Аз не знам от кога имам хепатит Ц, но си мисля, че е от преди двете ми раждания. И двете деца си родих нормално и съм ги кърмила по около година. След като разбрах, че имам Хепатит - малкото беше на почти годинка, веднага спрях да я кърмя, от страх,но вече така или иначе наближаваше времето в което щях да я отбия. Тогава им правихме изследване - взеха кръв от пръстчетата и на двете, бяха отрицателни. Миналата година ноември месец за наше успокоение пак им направихме изследване - малката вече беше на 2г.2м. Този път им взеха кръв от вената, за наша радост пак бяха отрицателни.

Радо е написал за риска от предаване на Хепатит Ц от майката на бебето - наистина е много малък.
А, да, с първото дете от гърдите направо ми течеше кръв, така се бяха разранили в началото. С второто нямах този проблем, но докато не видях отрицателните резултати, се бях побъркала от притеснение поради тази причина.
Това го пиша, не за да кажа, че заразяването е невъзможно, а просто да ти вдъхна кураж и смелост, че не си сама и, че вероятността бебето ти да е здраво е огромна!
Поздрави!