Вирусен хепатит - Обща дискусия > Бременност и вирусни хепатити

Имуноглобулин за новородено - начини за доставка

(1/20) > >>

galatea:
Сега излиза въпроса - как и откъде да си набавим имуноглобулин  за бебето ?
Остават ми максимум 2 месеца до раждане .
Знам, че в БГ не се внася, знам , че за доставката му е нужна и подходяща температура(не може да се изпрати при какви да е условия) и ред още подробности.
Някой ако е намерил или знае варианти , моля да помогне !
Ако сметнете за нужно преместете темата .
Благодаря !

tetibulka:
По друг повод имам телефоните на аптека в гр. Мангалия, който ти е най-близкият румънски град, по-близо ти е от Бургас всъщност. Ще трябва да се опитате да се разберете по телефона или поне да опиташ да ти дадат емейл адрес, на който подробно да обясниш какво ти трябва и т.н. (ако имаш нужда, ще ти помагам с английския).
Телефоните са:
0040 24 17 57 511
0040 72 61 06 044
0040 72 12 27 567

Освен това току що изрових от нета емейл на една от големите дистрибуторски компание в Румъния, които доколкото разбирам имат и аптека в Мангалия. Казват се Релад Фарма и емейлът им е office@relad.ro

Дани

galatea:
Благодаря ти много , tetibulka !
Съпруга ми знае английски , ще се справим.
Но трябва да научим наименованието на имуноглобулина или някакъв код за него .
Знам, че в различните страни е с различно име .

Vancheto:
galatea,
ако искаш обърни се към dodo с ЛС.
Тя доколкото си спомням е раждала в Гърция със същия проблем като твоя и на бебето там са поставили имуноглобулин.
Освен това е заявявала готовността си да помогне с информация  по този въпрос.

:chat:

Радослав Русинов:
Здравей Галатея,
Не разбрах дали пробва варианта Гърция, като ползваш информация, която д-р Бърди от форума на БГ-Мама е споделил, виждам, че си прочела и пишеш в темата там.
Предполагам, нямаш проблем да откриеш телефон на някоя аптека в Солун и да и звъннете. Ако случайно не можете да намерите телефон, аз мога да ви дам един. Там специално питах за имуноглобулин, но аптекарката не знаеше нищо за такъв имуноглобулин. Взех им визитката, така че имам телефона вкъщи. С кода, който е дал Бърди обаче, мисля, че няма как да не ти го намерят, ако сега им звъннете
Ето и информацията от темата във форума на БГ-Мама, пусната от д-р Бърди:

--- Цитат ---Re: Това е недопустимо и СКАНДАЛНО
...
Направих малка справка:
Има го в Гърция като:

*AUNATIV S.D. с код 2383501 200Е/1 мл ампула - Фирмата е OCTAPHARMA HELLAS SA
*IMMUNO HBS/KEDRION ITALY 180Е/мл с код 9048001 и бар-код ->> 2809048001011 - ΙΦΕΤ ΑΕ

Първият препарат е с етикет "Само за Болнична употреба" и няма цена.
Вторият МОЖЕ да се поръча- 1 ампула струва 284Е

Внимание! Информацията е по справочник. Не гарантирам верността на данните-проверете преди покупка подробно за съответствие!!

--- Край на цитат ---

Поръчва се. Ще Ви го доставят. И ще ви дадат хладилна чантичка.
Щом плащате кеш с удоволствие ще Ви го продадат, но може би да е нужна поръчка... ден, два? не знам... .
Дайте им кода на ЕОФ и името- така по-лесно ще го намерят и няма да се оправдават с разни неща.
По-добре да пътувате до Солун- по-лесно и бързо ще се оправите.

Бар-код на формата от IMMUNO HBS/KEDRION ITALY 180 IU/ML INJ.SOL е 2809048001011.

--- Край на цитат ---

...
"код 9048001" е код на ЕОФ (Гръцката Държавна служба за Контрол на Лекарствените средства).
С този код този препарат е вписан в каталога на разрешените за търгуване лекарствени средства. Ако фармацевта не знае за препарата, поглежда по кода и така го поръчва. С код Вашите аргументи са неоспорими и ще Ви намерят препарата.

--- Край на цитат ---
Пробвайте и варианта Румъния и Чехия, но според мен, ако направите сметка за доставка и т.н., надали ще има голяма разлика в цената.
Преди 2 месеца писах на една дистрибуторска фирма - Apotex, която разпространява един хепатит Б имуноглобулин (казва се HepaGam B и се произвежда от Cangene Corporation), и те съответно имат офис в Чехия (най-близкия до България). Та те така и не ми отговориха по въпроса с имуноглобулина. Така, че според мен в Чехия също ще намерите, но не знам как ще се снабдите с имуноглобулин чак оттам. По-добре тествайте Румъния, тази аптека в Мангалия, да видите дали ще ви помогнат нещо. Ако не, директно минете на варианта Гърция.
И не забравяй още нещо - трябва да намерите лекар, който да е готов да сложи инжекцията на бебето, това трябва да го направи лекар и за тази цел той трябва да е съгласен. Чувал съм, че лекарите отказвали да се занимават с такива неща, затова, подсигурете се като говорите с лекаря.

p.s. Ако разбереш нещо повече, или имаш новини, пиши в тази тема, защото съм сигурен, че и други майки с хепатит Б ще имат интерес да научат нещо по-конкретно.

Поздрави,
Радо

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия