Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - ЛилянаЗард

Страници: [1]
1
Здравейте,
току що публикувано съобщение за напредък във откриването на рецептора за навлизане на HBV в чернодробните клетки при Хепатит Б

https://www.hepb.org/news-and-events/news-2/hepatitis-b-foundation-announces-2021-baruch-s-blumberg-prize/


Резюме:
Д-р Уенхуей Ли от Китайския национален институт по биологични науки да бъде почитан за принос в науката за хепатит Б
Докато историята на HBV продължава да се развива, д-р Ли добави нова важна част “, каза д-р Алтер.
„Той е идентифицирал рецептора за навлизане на HBV в чернодробните клетки, предоставяйки обосновката на рецептор-блокиращите терапии.
Много съм възприемчив към великото откритие на д-р Ли. "
Д-р Райс коментира: "Това е най-подходящото признание за едно наистина преобразяващо откритие. Търсенето на неуловим HBV рецептор обхваща десетилетия, занимаващо се с едни от най-добрите лаборатории в света и среща ужасен неуспех. Уенхуей и успехът на неговия екип предостави забележителен нов инструмент за вирусология на HBV и подсили вярата, за да намери най-накрая функционален лек за хроничен хепатит Б. Браво! "


2
Здравейте приятели,
Досега не съм писала или публикувала във подобни форуми, но виждам че човек може да получи доста адекватен съвет което много ме радва.
Накратко за мен. Носител съм на вируса от 26 г. Стойности на HBV DNA под 2000 единици до миналата година. ALAT/ASAT- норма. Фибрискан- F0-1 до миналата година месец май. Сега си пуснах контролни изследвания: HBV DNA 28 302 UI/ml. HBsAg количествен- 2700 UI/ml. ALAT-12.70; ASAT  20.40. Искам да питам- някой имал ли е такова повишение след толкова мн години. Това ли е естествения ход на болестта. Аз по никакъв начин не усещам спад във моя имунитет. Не боледувам по малко или повече. Имам също Автоимунен тиреоидит на Хашимото. През Февруари имах голямо разместване на тиреоидния хормон но сега вече е компенсиран. Тогава взех за определено време етерични масла с които исках да подобря функцията на щитовидна жлеза. Като че ли ми се иска да свържа това увеличение на HBV DNA със проблема във щитовидната. Моля ако някой е имал подобно раздвижване на HBV DNA  да сподели. Възможно ли е нивото на HBV DNA  да се нормализира отново? а стреса как влияе също? Чета че на някой хора им е препоръчано Изопринозин. Приема му не прави ли евентуално последващо лечение по малко успешно? Много благодаря предварително.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007