Автор Тема:  Здравейте и от мен  (Прочетена 27498 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Todor

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 15
 • Пол: Мъж
  • Профил
Здравейте и от мен
« -: Януари 30, 2007, 03:23:29 »
Съвсем случайно попаднах на вашият форум, който както виждам е съвсем пресен, но май набира скорост, което е чудесно. Аз реших да не се представям, а направо да постна моят първи постинг тук. Аз също съм боледувал от Хепатит А през 1990 година и беше ужасно. Още помня кошмарът, който изживяхме тогава аз и семейството ми. И макар Хепатит А да се води най-леката форма на всички Хепатити, положението беше много сериозно, защото 8 дни не можеха да ми поставят диагноза. А как бях отслабнал, нямах сили да изкача 2 стълби, ох...гадно ми става само като си го спомня.
Сега искам да ви попитам нещо, защото аз търсех много информация в Интернет, обаче е много разводнена и объркваща. Мога ли да се заразя от Хепатит Б или С чрез орален секс? Знам че С сравнително трудно се хваща посредством какъвто и да било секс, но за Б нещата не са ми ясни, т.е. не са ми ясни относно оралният секс. Каква е вероятността, ако партньорката ми е със сигурност носител на Хепатит Б и аз да го прихвана при незащитен орален секс?
И колко време трябва да мине след съмнителен акт, за да се направи тест и той да е сигурен? Мерси!

Неактивен pritesnen

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 8
  • Профил
Re: Здравейте и от мен
« Отговор #1 -: Януари 30, 2007, 09:57:48 »
Сега искам да ви попитам нещо, защото аз търсех много информация в Интернет, обаче е много разводнена и объркваща. Мога ли да се заразя от Хепатит Б или С чрез орален секс? Знам че С сравнително трудно се хваща посредством какъвто и да било секс, но за Б нещата не са ми ясни, т.е. не са ми ясни относно оралният секс. Каква е вероятността, ако партньорката ми е със сигурност носител на Хепатит Б и аз да го прихвана при незащитен орален секс?
И колко време трябва да мине след съмнителен акт, за да се направи тест и той да е сигурен? Мерси!

И мен много ме интересува  този въпрос ... защото съм във положението на Тодор ...  :( ?
И още един    какви са признаците(симптомите) на Хепатит Б и С  ??? имам предвид ако си се заразил а  не знаеш ?   знам че всичко става най точно като си направиш тест но да си попитам ?

благодаря предварително !!!

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5566
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте и от мен
« Отговор #2 -: Януари 30, 2007, 11:37:21 »
Здравейте и на двамата :)
Ще се опитам да отговоря на въпроса ви, но все пак искам да кажа, хората които участват във форума не са медицински лица и нищо не гарантира дали това, което казвам е вярно.
Най-сигурния начин е да си сложите ваксина срещу хепатит B, по-надолу съм написал малко повече по темата.
Тъй като аз имам хепатит C, а при него вероятността от предаване на болестта по полов път е много малка, около 1% и не се бях интересувал от това как стоят нещата при хепатит B. Единствено знаех, че хепатит B се предава освен по кръвен път и по полов.
Според едно от нещата, които чета - вероятността човек да се зарази по полов път от партньор, който има хепатит B, е между 16 и 40%.
Ето информация от "Хепасист" - националното сдружение за борба с хепатита - Хепатит B, която дава информация в прав текст на въпроса
Цитат
Хепатит B
Как мога да се заразя?
...
По полов път - хетеро- или хомосексуални полови контакти с инфектиран партньор без да се използва презерватив. Все още не е напълно доказано дали вируса се предава при орален секс.
...
Ето едно изследване по темата, което ми се струва сериозно Oral sex and the transmission of viral sexually transmitted infections (STIs) от S. Edwards и C. Carne:
Цитат
Oral sex and the transmission of viral sexually transmitted infections (STIs)
Hepatitis B positivity has been known to be more frequent in STD clinic attenders, homosexual men, and prostitutes for many years,and is commoner in patients with more sexual partners or a past history of STI in both homosexual and heterosexual groups.Antigen has been found in both semen and saliva, and also in faeces, although this has not been confirmed by all investigators.
...
Although sexual transmission is felt to be an important route for the spread of infection in heterosexuals the nature of the contact has
not been addressed.
Тук казват, че вируса се открива в семенната течност и слюнката. Но имайте предвид, че вируса може да се открива в определени количества там, но то не винаги да е достатъчно за да те зарази. Плюс това, мъж би се заразил ако вируса, който евентуално се намира в слюнката на партньорката му, стигне до кръвния му поток. Това значи, че трябва да има някаква раничка или нещо такова и слюнката да влезе в директен контакт с нея, но дори и тогава това не значи непременно че ще се зарази.
Дори ми се струва по-вероятно жена да се зарази от мъж, който има хепатит B по време на орален секс, ако тя има някаква раничка в устата. Количеството на вируса трябва да е над определен минимум, затова и например не можеш да се заразиш от комар например. Ще цитирам малко източници, защото все пак изразявам някакво мое лично мнение.
The University Health Center, University of Georgia - Hepatitis:
Цитат
The University Health Center, University of Georgia - Hepatitis:
How is HBV Contracted?
Common behaviors that put you at risk of contracting the hepatitis B virus include:

    * Practicing unsafe sex - HBV is found in infected semen, vaginal secretions and saliva. You can contract it through vaginal, anal, or oral sex. Having sex without a condom or latex barrier makes infection more likely, but you can get hepatitis B from any sex act if your partner is infected. The more sex partners you have, the higher your risk of contracting HBV.
...
    * Kissing - It is also possible to get hepatitis B from kissing because the virus can be found in saliva.
...
Why is Hepatitis B Dangerous?
...
Hepatitis B is considered a sexually transmitted infection (STI). Although sexual contact is not its exclusive method of transmission, your chances of getting HBV from unsafe sex are greater than getting HIV, because HBV is 100 times more infectious than HIV. Hepatitis B has no cure, but there is a vaccine to prevent the infection.
...
CNN.com - Health Library - Hepatitis B:
Цитат
CNN.com - Health Library - Hepatitis B:
Major ways transmission occurs
In industrialized countries, you're most likely to become infected with HBV in the following ways:

    * Sexual transmission. You may become infected if you have unprotected vaginal, anal or oral sex with an infected partner whose blood, saliva, semen or vaginal secretions enter your body. You can also become infected from shared sexual devices if they're not washed or covered with a condom. The virus is present in the secretions of someone who's infected and enters your body through small tears that can develop in your rectum or vagina during sexual activity.
...
От горните неща се вижда, че все пак има сравнително голяма вероятност вируса да се предаде при полов контакт, но за орален секс не е еднозначно, но  може да се каже, че също има риск.
Тук ще сложа и малко информация на български, на здравния портал www.puls.bg има две статии, които се опитват да отговорят на повечето въпроси за хепатит B. Статиите са писани от д-р Максим Загоров.
Хепатит В - обща информация
Хепатит В - симптоми, диагноза, лечение
Ето извадка то нея, която е свързана със заразяването по полов път.
Хепатит В - обща информация - По какъв начин човек се заразява от хепатит В?
Цитат
Хепатит В - обща информация - По какъв начин човек се заразява от хепатит В?
Най-честите пътища на предаване на инфекцията с хепатит В са:

    * полов път, включително хомосексуален контакт между мъже: в днешни дни, в развитите страни това е най-честият път на заразяване
...
При хепатит B около 95% от хората, които са заразени успяват да се възстановят напълно от вируса и имунната им система да се пребори от него. Само 5% от хората развиват хроничен хепатит B, който всъщност е опасния. Антителата, които започва да произвежда тялото след заразяването с вируса се появяват няколко седмици след заразяването. Стандартното кръвно изследване за хепатит B проверява за наличието на такива антитела (HBsAg) в организма. Затова ако имате притеснения, изчакайте малко да мине инкубационния период и си направете HBsAg изследване. В момента, в който сте сигурно, че нямате хепатит B си направете ваксина срещу хепатит B, на този линк ще откриете доста информация по темата. Доколкото знам, комбинираната ваксина за хепатит A и B струва към 180 лв., а тази за хепатит B е към 90 лв. и може да ви предпази от заразяване в продължение на цели 15 години. Това е най-сигурния начин да се чувствате спокойни в това отношение.
Относно въпроса за симптомите, пак ще използвам статията на д-р Загоров, която наистина е доста подробна:
Цитат
Хепатит В - симптоми, диагноза, лечение - Какви са симптомите (оплаквания, които предизвиква) на вирусния хепатит В?
Инфекцията с HBV  може да протече безсимптомно (в половината от случаите), като остър вирусен хепатит и като хроничен вирусен хепатит В. Когато новороденото се зарази от болната си майка, то обикновено не показва никакви симптоми, но в над 90% от тези случаи по късно се изявяват направо симптомите на хроничен хепатит В. Тук са описани оплакванията, с които протича най-често острият хепатит В. У всеки болен може да се наблюдават някои или всички симптоми, като някои от тях могат да бъдат по-силно или по-слабо изразени.  Най-популярният симптом на хепатитите въобще е жълтеницата (пожълтяването на кожата, склерите или "бялото" на очите). Както и останалите хепатити в някои случаи хепатит В протича без поява на жълтеница или с изявата на жълтеница на фона на останалите симптоми.

Началото на заболяването обикновено настъпва 2 до 4-6 месеца след контакта с вируса (това е инкубационният период). Най-често началото е грипоподобно или имитира стомашно-чревно разстройство със следните най-чести оплаквания:

    * умерено повишена температура
    * отпадналост и лесна уморяемост (характерно е изключително силната умора, за която пациентите съобщават без състоянието им да предполага такава)
    * болки по мускулите и малките стави на ръцете без видимо засягане: болките по ставите са предимно сутрешни и са много характерни за острия вирусен хепатит В; представляват извънчернодробна изява на заболяването.
    * гадене и евентуално повръщане
    * загуба на апетит
    * болезненост в горната част на корема (епигастриум), непосредствено под ребрата; в средата на тази област се проектира стомаха
    * кожен обрив - характерен е за болестта, обикновено е краткотраен и  съставен от дребни пъпчици върху червени петна, бързопреходен е и се разполага предимно по трупа.
    * потъмняване на урината (тя придобива цвят на бира, кола или тъмен чай): този симптом е характерен в по-голяма степен за вирусните хепатити, но може да се дължи и на други причини
    * изсветляване на изпражненията
    * тежест, дискомфорт или болка в дясното подребрие  - дължат се на възпалителния оток на черния дроб, чиято капсула е богато инервирана; този симптом е почти винаги налице при острия вирусен хепатит В
    * в някои случаи е налице сърбеж по кожата
    * ако налице е обилно повръщане, то може да доведе до обезводняване, характеризиращо се със симптоми като отпадналост, обърканост и загуба на концентрация, учестен пулс, главоболие, намалено количество на отделена урина, раздразнителност и др.

След различно дълъг период от време, най-често 2-5 дни може да се появи жълтеница (трябва да се обърне внимание, че жълтеницата е симптом на някакво заболяване, а не болест сама по себе си!): дължи се на отлагане на пигмента билирубин по кожата и видимите лигавици; при вирусните хепатити жълтеницата има рубиново-червеникав оттенък; жълтеникавото оцветяване се забелязва най-напред по склерите ("бялото" на очите) и долната повърхност на езика, а след това и по цялата кожа; често болните не забелязват сами промяна в цвета на кожата си, а това отбелязват роднините и заобикалящите ги хора. Жълтеницата трае 12-15 дни и след това постепенно изчезва.

В малък процент от случаите вирусният хепатит В протича фулминантно (светкавично); в тези случаи за мног кратко време се изявяват симптомите на остро настъпила чернодробна недостатъчност с унесеност, замъгленост на съзнанието до кома, изявена жълтеница, подуване на корема вследствие на събирането в коремната кухина на свободна течност (асцит), поява на отоци по краката, намаляване на уринирането, поява на кървене от лигавиците и кожата, наличие на кръв в изпражненията и т.н.; тази форма на хепатит може да доведе до бързо изпадане в чернодробна кома и смърт.

Винаги е налице увеличение на черния дроб и много по-рядко - увеличение на далака. Рядко може да има увеличение на лимфните възли.

Състоянието на болните се подобрява с появата и постепенното изчезване на жълтеницата. Обикновено цялата еволюция на заболяването трае около месец, при възрастни болни може и до два месеца.

Ако някой се интересува от още информация за хепатит B, ето още малко линкове:
Mediline Plus - A Service of the U.S. National Library of Medicine and the National Institutes of Health - Hepatitis B
Wikipedia - Hepatitis B
« Последна редакция: Януари 30, 2007, 13:33:58 от Radoslav Rusinov »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Todor

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 15
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Здравейте и от мен
« Отговор #3 -: Януари 30, 2007, 12:06:50 »
Много подробна и изчерпателна информация, от много източници. Благодаря ти. Обаче мисля, че си допуснал една неточност, относно HBsAg. Този тест не търси антитела за Хепатит Б, а търси антигена, т.е. самият вирус. Ето я справката:

There are three standard blood tests for HBV:

HBsAg (looks for hepatitis B surface antigens): This test detects the presence and levels of virus in the blood. When this test is positive or reactive, it means that the person is infected with HBV at the present time and can pass the virus to others.
Anti-HBs (looks for antibody to the hepatitis B surface antigen): If this test is positive or reactive, it means that the person is immune, either as a result of having had the disease previously or from receiving the hepatitis B vaccine. This person cannot pass the virus to others.
Anti-HBc (antibody to hepatitis B core antigen): This is usually present in chronic carriers, who can pass the virus to others. However, if it is present with a positive anti-HBs test, then it is associated with recovery from a previous infection, and this person is not a carrier.

Аз мисля да накарам партньорката ми да се тества, защото само това ще ми даде мира. Обаче не знам кой от тестовете е най-подходящ за нея. Ако си направи HBsAg, той ще търси наличието на вируса в кръвта й в момента,
а не това дали тя е хроничен носител, така че този тест не помага особено.
AntiHBc - ще търси антитела в кръвта й, но за тях пише, че не могат да предават вируса на други, така че и този тест май е излишен. Най-добре е май третият, той показва дали тя е хроничен носител, който може да предава вируса. Не мислите ли, че това е най-доброто?

И още нещо - след като има тест, който открива антигена, т.е. самият вирус, защо е нужно да се чака месеци за изработването на антитела, след като има и по-бърз начин за откриването на наличието на Хепатит Б в кръвта именно чрез HBsAg?

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5566
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте и от мен
« Отговор #4 -: Януари 30, 2007, 13:29:40 »
Моя е грешката наистина, смесил съм понятията антиген и антитела.
HBsAg търси за наличието на вируса, а Anti- изследванията - за антитела.
Ще поправя горния си пост по отношение на това, което съм отговорил за антигени и антитела.
И аз намерих една статия, която ми помогна да си изясня малко нещата:
Цитат
How do I interpret hepatitis B panel results?
HBsAg: Hepatitis B surface antigen is a marker of infectivity. Its presence  indicates either acute or chronic HBV infection.
anti-HBs: Antibody to hepatitis B surface antigen is a marker of immunity. Its presence indicates an immune response to HBV infection, an immune response to vaccination, or the presence of passively acquired antibody. (It is also known as HBsAb, but this abbreviation is best avoided since it is often confused with abbreviations such as HBsAg.)
anti-HBc: Antibody to hepatitis B core antigen is a marker of acute, chronic, or resolved HBV infection. It is not a marker of vaccine-induced immunity. It may be used in prevaccination testing to determine previous exposure to HBV infection. (It is also known as HBcAb, but this abbreviation is best avoided since it is often confused with other abbreviations).
IgM anti-HBc: IgM antibody subclass of anti-HBc. Positivity indicates recent infection with HBV (<6 mos). Its presence indicates acute infection.
IgG anti-HBc:   IgG antibody subclass of anti-HBc is a marker of past or current infection with HBV. If it and HBsAg are both positive (in the absence of IgM anti-HBc), this indicates chronic HBV infection.
HBeAg: Hepatitis B "e" antigen is a marker of a high degree of HBV infectivity and it correlates with a high level of HBV replication. It is primarily used to help determine the clinical management of patients with chronic HBV infection.
Anti-HBe: Antibody to hepatitis B "e" antigen may be present in an infected or immune person. In persons with chronic HBV infection, its presence suggests a low viral titer and a low degree of infectivity.
HBV-DNA: HBV Deoxyribonucleic acid is a marker of viral replication. It correlates well with infectivity. It is used to assess and monitor the treatment of patients with chronic hepatitis B infection.

Значи пак изказвам моя преценка, не съм сигурен, но може би наистина трябва да се направи HBsAg за да се търси наличието на вируса в кръвта. Но ако искаш да се ваксинираш, явно трябва да се направи anti-HBc, който фактически ще провери дали преди си имал вируса на хепатит B в кръвта си. Явно всеки тест измерва различни неща и си има причина да съществува, но на тези въпроси наистина може би най-добре може да отговори някой лекар, специалист в областта.

Относно изследванията, аз мога да ти препоръчам лаборатория "Кандиларов", в която аз си правя изследванията. Имат модерна техника и работят много бързо. Можеш да си проверяваш резултатите в интернет. Обикновено 3 часа след като съм дал кръв вече мога да си видя резултатите на техния сайт.
Цените на HBsAg и Anti-HBc-total са 20 и 25 лв.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен pritesnen

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 8
  • Профил
Re: Здравейте и от мен
« Отговор #5 -: Януари 30, 2007, 19:57:09 »
Здравей Радо и от мен , голямо благодаря за широкия ти отговор ...  от него разбирам че по полов път вероятноста да се заразиш от Хепатит Б  е от 16%до40%   а точно за Оралния секс все още не се знае дали вирусът се предава  чрез него? та мисълта ми е,значи от Орален  вероятноста най малка ли е(когато на теб ти правят) ?

сорри за некомпетентноста но незнам почти нищо за Хепатит Б и съм много притеснен ....

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5566
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте и от мен
« Отговор #6 -: Януари 31, 2007, 11:23:00 »
Здравей,
Никога не може да се каже нищо със 100%, но поне от нещата които открих и дискутирахме с Тодор, се вижда че вероятността да се заразиш от орален секс е доста малка. Поне повечето източници посочват, че има някаква вероятност, но виждаш че примерно в статията от Хепасист се уточнява, че досега не е доказано че можеш да се заразиш с хепатит B от орален секс.
Мисля, че наистина вероятността е доста малка, но въпреки това я има. Затова най-добре е да си направиш изследване и да си спокоен.
А в момента, в който си сигурен че нямаш хепатит B, ако имаш възможност си направи ваксина. Така ще се чувстваш по-добре и няма да имаш притеснения в това отношение.
А докато някой не потвърди, че имаш хепатит B чрез изследване няма за какво да се притесняваш. Относно колко е опасна болестта, в голям процент хората, които са заразени успяват да се преборят с болестта, проблемът идва когато болестта стане хронична. Тъй като ти имаш притеснения, дори и в най-лошия случай ако приемем че си се заразил, ще знаеш за проблема си веднага. А когато знаеш, ще можеш да направиш всичко, което трябва за да се излекуваш максимално бързо, без болестта да стане хронична. Пак казвам, за твое успокоение, че само 5% от заразените с хепатит B развиват хриничен хепатит (поне според източниците които аз съм чел).
Нямаш сериозни причини да се притесняваш, но задължително се изследвай, ако вече са минали няколко седмици от момента, за който смяташ че е възможно да си се заразил.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен pritesnen

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 8
  • Профил
Re: Здравейте и от мен
« Отговор #7 -: Януари 31, 2007, 11:49:23 »
Aми честно казано е минало доста време ... но сега почнах да се притеснямвам имам предвид рисковия  ми контакт(оралния) беше доста отдавна честно казано  5-6месеца сигурно са минали ...  тц не издържах и отидох да си направя тест(вчера) в КАБКИС там също правят за Хепатит Б  със кръв от вената ?  аа и още нещо хора знам че ще прозвучи много налудничиво  но  напоследък съм се скапъл псически според мен  и във главата ми се веят всякакви мисли за болести ...  та наскоро си правих тест за ХИВ/СПИН беше отрицателен  :) за моя радост .... и след няколко дни реших да се тествам(сегашният ми тест за Хепатит Б резултата ще готов след няколко дни по думите на докторката)  та  да споделя какво ме тормози сега  :(  хора  взех да си мисля че  има някаква вероятност Лаборатнката да е използвала НЕ стерилна игла,спринцовка кагото ми е взимала кръвта ??? според вас имам ли основания за притеснения за това ???(и за да станат още по големи притесненията ми вчера вечерта взеха да ми изизат някакви пъпчици) приличат на ухапване от бълха ???  но знам ли ???  та мисля си че може да е бълха защото като си пътувах към нас се връщах със един рейс и бях наобиколен от Цигани(в смисал рейса беше пълен със "Римляни"(цигани) ??? а нали те уж са носителите на такива мръсни твари като въшки и бълхи...защото не сапзват добра хигиена) 

сигурно ще си кажете от къде се взе тоя лудия , незнам хора кажете според вас имам ли основания за тези си притеснения ???

чао  поздрави  и мн благодаря за отговорите ти Радо  ;)

Неактивен Todor

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 15
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Здравейте и от мен
« Отговор #8 -: Януари 31, 2007, 13:59:21 »
Спокойно, човече. С нищо не са те заразили в КАБКИС, там са експерти, знаят си работата хората, аз повече съмнения имам в частните лаборатории, отколкото в КАБКИС. Радвам се, че ХИВ теста ти е отрицателен. А кажи ми колко струва тестът за Хепатит Б (знам, че те не са безплатни за разлика от този за ХИВ). А самият тест, антителата ли търси или антигена на вируса? Защото е от значение, най-вече за хроничните носители.

Неактивен pritesnen

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 8
  • Профил
Re: Здравейте и от мен
« Отговор #9 -: Януари 31, 2007, 14:48:24 »
Здр Тошко  ;) мерси   ...  като се замисля трезво си прав ... все пак това е КАБКИС точно  там трябва да има най-голяма хигиена в използването на игли,спринцовки и т.н. колкото до тест-а за хепатит Б ще ти пиша на лична защото там мойта работа е малко по различна ....  иначе дали търси антитела или антиген немога да ти отговря за сега,просто не съм сигурен изобщо трябва да попитам и тогава може би ще мога да ти отговоря.Иначе защо има значение   какъв ще е теста на мен ми е ясно ? В смъсъл  това със антителата и антигена ?

Неактивен Todor

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 15
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Здравейте и от мен
« Отговор #10 -: Януари 31, 2007, 15:55:55 »
Ами има значение, защото антителата се появяват от 3 седмици до 2 месеца след заразяването. т.е. ако ще си правя тест търсещ антитела ще трябва да чакам 2 месеца, за да съм сигурен, а дотогава психически няма да издържа. По принцип повечето тестове са за антитела, така че мисля, че и в КАБКИС почти сигурно са такива тестовете. Ако пък е за антигена, е нужно да мине 1 седмица след заразяването, за да даде евентуално положителен резултат. И все пак колко струва теста и само за Хепатит Б ли е, или е включен Ц + сифилис?

Неактивен pritesnen

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 8
  • Профил
Re: Здравейте и от мен
« Отговор #11 -: Януари 31, 2007, 16:11:48 »
Да напълно те разбирам  ... вече ми стана ясно   каква е разликата !!!  Та по въпроса ти, получи ли ми ЛС-то ??  ако да ... значи на мен ми казаха  но не от КАБКИС друг човек ... че  изледването за Хепатит Б,Ц и Сифилис струва 24лв. !!! само за хепатит Б може би ще е евтино но нз !!! значи най добре  е да отидеш и да питаш или им пусни един майл(на Кабкис-а който възнамеряваш да идеш)  със въпроса си , хем ще ти кажат дали правят и тест който търси антиген-а  или такива които търсят антитела ?

извинявай че неможах да ти помогна много но както ти казах в ЛС-то при мен нещата станаха малко по различно !!!

чао  и поздрави

Неактивен pritesnen

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 8
  • Профил
Re: Здравейте и от мен
« Отговор #12 -: Февруари 01, 2007, 12:16:09 »
Здр отново ... хора я си кажете мнението по въпроса на мойте странни мисли(параноични) или нз как да ги обясня , за това че в КАБКИС може би лаборатнката е използвала не стерилна игла,спринцовка ?
И както казах в другия пост вечерта ми излезоха някви пъпчици  ... излгеждат като че ли е упапване от бълха(тц като си патувах към нас с рейса имаше много цигани )  ?
извинявайте за достадноста ми, но но ме глога  също тоя въпрос ????

Edit: никой май не се намери да коментира ... по въпроса  ??? знам че е  глупаво да се мисли точно това ... но нали ви казвам напоследък от тези тестове се чуствам СМАЗАН психически и си мисля дори и най невъзможното ... в смисъл  защото нали  заразените със спин деца във Либия бяха се заразили по този начин и аз затова си ги мисля някакви такиа ???  абе незмам вече какво ми става ще откача направо  :-\
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 19:46:06 от pritesnen »

Неактивен irka

 • усмихната
 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Докторант
 • *****
 • Публикации: 734
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте и от мен
« Отговор #13 -: Февруари 03, 2007, 22:52:04 »
Виж pritesnen, ако седнеш да му мислиш непрекъснато от къде може да си се заразил и с какво, наистина ще се побъркаш! :-\

По-спокойно бе човече!

Съмнявам се да са използвали нестерилна игла когато са ти взимали кръв. Те я отварят пред теб. Не видя ли лаборантката да отваря нова игла?

А за пъпчиците, може нещо да те е ухапало, няма страшно в това! Ухапванията от насекоми не носят зараза, поне не в Бг. Или поне аз не знам да носят!

Споко и да се похвалиш с отрицателния си резултат на теста като излезне! ;)Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5566
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте и от мен
« Отговор #14 -: Февруари 04, 2007, 18:08:57 »
Цитат
Здр отново ... хора я си кажете мнението по въпроса на мойте странни мисли(параноични) или нз как да ги обясня , за това че в КАБКИС може би лаборатнката е използвала не стерилна игла,спринцовка ?
И както казах в другия пост вечерта ми излезоха някви пъпчици  ... излгеждат като че ли е упапване от бълха(тц като си патувах към нас с рейса имаше много цигани )  ?
извинявайте за достадноста ми, но но ме глога  също тоя въпрос Huh?
Според мен в днешно време е много малка вероятността някой да ползва нестерилна игла, особено на място където правят и изследвания за СПИН и други болестти, които се предават по кръвен път. Не мисля, че трябва да се притесняваш за това.
Пъпчиците може да са някаква реакция от самото убождане, не знам докога си стоял с анкерпласт и дали си бил с него по време на пътуването.
Това, което мога да ти кажа е, че човек като започне да се притеснява за нещо и си навие на пръстта, че нещо се е случило, тогава открива само доказателства в подкрепа на това, което си мисли. Така, че ти сега тъй като си притеснен си мислиш, че се е случило точно най-лошото. Поне за мен, шанса да се е случило точно това, което си мислиш е много, много малка.
А ако продължаваш да се притесняваш и ние не сме убедителни, най-сигурния начин е да си направиш изследване като мине инкубационния период след евентуалното заразяване и този път да следиш внимателно какво прави сестрата с иглата.
Но аз още отсега мога да ти кажа, че резултатите ще са отрицателни :)
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007