Вирусен хепатит - Лечение > Системата за лечение в България
Нови правила за хоспитализация на пациентите с хронични хепатити, април 2016
Ме:
Здравейте,
Как ставаше досега записването за хоспитализация?
Поздрави!
Feya:
Здравейте,
И аз се интересувам за това как става в момента записването за хоспитализация в "Иван Рилски" София и дали важат правилата по-горе.
По никакъв начин не можах да се свържа по телефона, пък и само за едно записване да ходиш на място си е луда работа, особено когато си от провинцията.
Бих искала да помоля някой, който е минал по този път, да сподели.
Преслав, виждам, че и ти си имал проблеми със заплануването на хоспитализация, ако може да споделиш как се оправи, ще ти бъда благодарна.
Другият въпрос, който ме вълнува, е дали има такава вероятност да ти насрочат чак след 2 месеца дата за хоспитализация, поради това, че всичко е запълнено.
Бъдете здрави,
Фея!
preslav1980:
--- Цитат на: Feya в Януари 25, 2017, 21:55:15 ---Здравейте,
И аз се интересувам за това как става в момента записването за хоспитализация в "Иван Рилски" София и дали важат правилата по-горе.
По никакъв начин не можах да се свържа по телефона, пък и само за едно записване да ходиш на място си е луда работа, особено когато си от провинцията.
Бих искала да помоля някой, който е минал по този път, да сподели.
Преслав, виждам, че и ти си имал проблеми със заплануването на хоспитализация, ако може да споделиш как се оправи, ще ти бъда благодарна.
Другият въпрос, който ме вълнува, е дали има такава вероятност да ти насрочат чак след 2 месеца дата за хоспитализация, поради това, че всичко е запълнено.
Бъдете здрави,
Фея!
--- Край на цитат ---
Здравей. Ами при мен стана по следния начин.
1. След получаване на разписаните протоколи за лечение се обадих в приемния кабинет на Иван Рилски.
Първо няколко дена се мъчих на тел.: 02/ 952 -28 -31. Никой не вдигна, ни предиобед, ни следобед. А това е официалния телефон на сайта.
Изпозвай телефон: 02 / 952 -37 -44. На него ми отговориха веднага.
Първата им реакция беше, че не записват по телефона а трябва да се отиде на място. Като обясних, че съм от Русе и съм за започване на лечение с Харвони се съгласиха да ме запишат. Дадоха ми час за след 1 месец.
Така, че те съветвам след като се обадиш по телефона да настояваш да те запишат, защото си от провинцията. Не са ми искали направление 7, за да се запиша.
Звъни: вторник, сряда и петък в диапазона 08,30- 13,30ч. Така пише на кабинета за прием.
2. На датата на постъпване носиш:
- копие от последна епикриза
- 2 броя на направление 7 по кл. пътека 76 + 1 брой амбулаторен лист. Дава ги личната лекарка. Като основание се пише проследяване на чернодробното заболяване и нещо от сорта. При мен беше и старт на противовирусно лечение.
- копие ТЕЛК, ако имаш
- лична карта
- рецептурна книжка, ако започваш ново лечение. Ако не ти се носи да ти тежи :smile: , то си запиши номера й. Ще ти го искат.
- лекарствата, ако ще започваш лечение.
3. Като дойдеш в болницата за постъпване:
- първо веднага на регистратурата, за да се запишеш. Отваря в 07.30ч. Ако си от първите записали се, ще чакаш по малко, защото викат по реда на записване в регистратурата. Представяш направленията номер 7 + амбулаторния лист и личната карта. Проверяват те дали си в техния списък за деня. Вече имат такъв. След като всичко е ОК ти връщат всички документи и ти дават уверение, че си здравно осигурена.
- Веднага отиваш в приемния кабинет номер 14. Попълваш декларациите за информираност. Те седят до прозорците на едно бюро. По рано лекарите ги попълваха но губеха време. Затова са променили ние да ги пишем докато чакаме отвън. Мисля, че това е + откъм организация.
Оттук започва голямото чакане.
На другия ти въпрос. Да- може да ти дадат час и за след 2 месеца. Зависи колко са запълнени датите.
Успех.
:smile: :smile: :smile:
Feya:
Благодаря ти, Преслав за изчерпателния отговор. Бъди жив и здрав.
Любо:
Здравейте,някой знае ли какъв е проблемът за хоспетализацията на хепатит и има ли такъв.
Трябваше да постъпя на 25.05. във Иван Рилски,но рано тази сутрин ми се обади д-р Петкова,
която ми съобщи че няма лимит(направления) за хоспетализацията, ми се отлага за по-нататък и ще говори с п-р Антонов, за кога евентуално ще има лимит за да ме приемат.Много гадно става защото си бях планувал други работи след болницата и то при положение че приемат ми е плануван още преди - 3 месеца.
Някой знае ли за този проблем или проблема е индивидуален само при мен! То по- принцип не ми е за първи път да ми се случва,на два пати от болницата ме връщат защото съм бил от София и нямало места и така.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия