Вирусен хепатит - Обща дискусия > Бременност и вирусни хепатити

 Имуноглобулин за новородено - в кои болници може да се постави

(1/4) > >>

ellena:
Здравейте на всички! Отдавна не съм се включвала, но ви следя!  :girl_wink:

Предлагам в тази тема (или ако сметнете за нужно в нова), да си споделяме също и в кои болници и АГ-отделения няма проблем с поставянето на имуноглобулина. Защото това всъщност се оказва немалък проблем! В София например само в болница Токуда е гарантирано поставянето му! Съвсем наскоро сестра ми мина по нелекия път с имунизирането на нейното вече 3-месечно бебе, а през април това предстои и на мен!  :baby3:
Аз лично имам вече начертан път от нея и за себе си знам, че няма смисъл да обикалям столичните болници и да проучвам, защото знам какъв ще е отговорът! Та в големите държавни болници (МД, Шейново, Тина Киркова) дори не са чували за подобен метод за превенция на новородени! В Шейново й бе зададен въпросът: "Ама не разбирам, Вие от какво сте болна? HBsAg +, е и? Колко такива майки са раждали без нищо...".
Та за момента за мен вариантът е Токуда, там няма проблем, но знаете, там се плаща! Аз вече съм се примирила с този факт, но сега с неразбориите около новия закон за ценообразуването и избора на екип, се страхувам да не стане така, Токуда да си прекратят договора със ЗК, защото тогава цената става двойна, което вече е  :shocked1:..
Та затова нека поговорим и споделим - къде родихте вие и поставиха без проблем имуноглобулина? Не само в София, а и в другите градове. Разбрах, че в Майчин дом, Варна също вече се поставя без проблем, дори го осигуряват от самата болница срещу доплащане, разбира се!
Стана дълъг постът ми, но се надявам да съберем полезна информация заедно!...

P.S.   :oops: Казвайки " само в Токуда" си признавам, че не сме обиколили всички възможни болници в София, а само споменатите в поста ми + болница "Вита"!

Радослав Русинов:
Здравей, Елена,
Благодаря ти, че повдигна тази тема!
Надявам се тук да се включат и други майки, които са минали по този път и да споделят своя опит в тази област. Със сигурност тази информация може много да помогне на бременните жени с хепатит Б да научат към коя болница могат да се насочат, в случай, че на бебето им трябва да се постави хепатит B имуноглобулин.


Поздрави,
Радо

smiley:
Привет на всички :flowers: И аз да се включа с информация от личен опит: когато на мен ми предстоеше раждане говорих с д-р Бичовски шеф на неонатологията в Окръжна болница Света Анна в София и той се съгласи ако му бъде осигурен имуноглобулин да го постави. Така и не се възползвах от това за съжаление... Но в Тина Киркова със сигурност отказаха.

lina:
И аз имам същия проблем, но ще си го закупя, само че проблема беше там, че от болницата искаха становище от специалист. В противен случай нямало да ми я поставят.

Копие на оригиналния пост:

--- Цитат ---И АЗ ИМАМ СЪщИЯ ПРОБЛЕМ,НО щЕ СИ ГО ЗАКУПЯ,САМО чЕ ПРОБЛЕМА БЕшЕ ТАМ,чЕ ОТ БОЛНИЦАТА ИСКАХА СТАНОВИщЕ ОТ СПЕЦИАЛИСТ В ПРОТИВЕН СЛУчАЙ НЯМАЛО ДА МИ ЯПОСТАВЯТ.
--- Край на цитат ---

Пост, редактиран от модераторите, поради неспазване на правилата за използване на форума!

mickey:
Здравейте,
Предстои ми да раждам в Токуда и там определено нямам проблем за поставянето на имуноглобулин. Сама ще си го набавя и ще го нося в деня на раждането. Гастроентеролозите са на две мнения относно раждането - дали да е секцио или нормално, тъй като до момента няма ясни доказателства, че чрез секциото се намалява риска от предаване. Но все пак говорим за по-ниски нива на вируса. Неонатолозите са накланят към секциото.

В Тина Киркова някои акушер-гинеколози дори не са чували за хепатект и там категорично отказват да го поставят.

Моля, тези момичета, които са раждали вече във Варна, Пловдив, Бургас и т.н. да се включат и да напишат в кои болници там не е имало проблем с поставянето на Хепатекта, тъй като имам познати в моята ситуация, но в други градове и те там се лутат между гастроентеролозите и неонатолозите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия