Здравей,
За да си 100% сигурен, че не си се заразил, изчакай 3 месеца, след това отиди в лаборатория и си направи изследване за ХИВ, хепатит B и C. За 3 месеца организма ти ще е реагирал и ще са се появили антитела, които да бъдат засечени от изследванията.
Приблизителните инкубационни периоди са:
- ХИВ: 2 - 6 седмици
- Хепатит B: 3 месеца
- Хепатит C: 2 месеца
Пак уточнявам, че това са приблизителни стойности и някои от тях са по-скоро горни граници, макар че за хепатитите може да стигнат в редки случаи и до 6 месеца, за ХИВ не съм наясно коя е горната граница /говорим за засичане на антителата в кръвта/.
Когато си направиш изследванията на 3-ия месец и всичко е наред, тогава няма за какво повече да мислиш за тази случка.
А иначе вероятността наистина да си се заразил с нещо е много малка, фактически би трябвало да си докоснал спринцовката директно с повърхността на раната. Дори и в този случай, според моето непрофесионално мнение, не е много сигурно че може да стане заразяване. Раната ти е била на 2-3 дена и вече е имала коричка /дори и малка/ върху раната. Все пак, не забравяй че трябва да има директен контакт с кръвния ти поток, а това не е така, дори и нещо микроскопично да се добере до тази повърхност, не съм много сигурен че може да премине в кръвния поток при една спокойна рана на няколко дена.
p.s. Гледайки постовете ти отпреди време, мисля че излишно се притесняваш. Ако имаш такива страхове, това което можеш да правиш за да си спокоен, е да си пускаш изследвания веднъж годишно. Дори и в най-лошия случай, ако откриеш че си пипнал някой от тези вируси, то ще си научил почти веднага и ще имаш време да реагираш със своевременно лечение.
Поздрави,
Радо