Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Feya

Страници: [1] 2 3 4
1
Здравейте,

Исках да споделя, че вече почти две години след лечението на HCV, майка ми се чувства горе-долу добре, но има едни неща, които ни притесняват. Първото е това, че продължава желязото да й е високо. То беше високо и преди лечението, за което й правеха кръвопускане и лекарите тогава казваха, че това е от хепатита и като се излекува и желязото ще се оправи. Сега вирусът го няма, но желязото си е все така високо. Другото е - хронично безсъние, за което почти нищо не помага. Освен това, при по - продължително ходене се усеща болка в областта на черния дроб. Това е общо взето състоянието й в момента и в тази връзка на мен много ми се искаше да й направим един фиброскан, за да видим какво е състоянието на дроба след  две години. Някой знае ли къде в момента може да се направи такова изследване и на каква цена?  Разбрах, че в "Иван Рилски" София е имало - някой има ли малко повече информация за това - със записване ли е, какви са условията и т.н.?

Поздрави, Фея,
Хубав ден!

2
Благодаря, Силвана. Много объркана работа, наистина. Това някакви нови правила ли са и за всички ли важат или само за тези, които са се излекували вече и държавата не я е грижа повече за тях (въпреки напредналата фиброза). Да се проследяват сами - има си лаборатории...Вероятно е някакъв вид "затягане на колана" от страна на НЗОК, кой знае?

3
Иван Рилски - София

4
Здравейте,
Днес майка ми получи обаждане от болницата, където имаше запланувана хоспитализация за след няколко дена за проследяване на вирусния товар за HCV  - 6 месеца след приключването на лечението с Харвони (фиброза 3/4). Казаха й, че изследването за вирусния товар не се поема вече от Касата и ако ще постъпва, ще трябва сама да си го плати. Предложили са й, ако иска, да я запишат за след Нова година отново, но на въпроса дали тогава ще се поема от НЗОК, са й казали, че нищо не се знае.

Някой знае ли нещо по въпроса?

5
Привет,
Някой имал ли е високи стойности на пикочна киселина преди/след лечението на хепатит C? Някъде бях прочела, че при разпад на чернодробни клетки /освен при подагра/ може да има увеличени стойности на пик. киселина. На майка ми стойностите преди и след приключване на лечението са й все така високи. Нормално ли е това, при положение, че вирусът го няма вече?

7
Здравейте,
След излекуване на хепатит C, но с напреднала фиброза, трябва ли човек да продължава да се пази от по-тежка физическа работа (напр. ремонт вкъщи, работа в градината т.н.)? Това оказва ли негативно влияние върху вече увредения черен дроб?

8
Искам да допълня още, че майка ми в момента е на 59 г. и с установена стеатоза след биопсията 10 % (това много ли е, не знам?). Дали има някакъв шанс за обрат на фиброзата при нея или има ли изобщо такива случаи сред излекувалите се от хепатит C, които са били с напреднала фиброза? Все пак и преди да се появат новите лекарства за хепатит C, е имало излекувани и с интерферон. Някой правил ли си е повторна биопсия след елиминирането на вируса, за да види дали има процес на регенерация на черния дроб?

Данаил, какво имаш впредвид под
"ако има стеатоза, най вече човек трябва да се настрой психически и да се наслаждава на втория шанс." ?9
Здравейте,

Лечението на хепатит C с Харвони и при нас даде успех - Резултатът от ПСР след първия месец от леченето беше "Не се открива",  а сега чакаме резултата и след приключване на 3-месечното лечение. Стискаме палци и той да бъде отрицателен.   :doubleup:

Майка ми разговаряла с лекуващата я лекарка в болницата относно поставянето на ваксина за хепатит Б. Тя й казала да си пусне първо anti Hbs Ag за проверка на титъра, след което да си постави ЕНЖЕРИКС при личния лекар по схема. Предполагам и други с хепатит C са го правили това превантивно, поне от другия вирус /на хепатит Б/ да са защитени. 

Според вас кога най-рано може да се направи отново оценка на фиброзата /с биопсия, фиброскан, фобромакс и др./, за да се види има ли някакво възстановяване на дроба след изчистването на вируса?

Другото, което ни интересува е това, дали е възможно след време да има обрат на фиброзата - в случая става въпрос за Ф3/4. Това, което знаем, е че Ф1 и Ф2 са обратими, Ф3-необратима, Ф4-цироза. Има ли все пак случаи от практиката, при които дори и при напреднала фиброза, след изчистването на вируса, да се получи регресия и възстановяване на дроба?

Поздрави,
Фея


10
На лечение съм / Re: Лечение с Harvoni
« -: Март 22, 2017, 11:21:46 »
Да, като изключим високото кръвно, и безсънието го има при майка ми, споделя ми, че най-много по 2 часа може да спи през нощта. Но най- важното е, че днес излезна резултата от вирусния товар - 1 месец след започване на лечение с Харвони, и на него пишеше "Не се открива". Много се зарадвахме, дано все така се задържи! А страничните реакции някак си ще ги изтърпи, да се надяваме, че ще отшумят след приключване на лечението.
Пожелавам на всички с хепатит C да получат такъв резултат.

Бъдете здрави,
Фея

11
На лечение съм / Re: Лечение с Harvoni
« -: Февруари 24, 2017, 09:09:33 »
А като отиде в болницата за първия ПСР 1 месец след започването на лечението да съобщи ли за високото кръвно, понеже тя се притеснява да не би да й спрат харвонито, ако разберат?

12
На лечение съм / Re: Лечение с Harvoni
« -: Февруари 24, 2017, 07:39:08 »
Ами точно преди да ни изготвят документите за протокола ни изискваха консултация и с кардиолог, като ни дадоха и един сайт, където се прави проверка за лекарствени взаимодействия в случая с харвони и др. медикаменти, които се приемат за придружаеащите заболявания. Наложи се да й сменят тогава на майка ми текущо приеманото хапче за кръвно с друго, което няма взаимодействие с харвони, като стриктно сме се придържали към този сайт. Едва след като представихме документ от консултацията с кардиолог с новата терапия за хипертонията, както и документи от консултации и с други специалисти заради останалите придружаващи заболявания, ни подготвиха документите, сред които и изискваните консултативни прегледи. Същите бяха приложени към комплекта документи за подаване в РЗОК.

13
На лечение съм / Re: Лечение с Harvoni
« -: Февруари 23, 2017, 22:46:28 »
Здравейте,
И майка ми вече е на лечение с Харвони. Всеки ден я питам дали се чувства по-добре или с повече енергия, както е станало при повечето тук във форума, но единственото, с което ми се хвали, е че има повече апетит от преди. Иначе в първите дни от лечението имаше силни коремни болки, които в последствие отшумяха от самосебе си. По-голямото ни притеснение сега е това, че вдига кръвно до 170 горна граница, въпреки че редовно си приема хапчето за това. Личният лекар й казал, че след като толкова много се вдига кръвното, то да увеличи двойно дневната доза на лекарството, знаейки за хепатита на майка ми. Но аз като прочетох в листовката дори пишеше, че при хора с нарушена чернодробна функция да се приема най-много по половин табл. дневно.  За сега такива тревоги имаме и се боим да не рефлектира върху самото лечение това високо кръвно. А възможно ли е да е страничен ефект от лечението, как мислите /въпреки, че в листовката на харвони не се срещат такива/?

Лека вечер,
Фея

14
И аз имам лоши впечатления от тази лекарка - д-р Цветкова. Преди време бях ходила на преглед при нея с направление от личния лекар и като ме прегледа на ехограф в една друга стаичка, /за която  търсеше ключ и като го намери излезна едва ли не, че ми е направила услуга/ ми иска пари за това ехогеафско изследване - "символично 10 лв. само". Вярно е, че не са много пари, ама все пак като съм отишла с направление, ехографа е част от прегледа, който й се заплаща от НЗОК. Дори ми насрочи дата за хоспитализация тогава, щяла да ме приеме в някаква друга сграда със съвременна апаратура, но си казах на акъла "как ли пък не"...Нека повече хора да научат какъв лекар е въпросната д-р Цветкова.
Говори се, че от месец март тази година ще разширят критериите за лечение на хепатит C и че ще бъдат включени и пациенти с по-ниска степен на фиброза /да се надяваме/, но все пак говореха за една бройка от около 600 човека, на които НЗОК планува да отпусне лечение през 2017 г.

15
Благодаря ти, Преслав за изчерпателния отговор. Бъди жив и здрав.


Страници: [1] 2 3 4

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007