Вирусен хепатит - Обща дискусия > Бременност и вирусни хепатити

 Имуноглобулин за новородено - в кои болници може да се постави

<< < (2/4) > >>

Danny123:
Здравейте,
в Бургас в Дева Мария поставиха Хепатект-а след раждането. Аз предварително говорих с д-р Згурова и преди самото раждането го занесох и го дадох на дежурния неонатолог.

bradata:
Привет и от мен!

Аз раждах в МБАЛ-Бургас и предварително говорих с шефката на неонатологията д-р Слава Коларова. Тя ми каза, че няма да има проблем, въпреки че не е слагала досега такъв тип "ваксина". Когато ме приеха за секциото по спешност, тя беше на смяна и пое ангажимента да сложи Хепатекта. Звъня ми 2 пъти по телефона след операцията, тъй като не беше разбрала от листовката как точно трябва да се постави. В смисъл, дозата е 2 мл и за да се сложи със система, за да е бавно изтичането, трябвало да се смеси с нещо, тъй като маркучето на системата е 5 мл и няма как да се избута по-малко разтвор. На своя глава (и тъй като нямаше време за губене) тя е смесила Хепатекта с малко глюкоза и серум. Това малко ме притесни и попитах вносителите (с молба да попитат производителите) дали това е проблем и ето техния отговор:

--- Цитат ---Хепатект е готов продукт за директна употреба. При бебенца се прилага разтвор от 2мл, темперира се до стайна температура и се влива венозно чрез спринцовка - бавно (за около 10 минути) от лекар.
Направихме запитване към производителят Biotest с Вашите въпроси, от където ни отговориха, че смесването на Хепатект с разтвор на глюкоза и малко серум няма отношение към ефективността на препарата и няма причина за безпокойство в този случай.

--- Край на цитат ---
Доктор Коларова е вече уведомена от мен (по нейно изрично желание да разбере отговора на производителите) за това, че избраният от нея начин за поставяне може да се ползва и за вбъдеще, тъй като и тя самата, както и аз, не можем да си представи какъв лекар и с каква ръка може да влива 2 мл разтвор в продължение на 10 минути със спринцовка в мърдащо новородено бебче. Или в резюме - ако на някоя майка се налага поставянето на Хепатект и смята да ражда в МБАЛ, то нека говори с д-р Коларова предварително и проблеми няма да има!

П.С. За ангажимента и отделеното време не ми беше поискана и една стотинка, да вметна :wink3:

теда -св:
бихте ли ми казали от къде си набавихте вие имуноглоболина или си го имат в болницата

Радослав Русинов:
Теда, имуноглобулина трябва да си го набавиш ти, не се покрива от Здравната каса, нито го има в болниците. В другата тема, в която ти отговорих, съм го описал подробно.
Най-удобният вариант е да си го купиш от България. Преди да започне да се внася официално в България, набавянето му ставаше от съседни държави, или от някоя държава от Европейския съюз. Сега определено е по-лесно.


Поздрави,
Радо

теда -св:
благодаряти отново дано не сам ти досадила .....ние събирахме пари да вземим стволови клетки от пъпната връв да лекуваме някой ден първата ни щерка която е на 8 години и вече трета година е с диабет но ще трябва да насочим другаде усилията си господ да е с нас

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия