Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Todor

Страници: [1]
1
Здравейте.

Разглеждам форума и личните истории на толкова много хора и си задавам следния въпрос:
След като уж 90-95% от случаите на остър Хепатит Б при възрастните се излекуват, защо има толкова много хронични носитетели на вируса?

2
Здравейте.

Писал съм тук преди, но имам общ въпрос от чисто любопитство.
Долколкото съм чел при заразяване с Хепатит Б, при появата на симптомите (ако има изобщо такива) колкото по-силен е имунният отговор, толкова вероятността да се изчистии вируса е по-голяма. Да речем че човек има съмнение че е възможно да се е заразил с Хеп Б и взема чисто профилактично хепатопротектор (Карсил, Есенциале и т.н.) с цел да помогне на организма си в случай на заразяване. Знам, че се пият за възстановяване, след прекарана вече инфекция. Но въпросът ми е следният: Вземането на хепатопротектор предварително намалява ли вероятността за силен имунен отговор в случай на заразяване? т.е. може ли в желанието да си помогнеш всъщност да си навредиш и да направиш вероятността да хронифицираш по-голяма?

Благодаря.

3
Здравейте.

Писал съм тук преди, но сега имам общо питане, което ме интересува. Предварително моля модераторът, ако не съм си постнал темата в правилния раздел да я премести.

Защо има толкова много случаи на хроничен Хепатит Б? При възрастните знам, че 94% са в състояние да изчистят вируса до 6 месецая от заразяването. Т.е. само при 6% хронифицира. Обаче ми се струва, че нещата не са точно така. Този форум е доказателство за думите ми, отделно и аз познавам човек с хроничен Хепатит Б. Оставам с убеждението, че ако разбере, че е инфектиран навреме с Хепатит Б (малко вероятно е) човек има 6 месеца, през които шансовете му за победа са големи. "Изпусне" ли се този срок сякаш вероятността за трайно изчистване е много малка.

Интересува ме и сексуалното предаване на Хепатит Б (знам, че е по-лесно от това на Ц, или ХИВ). Но зависи ли от вирусния товар? Някой с хроничен хепатит Б по-заразен ли е от някой, който е в остра фаза?

Благодаря.

4
Здравейте.

Писал съм в този форум преди доста време, но ето че сега имам реален проблем и нужда от помощ. Преди няколко месеца без да искам докоснах една използвана спринцовка (случи се на една бензиностанция, просто търсех метална пръчка и помислих спринцовката за такава). За щастие не се убодах, нито пък докоснах иглата, а просто пипнах спринцовката от външната й част. Не видях по повърхността й да има кръв или някакви други флуиди. Имах обаче малко рани на пръста си от порязвания с нож, които не бяха пресни (може би на около 2-3 дни).

Въпросът ми е каква е вероятността при тази ситуация да съм се заразил с Хепатит Ц? Знам, че той е най-опасният от всички и че предаването му е по кръвен път. Нужно ли е да се тествам в моя случай и имам ли основания за притеснение?

Благодаря предварително.

5
Тая тема може да се стори груба и нарушаваща личното пространство за някои хора. Ако вие мислите така, не отговаряйте. За мен обаче тя е важна, защото много противоречива информация относно начините на предаване на Хепатит Б и Ц изчетох. Та за всички онези от вас, за които не е проблем, моля да споделите как се заразихте с Хепатит Б или Ц? Секс, медицински манипулации, преливане на кръв или по друг начин. Мерси предварително.

6
Моята история / Здравейте и от мен
« -: Януари 30, 2007, 03:23:29 »
Съвсем случайно попаднах на вашият форум, който както виждам е съвсем пресен, но май набира скорост, което е чудесно. Аз реших да не се представям, а направо да постна моят първи постинг тук. Аз също съм боледувал от Хепатит А през 1990 година и беше ужасно. Още помня кошмарът, който изживяхме тогава аз и семейството ми. И макар Хепатит А да се води най-леката форма на всички Хепатити, положението беше много сериозно, защото 8 дни не можеха да ми поставят диагноза. А как бях отслабнал, нямах сили да изкача 2 стълби, ох...гадно ми става само като си го спомня.
Сега искам да ви попитам нещо, защото аз търсех много информация в Интернет, обаче е много разводнена и объркваща. Мога ли да се заразя от Хепатит Б или С чрез орален секс? Знам че С сравнително трудно се хваща посредством какъвто и да било секс, но за Б нещата не са ми ясни, т.е. не са ми ясни относно оралният секс. Каква е вероятността, ако партньорката ми е със сигурност носител на Хепатит Б и аз да го прихвана при незащитен орален секс?
И колко време трябва да мине след съмнителен акт, за да се направи тест и той да е сигурен? Мерси!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007