Автор Тема:  Viekirax и Exviera (Viekira Pak) е включен в Позитивния списък на Здравната каса  (Прочетена 20014 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3209
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
На хората, искащи да започват Боцепревир (Ралке за теб се отнася!), им бия тъпан от сума ти време, да не го правят. Принципно трябва да има поне 2 години между лечението с Боце и Абви, но защо да си отрязваш пътя към Абви по този начин? Почти сигурно е, че Боцето няма да подейства.
За Харвони - чакаме.
Както казах  преди, би било от помощ пациентите да пишат сами до Здравната каса и да питат какво става с терапията на Харвони?Хора, няма да стане без да направите нещо. Действайте, пишете писма, имейли, звънете. Трябва да сетят, че има пациенти, които чакат Харвони.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
По последна информация,тези,които сме подали за тройна терапия и чакаме отговор,подлежим на обсъждане след като има одобрена нова терапия и за това аз не получавам все още отговор.Поне така е казал председателя на тази комисия.След като разберат какви са условията за това лечение и дали няма да ми се наложи да чакам прекалено дълго за него,те ще преценят аз с коя терапия да се лекувам,аз съм с фиброза 3 и много дълго чакане за мен е фатално.Това е отговора,който получих от Здравна каса.След като получа окончателния им отговор,ще пиша пак. Все пак аз чакам от 6 месеца отговор и още не съм го получила,значи комисията е наясно с новите терапии и кое е по-добро за нас или поне се надявам да е така :)
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

• Global moderator
    • Профил
По-добре да чакаш 6 месеца и накрая да ти отпуснат Абви или Гилеад, отколкото да се нахакаш на Боце и после...? (лично мнение, за добро ти го казвам).

Неактивен Irena Pencheva

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Има близък с хепатит C
Sovaldi и Harvoni за лечение на хепатит С са включени в Позитивния списък.
04.12.2015 г., София. Базираните на софосбувир терапии на Gilead ще бъдат налични за българските пациенти от началото на 2016 г. В Позитивният списък са включени и двата препарата на Gilead за лечение на хепатит С - Sovaldi и Harvoni, които ще бъдат реимбурсирани от Здравната каса. Както и по-рано бе съобщено, критериите за достъп са още в процес на съставяне, но следва да бъдат оповестени през първите месеци на следващата година.
Американската агенция по храни и лекарства (FDA) одобри Harvoni за разширена употреба при пациенти с генотипове 4,5 и 6 и макар те да не са срещани в България, това е крачка напред в еридикирането на вируса в световен план. Harvoni е показен за употреба и при пациенти с коинфекция с HIV.
 С одобрението на двете безинтерферонови терапии (на Abbvie и Gilead), българските пациенти ще имат достъп до най-модерните лечения на хепатит С, наравно с останалите европейски граждани.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
Ако отговарям за лечение с новите лекарства,би трябвало да получа отказ и да си подготвя нови документи. Ще видим какво ще стане.Според мен е излишно държавата да харчи пари,за да ни лекува със скъпи терапии,от които няма полза.
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
Това истина ли е? Harvoni е включени в позитивния списък.  Опитвах се да намеря и друг източник  на информация но не успях.

Единствено на сайта на хепактив намирам информацията:  http://www.hepactive.org/taxonomy/term/31.

Явно научаваме хубавите новини първи и преди всички останали   :smile: :smile: :smile:

Явно нещо човъркат в Приложение 3 на позитивния списък. Не намирам нито лекарствата на АБВИ нито на Гилеад.

Това е една прекрасна новина  за всички преминали и тройната терапия с Боцепревир. Значи все пак от другата година може да се надяваме на лечение.

:congrats: :congrats: :congrats:

• Global moderator
    • Профил
Разбира се, че научавате първи :) Ние държим връзка с фирмите и ви уведомяваме, когато има нещо сигурно.
Лекарствата са в приложение 1, вече съм го проверила :)

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007