Автор Тема:  Заразено дете чрез майка?  (Прочетена 19332 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sara

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 138
  • HepB
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Заразено дете чрез майка?
« Отговор #15 -: Януари 22, 2008, 15:18:12 »
             Здравейте.Отдавна не съм писала тук, но следя редовно всичко във форума.
Виждам че "населението" с хепатит се увеличава(за съжаление).
Видях, че Снежи и Галет са от Бургас. Вярно е че тук в Бургас няма компетентни лекари по отношение на хепатита.
Аз в момента съм на лечение с Пегасис от 2 месеца. С хепатит Б съм. Биопсията и всички необходими изследвания, които трябваха за лечението, си ги правих в Пловдив. Трябваше да си ги направя в София, защото там са повечето специалисти, но вече съм започнала и.....
Сега за ПСР тестовете на 3 и 6 месец трябва да ходя до Пловдив или София защото тук в Бургас не го правят това изследване.

Неактивен Maryana

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 303
  • Не спирам да се надявам!
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #16 -: Януари 22, 2008, 17:24:10 »
Съжалявам, че ми се налага да навлизам в подробности, но когато майката кърми бебето много често, да не кажа винаги, зърната на гърдите се разраняват и тече кръв, която попада в устата на бебето и то я поглъща заедно с кърмата. Затова моето скромно, непрофесионално мнение е, че наистина е по-добре да не се кърми бебето, ако майката има хепатит С. Благодаря за вниманието

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #17 -: Януари 23, 2008, 07:11:38 »
По принцип това е и основния аргумент на лекарите срещу кърменето на майка, заразена с вируса на хепатит Ц. Разраняването на зърната.
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен irka

• усмихната
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #18 -: Януари 27, 2008, 08:34:10 »
Аз не знам от кога имам хепатит Ц, но си мисля, че е от преди двете ми раждания. И двете деца си родих нормално и съм ги кърмила по около година. След като разбрах, че имам Хепатит - малкото беше на почти годинка, веднага спрях да я кърмя, от страх,но вече така или иначе наближаваше времето в което щях да я отбия. Тогава им правихме изследване - взеха кръв от пръстчетата и на двете, бяха отрицателни. Миналата година ноември месец за наше успокоение пак им направихме изследване - малката вече беше на 2г.2м. Този път им взеха кръв от вената, за наша радост пак бяха отрицателни. :)

Радо е написал за риска от предаване на Хепатит Ц от майката на бебето - наистина е много малък. 

А, да, с първото дете от гърдите направо ми течеше кръв, така се бяха разранили в началото. С второто нямах този проблем, но докато не видях отрицателните резултати,  се бях побъркала от притеснение поради тази причина.

Това го пиша, не за да кажа, че заразяването е невъзможно, а просто да ти вдъхна кураж и смелост, че не си сама и, че вероятността бебето ти да е здраво е огромна!

Поздрави! :)

Неактивен Maryana

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 303
  • Не спирам да се надявам!
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #19 -: Януари 27, 2008, 15:16:20 »
Благодяря ти Ирка за това, което споделяш. Не можеш да си представиш какво облекчение е за мен да науча, че децата ти са здрави. Дано и племеникъм ми да е здрав! Въпреки, че сестра ми все още не го е изследвала от страх, предполагам.Ще й предам това, което си написала, за да се успокои поне малко и да го изследва. Поздрави от мен!

Неактивен nevron

• Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #20 -: Януари 28, 2008, 01:27:19 »
Здравейте!
Виж сега, тук не става дума за предаване на вируса от майка на дете чрез кърма, а чрез кърмене. Защо?
Защото има вероятност зърната на майката да са нацепени или разранени, от тях да изтича определено количество заразена с вируса на хепатит кръв, която от своя страна да попадне в може би случайно разранена област в устичката на бебето. Това е за което ставаше дума.
Поздрави!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007