Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - jkolev

Страници: [1]
1
Не, семейството не ти е затова - да ти дава нещо, или неща. В идеалния случай правиш семейство, защото имаш ти какво да дадеш.

Е, аз съм сигурен, че имам много какво да дам, показвал съм го на себе си и на други - неведнъж.
Макар и в момента - да съм разруха.

2
"Имаш една чаша живот. Можеш да я изпиеш, можеш да я излееш, можеш да я оставиш да изветрее. Все едно... Втора няма да ти налеят.
Ти решаваш!"
Анонимен

Успех! :)

Аника благодаря за отговора.

Как да я изпия ?
Това се опитвам да направя и се стресирам, че изветрява.
Много в вероятно ако проължи да изветрява -  да я излея.

3
В твоя случай фиксирането върху задомяването, вторачваненето в това което не е наред, желанието на всяка цена да контролираш неща от живота си, които не зависят напълно от теб, са довели до животозастрашаващо състояние.

Buba,
Мисля, че това с едно изречение, кратко и ясно, доста точно описва моя проблем.
Ти явно имаш познания по психология.

4
Buba и Ме,

Благодаря ви за отговорите.
Поемам и асимилирам, дали ще изпълня - в момент на слабост - I'll try.

5
Недоумявам защо психиатърът ти е избрал да те лекува с ксанакс.
Има и други, доста по-ефективни антидепресантни терапии.
Ами психиатърската диагноза невроза, а не депресия. Точно обратното - Хиперактивен съм, искам всичко - веднага, и се напрягам и стресирам от това, за съжаление. Не знам за антидепресанти ли е това или за успокоителни? Не разбирам. Дори и в момента съм хиперактивен в търсенето си на работа, и вече си намерих ново гадже. Не знам, за антидепресанти ли съм според теб или за успокоителни? Аз за това по-горе написах за себе си самоиронизрайки се - "луд умора няма, само се поти". Btw, скоро открих че Диазепам ми действа по-добре от Ксанакс, защото действа по-слабо, но пък по-родължително време, и е трудно да се стигне до "епизод на абстинентни симптоми", и мисля като цяло - много по-малка доза от колкото взимам/взимах Ксанакс. [опитвам се да го заменя за сега]. Разбира се крайната цел е спиране на всякакви хапове. Оххх.. тези цели цели цели... кога ли ще се преуморя и пре-препотя.

Не ми говори за абстинентни прояви, отиди в гастроентерологията на Токуда, надникни в интензивната стая (съжалявам, че изтрих снимките от там) и тези лиготии с абстиненцията ще ги забравиш завинаги.
Тук нямам какво да кажа. Май си права.


Освен това не можеш да създадеш семейство с толкова много мръсно пране в багажа. Трябва да си подредиш куфарите.
Това предполагам би означавало да спра хапове, алкохол (който вече спрях - [за сега]), да имам добре платена работа на която да се чувствам сигурен и спокоен. Но е малко страшничко, защото аз си мисля, че няма да успея да го постигна това без поне връзка с подходяща партньорка. Би трябвало да си променя нагласата за нещата. Кое да е първо. Пък и в крайна сметка семейството (не говоря за майка и баща) е да те подкрепя и да ти създава това усещане, че вече си стъпил на нещо, създал си нещо, и имаш отговорност към нещо. И то е трайно и ОСТАВА - наистина смислено. Поне на мен това би ми дало голямо спокойствие заради изпълнен самия смисъл в живота, който произлиза от това. Поне аз така го чувствам за себе си. Иначе хората нямаше да се женят и живеят заедно. (Повечето). Не случайно казах в предния ми пост, че голяма част от мъжете които не успеят да се "задомят" до определена възраст примерно 40г - постепенно стават алкохолици. За жените не знам. Но това с мъжете го виждам с очите си. Като вляза в една определена кръчма вечер, там 70% от присъстващите са мъже, над 40 - без семейство (90% от тях - без деца) и поглъщат средно по над 4 големи питиета концентрат всяка вечер, преди да се приберат и заспат като пънове. А някои от тях пият и през деня - подозирам. Просто липсва отговорност към някого и смисъл в живота.

Относно мръсния багаж, да в момента го имам много, знам. Не умея да си контролирам мислите. Имам лошото качество да се връщам често в мислите си назад към миналото, и да се самоизмъчвам за минали грешни решения. Говоря за решения, не за хапчета и алкохол, не съм бил цял живот злоупотребяващ с алкохола и на хапчета все пак.

Благодаря ти и на теб за отговора.

6
твоето саморазрушително поведение изглежда необяснимо.

Първо, благодаря за отговора.

Резултат е от грешни професионални решения. Освен това (вече) 3 несполучливи опита за създаване на семейство - с безплодни връзки траещи повече от 2 години. С две думи: житейски несполуки + напредване на възрастта. Просто разочарованията и негативния емоционален багаж се натрупва, и страха от остаряване без семейство и деца се увеличава. На 35 навърешни съм. Ходя на психиатър, споменах.

Не знам дали сте чували че, значителен процент от мъжете които не успеят да се "задомят" - стават алкохолици.
.... то.... не че няма и задомени алкохолици с деца де :)

Не знам... може да не си го обясняваш, но това е обяснението за мен. Разбира се, не отричам и намесата на предразположености и слабости характера ми - от моя страна.

P.S: Само последната връзка може да се каже, че причината за раздялата частично беше хапчетата и алкохол. за 2-те предишни - не е имало такова нещо при мен, нито едното, нито другото.

7
Колев,
тук всички гледаме да внимаваме с алкохола.
Гледай и ти да внимаваш, защото остави цирозата, гадно се умира от "алкохолен хепатит".
Ако въобще има около теб хора, които ги е грижа за теб, в някакъв момент ще те закарат в някое спешно отделение. Там ще те приемат, но и ще те вържат за леглото, защото ще буйстваш и ще заплашваш да взривиш болницата. Това значи, че ще си се опикаваш и насираш по цял ден и няма изобщо да си в състояние да промениш нещата. Отделно ще се подуеш и ще ти източват течност ежедневно, накрая (ако имаш късмет) ще те обявят за терминален, и ще ти сложат кранче - да си те източват в домашни условия. И до месец два ще умреш. Ще боли много преди да се преселиш.
Хубава вечер,
Дани

Благодаря за отговора Дани.
За сега мисля, че май няма да умирам от алкохолния хепатит. Мисля че се подобрявам след като спрях употребата на алкохол - вече 8-ми ден. Имам апетит, липса на уморяемост, пък и на 3-тия ден на изследването се видя как АСАТ спадна от 900 на 350.
Лечението: Трансметил, Карзил, Есенциале МАКС, диета, не прекалено много движение.
Мисля си (и се надявам), че възспалението не е "зациклило", а отминава   :medicine:

Но да, действително гастроентеролога ми каза, че има потенциал алкохолен хепатит да продължи, дори и след преустановяването на алкохола, и да се развие в автоимунно заболяване на черния дроб, и да стане точно така - както го описа ти (за мн. кратко време и мн. болезнено да си отида от този свят).....  :crying2:
Каза че IgG вил важен маркер за това, и за това ми го назначи. Слава богу резултата за него е добър.
Сега разбирам как шега с черния дроб не бива.

На мен голям проблем в момента ми е Ксанакса (транквиланта който взимам), и сега след като спрях алкохола, тъй като преди, когато го смесвах с него, имах нужда от по-малки дози Ксанакс, а сега когато спрях алкохола, имам нужда от по-големи дози Ксанакс, за да може нервната ми система да се чувства "нормално". Иначе ужасни са абстинентните симптоми, повярвай ми. В момента съм средно на около 4мг Ксанакс (alprazolam) на ден, което е страхотно голяма доза. Психиатъра ми се чуди как да я намали, но аз просто немога. Абстиненцията при опит за намаляване ме прави неспособен да се концентрирам и правя каквото и да е.

Иначе.... понеже останах без работа. Да не говорим, че и жена ми ме изгони, и съм сам.
Все пак успешно пускам CV-та, и ходя по интервю-та. Някак си успявам да се "събера", но ми коства много усилия.

Днес съм отново на преглед при психиатъра ми, да обсъдим отново какво да правим. Аз преди 2 седмици като й казах как съм смесвал алкохол със Ксанакс, тя ми каза да съм благодарен, че все още съм между живите, че е можело съвсем спокойно да си умра както спя, поради спиране на дишането.

Благодаря ви за отговорите и съпричастността на всички.

8
Благодаря за отговорите.
Значи считам, че и към днешна дата Фиброскан апарат има само в болница Токуда - София?

9
Здравейте, нов съм във форума,
Приятно ми е да се запознаем. Жеко съм. Интересно ми е всичко за хепатите като цяло, чета много из нета, интересувам се и се надявам да допринеса с нещо към форума освен само да ви обременя с моите собствени алкохолични проблеми  :scream:

Иначе за мен малко. Доколкото знам от минали ми изследвания (пък и сега) - нямам нито B нито C вируса, но самичак, от глупост систематично си увреждам черния дроб през последните 5 години, (със едно "прекъсване на увреждането") от около 3 години.

За това за моя случай - май най-правилно е да се измисли нова болест - "Хроничен алкохолен хепатит", или "Хроничен алкохолизъм". Извинете ме за самоиронията, ако на някой му се струва цинична.

Аз - във рамките на 4 години вече за втори път съм диагностициран със лека форма на хепатит АСАТ АЛАТ м/у 500 и 1000. В смисъл казвам лека, защото няма пожълтяване - пази боже. И сега отново съм на Трансметил и хепапротектори за втори път от 4 години, и отново трябва да пазя диета 2 месеца, и отново не трябва да близвам алкохол 1 година.

Първия път откровено казано причината беше само алкохол. Умопомрачителни количества. Втория път (сега) комбинация с алкохол и транквиланти. Говоря за системна употреба на алкохол от 1 година като най-напред по-мъничко, примерно 50-100мл на ден, и с течение на времето увеличавайки до 400 - 500мл на ден, айде не всеки ден, имал съм "почивки", но почти всеки ден.

Искам да ви кажа да внимавате с алкохола, че прикачения файл показва второто ми изследване с коментари по него. Първото ми беше направено на 14-ти, а сега това, което публикувам (като картинка - прикачен файл) е второто, и е направено днес на 18-ти сутринта. Кажи - речи 3 дни разлика м/у двете. Гастроентеролога при когото бях на преглед ми каза да добавя долните 3 items към изследването, а именно: IgG, вир.хеп А (прясна инфекция) и вир. хи еп B (стара)

Как мислите ще отървавам ли и този път цирозата, или няма да я отървавам? То... луд умора няма, дет са вика - само се поти  :laugh:

Има прикачен файл (картинка) към тази тема - както се казва: "скрийншот на резултати от лаб. кръвни изследвания."  :oops:

10
Моята история / Re: Токсичен хепатит?
« -: Юли 18, 2016, 21:10:25 »
Здрасти и добре дошъл! :)
Фиброскан има в Токуда. Цената беше 150 лева. Не се покрива от Здравната каса.
Мисля, че скоро ще има или вече има и във Варна. Спазвай диета лятото, за да намалее стеатозата и направи изследването наесен.
Успех и помни, няма ли причинител, дробът се възстановява, разбира се стига да не си достигнал онази "точка", от която връщане назад вече няма...
Успех! :)

Значи и към днешна дата има само в Токуда, така ли?
Добре. Мерси за отговора.
Знам, че малко off-topic, но при вирусен хепатит C, слизат ли АСАТ и АЛАТ в нормата, и задължително ли е да се подържат винаги в нормата?
Резултат от лечение (както сте написали в аватара си): "Успешно", именно това ли значи? Че ги държите (АСАТ и АЛАТ) там "където трябва" ?

Вероятно си правите периодични изследвания. Какво сходство. То и аз така :( След първата ми "изцепка" 1 година след това, започнах да пия само по поводи, а ако прекаля и повода стане повече от 2-3 дни, ходя да си правя изследване АСАТ, АЛАТ  :laugh: и все ми излизаха някакви "смешни" цифри 17...19, аххх коварно, защото аз така някак си се успокоявах, и си позволявах все повече да увеличавам честотата "поводите", и да намалявам честотата на "изследванията".

Каква ирония - любовта към чашката a.k.a Хроничен алкохолизъм, е донякъде сходно с HepC, само където заболяването е на психиката, и не е заразно. Човек с хроничен вирусен хепатит може да се чувства ощетен, но вероятно е обичан. Човек болен от Хроничен алкохолизъм за съжаление потенциално губи работата си, отблъсква от себе си най-скъпите му и близки хора и остава сам

Но радостното е според мен, че и двете са лечими и поправими. И Хеп C и Хроничния алкохолизъм. Хеп C със правилна терапия и здрав имунитет, а Хроничния алкохолизъм - със позитивни емоции, щастливи събития.....

Благодаря за отговора още веднъж, пожелавам Статус: Успешно - да е forever  :congrats:

11
Моята история / Re: Токсичен хепатит?
« -: Юли 18, 2016, 18:23:30 »
помогнете с разчитането на резултати от фиброскан:
Median 5.4
IQR 1.1
IQR/med 20%
F0-F1

ivan66, Моля те да ми кажеш къде го направи този Фиброскан?
Някой друг може ли да ми каже? Колко струва? С направление става ли ?

Мисля че и аз трябва да си направя, но преди това трябва да ми се оправи стеатозата, което ще отнеме може би 2 месеца, защото разбрах че при наличието на стеатоза - резултатите от фиброскан-а относно фиброза - не били никак точни.

Аз за съжаление за втори път допуснах грешката да злоупотребя с алкохола, макар и не чак толкова зле колкото първия път. Не съм губил апетит, но АСАТ АЛАТ реших да си направя и към 400-500. Преумора, малко сън, слаба храна, един ден водка, 1 ден литър и полувина бира + 1 месец ужасни неудачи в работа, семейство и ето ме пак съм на същото лечение. След само 3 дни лечение и неприемане на алкохол АСАТ ми спадна вече повече от 50%.
Както вече казах, ще отворя нова тема. Аз и хапчета взимам (Ксанакс 0.5) и го смесвах с алкохол, как не съм се умъртвил без да искам :(

Само за фиброскан-а ми кажи, моля те?
Ето референция към мой въпрос зададен в друг раздел: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=4710.0

12
Моята история / Re: Токсичен хепатит?
« -: Юли 18, 2016, 16:08:01 »
Говорейки за алкохолен хепатит:

Да, би трябвало да се възстанови напълно, ако причинителя на увреждането е елиминиран, и увреждането не е нарушило структурата на черния дроб за да достигне до цироза (което уж е необратимо и е терминално заболяване). Аз доколкото знам. Не съм лекар. Но пълното възстановяване след фиброза - отнема време. Поне 1 година - без токсичния агент - в случая алкохол. И добра храна.

Пич, какво да ти кажа, и аз съм като теб, но, май по-зле.

Също нямам вирусен хепатит какъвто и да е, на фона на повечето участници във форума тук. Просто глупост. Self Damage.
На 32 години бях тогава. Тоест преди 4 години  - АСАТ, АЛАТ и ГГТ ми стойностите ми и за 3-те бяха около и над 900.

За жалост се сетих да отида на лекар и да си направя изследванията - едва когато почувствах липсата на апетит, който винаги съм си имал през живота си до преди това. Дори да съм тежко болен с температура от ГРИП или нещо такова - никога не съм си губил апетита, или поне не помня да се е случвало. Страшен шок за мен, като го усетих това. Досетих се какво може да се е случило, и веднага отидох на лекар.

Предистория:
В рамките на 1 година преди да се случат симптомите (които м/у другото искам да кажа много интересен факт - при мен се случиха РЯЗКО - от страхотен апетит и пълен с енергия "вчера" -> до липса на апетит и лесна уморяемост  -> "утре") Та така: причината: В продължение на 1 година преди това пиех средно дневно по 500мл водка или ракия. Но няма значение, каквото и да е 37-38 % етанол съдържа. Като последните 3 месеца от тази 1 година - дневната ми доза достигаше 700мл на ден. Бях в тотална депресивна невроза, и въпреки това не търсих психолог или психиатър - хората които помагат в такива случаи. ГРЕШКА! И накрая точно преди да се появят симптомите - няколко дни пиех почти по 900мл/ден - ВОДКА!!!! Can you f...... believe it? Толеранс бях развил страхотен, трябваше ми все повече и повече количество за да ме "хване".

Диагноза. Алкохолен хепатит и стеатоза. Слава богу - без пожълтяване.
Лечението: Трансметил, Карзил - 2 месеца, незабавно и пълно спиране на ВСЯКАКЪВ алкохол, и разбира се диета.

След 1 седмица АСАТ АЛАТ вече ми бяха спаднали от 900 на 300-400. А след 2 месеца лечение бяха вече, като твойте последните.... 17 и 20 ... или нещо такова. Премахваш причинителя, престава и възспалението (в моя случай беше пределно ясно и просто). Още 10 месеца след това не близвах алкохол, водех здравословен живот, работех и се хранех добре, и считам че за това време фиброзите ми би трябвало да са изчезнали.

2 години след това - никакви проблеми. Няма да разказвам в тази тема после какви глупости почнах да правя пак....;/ И за това съм тук във форума. Но друга тема ще отворя.

Спокойно, най-вероятно черния ти дроб ще се възстанови напълно. Направи си ваксина за А и Б хепатит ако не си. Не пий. Значи, ако неможеш да пиеш малко, по-добре НЕ ПИЙ изобщо. Ако имаш нужда от алкохол за успокоение на нерви, то тогава  няма как да пиеш малко :( Ако е такъв случая при теб - по-добре иди на психиатър за да ти изпишат успокоителни хапчета. Мнооооого по-малко токсични са от алкохола повярвай ми. Примерно: поне 20 пъти по-малко токсични. От личен опит го знам. Ако това се случи при теб и ти изпишат хапчета: ЗПОМНИ ЕДНО - НИКОГА, АМА НИКОГА не смесвай успокоителните хапчета с алкохол, защото може да умреш така както си спиш. Да не говорим, че отново постепенно започваш да увреждаш черния дроб. Беумие след безумие.

13
Пак правих някакъв рисърч вчера, и решавам да го споделя. Знаете за чернодробната биопсия, че е доста инвазивно изледване за определяне на степента на увреденост на органа.
Чували ли сте за апаратите Фиброскан: според снимката изглежда така: http://www.tokudabolnica.bg/bg/news/view/509

Това за Токуда окей, но новината е стара.

1. Дали ги няма на повече места в България вече?
2. Доколко прецизни са в определянето на степента на фиброза?
3. Някой изследвал ли се е с такова чудо?
4. Има ли вариант чрез здравна каса?

14
Здравейте, нов съм във форума,
Приятно ми е да се запознаем. Жеко Колев съм. Вчера рисърчвах за нови възможности за ефективна дегенерация на фиброза и цироза и достигнах до следното:
Някакво лекарство което се нарича GR-MD-02 патентовано от някаква американска компания листната на борсата на всичкото отгоре, и се зачудих...
Ето една от последните им статии:
http://investor.galectintherapeutics.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=979341

Какво мислите?

OFF TOPIC: Иначе за мен малко. Доколкото знам от минали ми изследвания нямам нито B нито C вируса, но сам, от глупост систематично съм си увреждал черния дроб през последните 5 години. Аз - във в рамките на 4 години вече за втори път съм диагностициран със лека форма на хепатит АСАТ АЛАТ м/у 500 и 1000. И сега отново съм на Трансметил и хепапротектори. Първия път откровено казано само от алкохол. Втория път комбинация с алкохол и транквиланти. Говоря за системна употреба.
Ще споделя моята история подробно в раздела "Алкохолен Хепатит" по-късно - някой ако има опит с това да ми помогне. Иначе ходя на психотерапия (вече).


Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007