Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Моята история / Възможна ли е сероконверсия
« Последна публикация от Ronito - Септември 16, 2026, 23:27:35 »
Здравейте.
Родена съм с хепатит Б.При инвитро процедура се оказа ,че е активен с милиарди репликация.На тенефовир съм от 9 години.
Днк вече от години вируса не се открива.
Последните изследвания показаха промяна в резултатите.

HBsAg
2020 -9100
 2023 -3680
2025 -861
 2026- 563.8 IU/mL

anti-HBs
2022 -0.48
 2023 -0.40
 2024- 0.40
2025- 5.21
 2026- 8.23 mIU/mL

Моля ви ,отговорете ми възможно ли е да очаквам сероконверсия в близките години?

2
Общи теми / относно хоспитализациите при хепатит б
« Последна публикация от plamen 74 - Септември 13, 2026, 19:37:00 »
В итернет ми излезе новина че хоспитализацията от 3 дена ще бъде заменена амбулаторно в новият рамkов договор, Вярно ли е
3
На лечение съм / Re: Стойности на Hbs-ag
« Последна публикация от dimopetrov - Септември 01, 2026, 17:23:39 »
Здравейте отново!!! Извинявам се за забавянето но чак сега  се установи горе долу схемата за изчистване на  Hbs-ag.Това включва и диета също.Въпроса бе във каква форма трябва да се пие хран. добавка  и витамините в течна или на хапчета. Понеже е известно че това Hbs-ag трудно се премахва е нужна правилната настройка на схемата  :dance:. До Нова година ще имам пълна яснота около ефективността и ще споделя  резултата. За момента светлината в тунела се засилва :yahoo:
Между другото трябва и човек да си повярва. През 50- години Пеле (Краля на футбола)  слуша по радиото мач на Бразилия от световното първенство и след този мач отпада от надпреварата но Пеле със сълзи на очи е казал "Аз ще направя Бразилия световен шампион"  а впоследствие се оказват 3 световни титли и се оказва единствения футболист печелил това отличие досега. Та ето как ако човек си повярва може да постигне нещо значимо въпроса е да се напуска правилния път. Човек се учи докато е жив. около октомври -ноември ще пиша пак какво става с мойте опити
4

Япония e първата държава в света, която официално одобри bepirovirsen - засега единственият медикамент, който постига функционално излекуване при хроничен хепатит B.

Данните от клиничните проучвания сочат, че при 6 месечен курс с bepirovirsen 19% от пациентите изчистват HbsAg, докато с настоящите дългогодишни терапии това се случва при около 1% от тях.

В момента текат регулаторни процедури за одобрение на bepirovirsen в САЩ и Европейския съюз. Решенията на FDA и EMA се очакват през следващите месеци.

https://www.hepactive.org/news/yaponiya-odobri-prvoto-lekarstvo-za-funkcionalno-izlekuvane
5

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА СДРУЖЕНИЕ „ХЕПАКТИВ”,

На основание чл. 22, ал. 3, вр. чл. 20 от Устава на Сдружение „Хепактив”,  решение и възложение на Управителния съвет на сдружението от 06.08.2026 г. свиквам заседание на Общото събрание на сдружението на 11.09.2026 г., от 13.00 ч., на адрес : София, ул. „Проф.Н. Михайлов” № 2, ет. 2, ап. 11, при дневен ред:

1. Обсъждане и приемане на годишния финансов отчет на Сдружението за 2025 г.;
2. Обсъждане и приемане на отчет за дейността на Сдружението и председателя му за 2025 г.;
3. Разни

Съобразно чл. 18, ал. 2 от Устава на сдружение „Хепактив” членовете на Сдружението могат да участвуват в Общото събрание лично или чрез представител, упълномощен с изрично писмено пълномощно да ги представлява на едно или
неограничен брой заседания на Общото събрание. Едно лице не може да представлява повече от трима членове. Пълномощниците нямат право да преупълномощават с правата си трети лица.

София 07.08.2026 г.                                                                                                                               

Силвана Лесидренска
Председател на Управителния съвет
Сдружение „Хепактив”
6
Моята история / Re: Хепатит Б
« Последна публикация от NO_HBV - Юли 27, 2026, 11:37:52 »
Доколкото съм чел и ми е известно, при хронична ХепБ инфекция идва момент когато вируса се "изморява" и имунитета успява да го пречупи и премахне. В информацията беше записано, че това се случва на хора с дългогодишна инфекция от раждане или заразени като малки, и на възраст след 45+ е възможно да се случи това, като количествения HBsAg постепенно намалява до напълно премахване и поява на антитела. Разбира се, не всички сме късметлии..  :wink3: 
7
Моята история / Re: Хепатит Б
« Последна публикация от kiki1234 - Юли 16, 2026, 10:35:22 »
След дълго хронично носителство,някак се е изчистил и на 40 ми годишнина при рутинен профилактичен преглед hbsag излезе отрицателен.....Страшно много се изненадах и си мислех,че е грешка .Трябваше ми година да събера смелост да си пусна и антитела...ами 94 ,не мога да повярвам все още ,но съм много щастлива.
8
Ехааа, колко е яко, като прочета за успешно лечение. Много, много се радвам за теб. Честити ти свободни от хепатит С тяло и душа!
9
Общи теми / Re: Изследване за австралийски антиген
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Юни 10, 2026, 09:06:20 »
Възможно е вирусът да е изчистен.
10
Общи теми / Изследване за австралийски антиген
« Последна публикация от ini - Юни 09, 2026, 19:08:51 »
Здравейте! Имам въпрос и знам, че тук има много компетентни хора, които да ми отговорят. Имам хроничен хепатит В, открит случайно преди 16 години. След направени изследвания и консултации с лекари, се оказа, че вирусното натоварване е сравнително малко, т.е. хроничния хепатит не е активен и не се нуждая от лечение. През тези 16 години на 2 пъти ми се наложи да вадя медицинско и там се изискваше изследване за хепатит В. Разбира се, австралийския антиген си излизаше положителен. Последните 2 години при профилактични изследвания, личния лекар включва и изследване на хепатит В, въпреки че знае, че съм с хроничен. Предполагам, че се изисква задължително и затова го пуска. Обаче и двете години изследването излиза отрицателно. Миналата година реших за себе си, че е някаква грешка и не повдигнах въпроса пред лекар. Обаче същото излезе и тази година. Възможно ли е това? Дали действително се правят тези изследвания или просто пишат резултат? Не знам как да си го обясня.
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007