Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: [1] 2 3 ... 215
1
НЕДЕЙ НИЩО ДА ВЗИМАШ.
Остави тялото си да се изчисти само.

2
Ти си прекарал хепатит В и си се излекувал, имаш защитни антитела.

3
По-скоро ти си го прекарал някога и имаш антитела. Пусни всички изследвания тук за да ги видим, така на парче не може да се коментира.

4
Не съм убедена,че това е лечение.Четох ужасни неща за този тенофовир.Пише,че уврежда бъбреците и костите.В крайна сметка,ще трябва да умра от бъбреци,а не от черен дроб.
Моля,който е на лечение с тенофовир да ми даде малко инфо,как я понася?
Благодаря предварително!

А виждала ли си лекарство на което да не пише предполагаеми странични ефекти в листовката?
мисля, че по - добре човек да 'рискува' и да си пие терапията, вместо да умре от рак на черния дроб.

5
На лечение съм / Re: Борбата започна
« -: Май 03, 2022, 21:43:31 »
Говорете с лекаря, който Ви лекува, може би да има талони за безплатни изследвания.

6
Бебето пък изобщо няма какво да го мислите, няма никаква опасност от предаване на вируса.

7
Много малко вероятно е да настъпи инфектиране при такъв инцидент, има различни проучвания през годините които са се опитали да установят възможността, без никакви категорични данни.
Въпреки това в медицината няма как да сме 100% сигурни, затова пуснете тест на 30 ден след инцидента. Ако сте в София или Варна може да го направите безплатно в лаборатории СитиЛаб, с които си партнираме.

8
По молба на доц. д-р Ирина Иванова публикуваме нейно писмо, касаещо реда и организацията за получаване на протокол за антивирусно лечение на хроничен хепатит В от клиниката по гастроентерология към УМБАЛ "Св.Марина" гр. Варна

 
"Предстои възстановяване на плановия прием към Клиниката по Хепатогастроентерология на УМБАЛ „Св.Марина“-Варна и писмото ми към Вас е с цел да се опитаме улесним организацията за записване за хоспитализация и за процедурата по оформяне на експертните становища за подновяване на протокол.

Всеки вторник от 15.00 до 16.00 часа и четвъртък от 15.00 до 16.00 часа на телефон 052 978 348 ще осигурим лекар от Клиниката, който да консултира болните с хепатит В по въпроси, свързани с лечението. Моля, насочете проблемите си в посочените дни/часове. Обадете ни се с подготвена информация: „с какъв медикамент се лекувате?“; „до коя дата/месец е валиден протоколът за реимбурсация от ЗК“; „до кога имате лекарство?“. Планирайте обаждането си в най-добрия случай около 2 месеца, преди „последното, 6-то подред“ получаване на лекарството от аптека.

В деня, определен за хоспитализация елате в 8.30 часа на 11 етаж пред кабинета на старша сестра Шерифова с направление за приемане по клинична пътека 76, код на болестта B18.1 или K74.6, издадено от личния лекар или гастроентеролог и носете медицинската си документация. В деня, планиран за амбулаторна процедура N34 за издаване на нов протокол (обичайно вторник 14ч) Вие трябва да посетите УМБАЛ Св.Марина-Варна.

Напомняме отново, че антивирусното лечение не трябва да се спира по Ваше решение и без съгласуване с гастроентеролог. Терапията се провежда под контрол на специалист, с минимален период от 6 месеца на изследвания: кръвна картина; чернодробни ензими; вирусен товар (т.е. HBV DNA, виремия); абдоминална ехография. Веднъж годишно препоръчваме тест на HBsAg (най-добре количествен тест за HBsAg), както и при нужда допълнителни изследвания, които посочваме индивидуално в етапната епикриза към протокола."

 
Успешно лечение!

Доц.Ирина Иванова, дм, 12 март 2022 година

Клиника по Гастроентерология

МБАЛ "Св.Марина", Медицински Университет - Варна

9
Няма нищо странно в това да имаш позитивни антитела и "е'' антиген, това е междинна фаза, вероятно изграждаш антитела, които след количествено натрупване следва да негативират "е" антигена. Желая ти успех в това :)

10
Каква е горната граница на лабораторията? Мисля, че е малко над допустимото което значи че скоро би следвало да влезе в норма. Все пак трябва време, телата ни не са машини :)

11
Бихме желали да ви уведомим, че един от основните медикаменти за лечение на хроничен хепатит В - Тenofovir Polpharma е отново наличен в България. Неговият внос бе прекъснат през 2020 г. поради транспортни и други затруднения, причинени от пандемията с COVID-19.
 
Макар доставките да са възобновени за цялата страна, е възможно в началото в някои градове да има забавяне от страна на аптеките при изпълнение на рецептите. За гр. Варна може да се обърнете към вериги аптеки Матрикариа; за гр. София - верига аптеки Нота Бене; аптека Мина, аптека Субра срещу УМБАЛ "Св. Иван Рилски".
 
Припомняме, че медикаментите за лечение на хроничен хепатит В се назначават по преценка на лекуващия гастроентеролог и се отпускат безплатно от НЗОК съгласно утвърдените изисквания. В Приложение 1 на Позитивния лекарствен списък са включени няколко генерични режима (Tenofovir Maylan, Tenofovir Zentiva, Virofob) като всички те съдържат една и съща активна съставка - tenofovir в различни комбинации на допълващите соли (fumarat, maleat и др.).
 
Независимо с кой препарат се лекувате, терапевтичният ефект е еднакъв.
 
При въпроси или нужда от съдействие може да се обърнете към нас на 0988 722 988 или office@hepactive.org.

 

12
На лечение съм / Re: Борбата започна
« -: Февруари 08, 2022, 19:30:45 »
Не е вярно.

Успех с лечението.

13
 Би трябвало лекуващия лекар да ти е казал кои са позволените и забранените неща? Храната при хепатит С няма кой знае какво значение, но цирозата изисква хранителен режим:

- без мазно
- никакъв алкохол
- прием на леки протеини - пилешко, риба

14
Системата за лечение в България / Re: Помощ
« -: Ноември 29, 2021, 11:40:48 »
Да. В рамките на два месеца трябва да ти се обадят, че протокола ти е готов.
Прочети всички стъпки относно лечението тук:

https://www.hepactive.org/informacionni-materiali

15
Предстои ми лечение / Re: Какво да очаквам
« -: Ноември 29, 2021, 11:39:38 »
Очаквай никакви странични ефекти и да се излекуваш от хепатит С, без да разбереш :)

Успех.

Страници: [1] 2 3 ... 215

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007