Автор Тема:  Свалят цените за Хепатит С наполовина  (Прочетена 9058 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Свалят цените за Хепатит С наполовина
« -: Декември 12, 2016, 12:00:43 »
Два пъти по-ниски ще са цените на новата безинтерферонова терапия на АбВи срещу Хепатит С през следващата година. Това обяви д-р Кирил Николчев, генерален мениджър за България на фармацевтичната компания в интервю за clinica.bg.

В петък сме подали финансовото си предложение в здравната каса, очакваме то да се приеме, допълни той.

Цялата новина: https://clinica.bg/1227-%D0%A1%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%A5%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82-%D0%A1-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Свалят цените за Хепатит С наполовина
« Отговор #1 -: Декември 12, 2016, 17:12:32 »
а дано да одобряват и два пъти повече хора на година...
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 302
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
« Отговор #2 -: Декември 12, 2016, 21:37:26 »
Разгеле, вече си мислех, че излекуването ми ще си остане все такъв мираж, както когато изобщо нямаше нови лекарства .... Не че и наполовина не е ужасно висока цена, а и трябва да почакаме новите критерии за отпускане на лечение, които може да са все така ограничителни.  Благодаря за информацията!

Неактивен astrancer

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 12
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #3 -: Декември 23, 2016, 09:20:54 »
Браво вече по двама на година ще лекуват честита победа !

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #4 -: Декември 23, 2016, 17:58:34 »
Тази година около 300-350 човека са лекувани с безинтерфероновите терапии.
Това означава, че през 2017 можем да очакваме около 500-600.
В съседна нам Сърбия нямат никакво лечение за хепатит С, така че аз съм благодарна, че и тези 350 души са получили своя шанс. 
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен astrancer

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Декември 23, 2016, 20:07:32 »
300 350 човека кой с цироза кой с коинфекции със хив с хепатит б кой с рак до това ниво ли трябва да стигаме че да ни лекуват аз съм на 24 години и бая време се подиграваха мен и накрая нищо + това бях с много ниски тромбоцити леки уреждания по бъбреци с фиброза 2/3 високи нима на ензимите около 350 400 с по 2000 ггт и то дълго време и ми беше противопозно да се лекувам с интерферон главно заради тромбоцитопенията  но за другите препати трябва яко да си втасал за да ти ги отпуснат.Тази година тежко болните са били около 2000 пък и силно ме съмнява и за 300 човека да са отпуснали препарати да не кажа че изобщо не се съмнявам.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #6 -: Декември 23, 2016, 22:07:58 »
Знам, че нуждите са огромни и има стотици пациенти, които трябва да св лекуват приоритетно, да не говорим за хилядите с лека фиброза. Но медикаментите са скъпи и докато това не се промени, Касата няма да може да поеме финансово повече хора. Освен това самата болнична система не може да поеме голям брой хора, заради правилата за хоспитализация-4 ненужни дни на няколко пъти по време на лечението.

Трябват сериозни промени в самата структура и начина по който се проследяват/лекуват пациентите+сваляне неколкократно на цените.

Аз имам надеждна информация, че са били около 300 преди няколко седмици.

Неактивен astrancer

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Декември 24, 2016, 14:07:00 »
23/24000 струва една кития 28 хапчета харвони за какво плащаме изобщо да не говорим че при хора с напреднало чернодробно увреждане им трябва мин 12 седмици за болните от цироза 24 седмици а те отпускат 12 + др преперат на повечете хора това е ''последният влак'' това лечение ако при харвонито покажат протеинова резистениция трудно други препарати да помогнат шанса е много малак.Ми за пътя който трябва да изварвиш докато се стигне до лечение и цялата разправия по труден от самото лечение така ли ни помагат стига няма нужда отпускат на най тежко болните другата като станат като първите тогава нямала пари касата няма като крадат как не са наядоха тея хора незнам.Едно нещо остава константа в тоя живот и това е начина на човека да търси винаги мекото на хляба не ядем корите , жаждата за повече и повече това е самата истина.Гледат на теб като на патека клинична патека която да източат максимално  костномозъчна биопсия искаха да ми прават заради ниските тромбоцити гледаха ме трима хематолози и казаха че нямат данни за малигненост за какво да ми прават тая биопсия и когато отказах защото нямаше да им дане никаква полезна информация за това какво се случва те дигнаха раце и ме изкараха че нищо не разбирам.Там и другия проблем верно е че има много добри специалисти в тая област но повечете са чели отгоре отгоре ми се струва.Базата им от данни за въпросният проблем е доста сбита и ограничена.Половина информация в интернет и изобщо която се предоставя до пациета е толкова крива че нямам думи.Учил съм 5 години клетъчна биология   микробиологията генетика молекулярна биология вирусология нещата с който пълнат главата на хората са пълни глипости може би и за това беше при мен толкова трудно може би защото знаех какво се случва с мен на клетъчно ниво.
« Последна редакция: Декември 24, 2016, 14:45:49 от astrancer »

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007