Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Радослав Русинов

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 395
61
Здравей,
Няма какво друго да препоръчам, освен да пордължиш да търсиш какъв е проблема. Щом вече си бил при проф. Антонов и той е предложил биопсия, това може би е един добър вариант. Проф. Антонов е много добър хепатолог, така че си попаднал на добро място, където имаш шанс да откриеш какъв е основния проблем.
Като друг много добър диагностик мога да ти препоръчам доц. Кацаров от ВМА-София, ако искаш, отиди за второ мнение и при него.
По отношение на ехографа, можеш да отидеш при проф. Григоров от Втора градска болница, който е много добър ехографист.


Поздрави,
Радо

62
Здравей и от мен,
Първо да уточня, че инфекциозната мононуклеоза не е чернодробно заболяване, а вирусно заболяване, което засяга основно лимфните възли. Като възможно усложнение при някои пациенти, е засягането на черния дроб и появата на хепатит. Всичко това обаче е временно, тъй като заболяването отшумява в разстояние на 4 седмици.
Ти явно си от случаите, при които е засегнат и черния дроб, съдейки по високите ти чернодробни ензими. С оглед на това, наистина е хубаво да спазваш някаква диета по време на протичането на заболяването и през периода на възстановяване. Може би най-добрият вариант е да спазваш съветите на лекуващия лекар, но виждам че ти си много притеснена и искаш да си абсолютно сигурна каква точно диета за черния дроб да спазваш.
В такъв случай можеш да погледнеш статията Хранене при хора с чернодробни заболявания, и по-точно, частта за храненето при остър хепатит.
Ако гледаме единствено и само проблема с черния дроб (защото в този форум ние сме насочени и имаме представа само за чернодробните проблеми), то съветът ми е да се опитваш да спазваш някаква щадяща черния дроб диета, но без да изпадаш в крайности. Напълно е ненужно да залиташ в някакви екстремни диети за черния дроб, тъй като доброто и леко хранене му помага, но не е критично важно за работата му през периода на възстановяване.
Имай предвид, че хората, които карат остър вирусен хепатит, достигат АЛАТ и АСАТ дори от порядъка на 2000 - 3000, така че твоите стойности изобщо не са високи в сравнение с тях.
Разбира се, пак уточнявам, че съветът ми за храненето се отнася само за черния дроб и не отчита никакви специфики на инфекциозната мононуклеоза, защото изобщо не познавам това заболяване. Затова, най-добре и най-правилно е да се опитваш да спазваш съветите на лекуващия те лекар. А още по-добре е да не залиташ на тема чернодробна диета, защото при теб няма нужда от строга такава, а само от някои основни правила, които да спазваш.


Поздрави,
Радо

63
Рени, в същата тема, в началото има рецепти за маски с тривитаминол. Използва се на маска, а не директно.


Поздрави,
Радо

64
Здравей,
Най-добре е да се разровиш в интернет за повече информация. Аз не си спомням да съм попадал на скорошна новина, свързана с това лекарство.

Сега се разрових и успях да открия съвсем скорошна пибликация от горе-долу същия екип японски учени: Treatment of pancreatic fibrosis with siRNA against a collagen-specific chaperone in vitamin A-coupled liposomes.
Този път става въпрос за фиброза на панкреаса, но използват същия метод. Според мен нещата все още са в етап на проучване. Не знам колко време ще отнеме да се появи реален продукт на пазара, но със сигурност ще са нужни още доста години.

Разбира се, винаги можеш и да пишеш на имейла, който е оставен в абстракта на статията. Така ще получиш информация от първа ръка.


Поздрави,
Радо

65
Моята история / Re: Диагностициран с хепатит Б
« -: Декември 26, 2012, 22:47:20 »
Излязоха ми резултатите от платеното изследване:

HbsAg +
Anti HbcIgm -
HbeAg +

Напомням и че на 14 декември нивата ми на АЛАТ и АСАТ са съответно 26 и 29, тоест под 40.

Жената от вирусологията ми обясни, че това означава, че съм се заразил скоро, вирусът се репликира, но е започнал процес на изчистване. Попитах я дали ако съм от тези, които ще имат симптоми, те ще се проявят в тази фаза, тя ми отговори, че фазата със симптомите вече е минала. Много хубави новини, но ми се струва, че си противоречат с това, което прочетох - ще ми помогнете ли още веднъж :)
Здравей,
От всичко, което прочетох и от тези последните изследвания, мога да кажа, че при теб хепатита е хроничен. При тази комбинация от изследвания, липсата на симптоми, и това че си го открил случайно, директно клонят към хроничен хепатит Б. Няма защо да чакаш появата на симптоми на остър хепатит, няма да има такива.

И още един въпрос - Цветкова ми взе направлението когато отидох при нея, следователно какво трябва да направя, за да отида с направление при Антонов? Да искам от Цветкова да ми даде тя нещо или да отида при личната лекарка да ми даде тя ново направление, нищо че старото не е обработено?
Не знам какъв е лимита за направление за гастроентеролог за месец, провери при личната. Но не виждам смисъл. Направлението не се дава за конкретен лекар, а за вид специалист. Можеш да си ползваш старото направление.


Поздрави,
Радо

66
Много ти благодаря за детайлния разказ и споделен опит!
Сигурен съм, че ще бъде полезен на много бъдещи майки!

Пожелавам ти всичко с изследванията на дъщеричката ти да е наред и щастливо и безгрижно майчинство!


Поздрави,
Радо

67
И аз споделям същото мнение за алкохола. Няма как след постигнат траен вирусологичен отговор, приема на алкохол да предизвика релапс.
Не мисля и че има проблем с физическите натоварвания, просто трябва да започнеш с по-леки упражнения и постепенно да увеличаваш натоварванията. И да слушаш тялото си, в случай че прекалиш с някой спорт, да понамалиш малко темпото, докато влезеш в кондиция.


Поздрави,
Радо

68
Както се вижда всичко е отрицателно...това значи ли че нямам автоимунен хепатит?
Здравей,
В тази статия на нашия сайт има доста детайлна информация, свързана и с диагностицирането на автоимунния хепатит: Автоимунен хепатит.
Ако погледнеш таблицата за поставяне на диагноза, ще видиш че при твоите резултати имаш само нули в общия резултат. Така, че съдейки по тази информация и по твоите изследвания, е много малко вероятно да имаш автоимунен хепатит.


Поздрави,
Радо

69
Здравей,
Аз мисля, че тези резултати са много добри. Щом 2 години след лечението Миро има толкова нисък вирусен товар, това може да е само хубаво.
Стискам палци да задържи нещата по същия начин и през следващите години. С този вирусен товар, черния му дроб със сигурност се чувства прекрасно и увреждането е стопирано.


Поздрави,
Радо

70
Снежи, ще си позволя да уточня, че всъщност никой не знае дали този резултат е вследствие на процедурите с райф генератора.
Има примери и в самия форум как в течение на няколко месеца вирусния товар варира в много големи граници и то без прием на каквито и да е медикаменти.
Ти имаш направен ПСР през юли 2011 и един през септември 2012, като явно се вижда големия спад при втория. Но същевременно е минала повече от година между двата ПСР-а и не е ясно каква реално е причината за ниския вирусен товар.
Можем да приемем, че райф генератора наистина действа, ако ПСР-а ти от септември 2012-та е бил отрицателен. Самото сваляне на вирусния товар при хепатит C не постига нищо, защото няма доказана връзка между степента на увреждане на черния дроб и нивото на репликация на вируса.


Поздрави,
Радо

71
Венелин, изобщо не трябва да се притесняваш.
Това, че си се лекувал с интерферон в продължение на година, не се отразява на репродуктивните ти способности. Това е някакъв страх, който явно често се среща, защото си спомням и за други подобни мнения, изказани във форума.
Според официалната информация, задължително трябва да изчакаш най-малко 6 месеца след края на лечението, за да може рибавирина да се изчисти напълно от организма. Както Ивка ти е казала, 1 година е още по-хубава граница, но пак уточнявам, че не е задължителна - задължителните са 6-те месеца.
Няма никакъв проблем да работите за бебе с жена ти и можеш да си сигурен, че лечението не ти е причинило нищо негативно в тази посока.


Поздрави,
Радо

72
Ели, съжалявам за цялата случка!
Но, сигурен съм, че вече отдавна си забравила за нея и гледаш напред и с усмивка.
Какъвто и резултат да даде изследването на интерлевкина, пак имаш опции за лечение. Така че всичко е въпрос на време!


73
А относно 1-вата контрола или ПСР който съм постнал искам да разбера ако някои може да ми каже най общо какво е вирусното натоварване и цифрите плашещи ли са.
Здравей,
585 IU/mL е много нисък вирусен товар за 3 месеца лечение, но той трябва да се сравни с изходния вирусен товар, за да можем да се ориентираме колко е спаднала репликацията на вируса. Като цяло, това е много добър резултат, но колкото по-скоро ПСР-а ти стане отрицателен, толкова по-добре.

Отделно искам да попитам дали лечението с интерферон може да изкара от равновесие бактериалната и гъбична микрофлора или с други думи може ли да предизвика бактериална или гъбична инфекция ?
Да, можеш да развиеш бактериална или гъбична инфекция по време на лечение с интерферон. Това зависи и от кръвните ти показатели и от податливостта ти по принцип на такива инфекции. Разрови се в раздела "На лечение съм", в него ще откриеш доста постове, в които се обсъждат и такива проблеми при лечение с интерферон.


Поздрави,
Радо

74
Засега си продължавам с билките, но се чудих дали да не пробвам и с отварата на бай Васил. Определено искам да избегна ножа...
Здравей,
Всички, които пият тези билки явно искат да избегнат хирургическа намеса.
Няма как обаче ние да ти препоръчаме или не какво да направиш, при положение, че явно този камък ако тръгне да излиза може да бъде много опасно за теб.
Препоръчвам ти да се консултираш с още лекари, няма как някой тук да свърши работата на лекарите.


Поздрави,
Радо

75
Ели, поздравления!  :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Сега остава само да направиш резултата 2:1 и да приключиш с този въпрос!  :congrats:
Стискам палци!  :fingerscrossed:

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 395

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007