове и притеснения и не вярваш на доктора си, със сигурност трябва да си намериш бързо друг лекуващ лекар, на който да имаш доверие.
(Иначе, тези дни, почти същите симптоми ги имам и аз + болки в гърлото и синусите, но в моя случай установих, че е грип и чакам да го преборя.)

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007