Вирусен хепатит - Лечение > Лекари - специалисти

 д-р Цветкова "св.Иван Рилски"

<< < (3/3)

Buba:
Иглика, това което си написала и на мен ми звучи като некоректно и непрофесионално поведение, но може би винаги е полезно първо човек да прочете и да се порови по форуми преди да предприеме действия и плащания, независимо от неодобрението на лекарите :).   Изследването ти е било необходимо - за да се определи дали някой със сигурност има вируса на хеп. С, при наличие на антитела в кръвта, се прави ПСР. Изследването толкова си струва - 200лв., независимо дали е в Кандиларов или на друго място. Безплатно е ако те хоспитализират и ти го направят по пътека (на мен са ми правили няколко такива), но тук наистина май зависи от добрите намерения на лекарите, защото не носи особена печалба на болниците, и може да имат някакъв лимит. Първият път и аз си го платих, следващите пъти като вече бях пациент на  гастро-отделението ме приемаха и ми го правеха безплатно. Следващото изследване при наличие на вирус, доказано с ПСР е биопсията за да определи увреждането на черния дроб. Не ми е ясно ти за какво ще влизаш в болница ако ПСР ти е отрицателен (въпреки че все пак някакво нищожно количество  вирус е засечен -  0,02, но наистина в този случай може да има грешка) - биопсия ли ще ти правят или някакви профилактични изследвания?

Iglika_005:
 Здравейте!
      Казаха ми че ще ми направят общ преглед на състоянието на черния дроб. Никакви други подробности за престоят в болницата. Болниците понякога си усвояват разни клинични пътеки, за да вземат пари. В случая полезното за мен ще бъдат точно безплатните изследвания, когато отида там. Имам някакво увеличение на черния дроб и понякога ме боли. Не съм наясно какво точно ще ми правят.
   Благодаря на всички които ми казаха, какво означават резултатите от тестовете. Това много ме успокои, защото никои от лекарите не ми беше казал.

Iglika_005:
Един интересен линк за отпускането на лечение за хроничен хепатит це https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6068113

Buba:
да - май в твоя случай именно ще усвояват пътека, защото това, заради което си струва да влезеш в болницата е безплатния ПСР, който вече са те накарали да си направиш и платиш сама, и биопсията, каквато не ти се налага. Всички други изследвания и прегледи можеш да си направиш с направление от личния лекар извънболнично.  Иначе - черния дроб не боли, но дано този път попаднеш в добри ръце и ако има някакъв проблем да го диагностицират правилно и третират адекватно. Или поне да ти направят втори ПСР, само да не отчетат първия като техен :).

Iglika_005:
   Здравейте...Бях в болницата. Резултатът засега е че не съм болна от хепатит С . :bravo2: Там ми направиха изследвания за репликация ( размножение) на вируса и за генотип, от които се установи че имам само имунитет. Направиха ми тези и други изследвания БЕЗПЛАТНО ! За пореден път при приемането ми казаха, че са ме излъгали да си платя предварителното изследване. Правиха ми тест и за хепатит В, който също се оказа отрицателен. Честно казано много съм доволна от докторите в болницата.. Внимателни са, който ги попита нещо отговарят много изчерпателно. Новината е , че вече са започнали да изписват безинтерфероновото ново лечение на болните от хепатит С. За новото лечение назначават някакви изследвания, които всеки сам трябва да си плати извън болницата. Едното беше за ХИВ(спин). Тези изследвания са нужни за отпускане на лекарството с протокол. Взависимост от генотипа, лекарствата имат различни имена. Мисля, че който иска да се присъедини към програмата с новото лечение, трябва веднага да си назначи час за болницата. Имаше случаи на хора с не много увреден черен дроб на които им изписаха новото лекарство и лекарите бяха сигурни, че ще ги одобрят. Това е което разбрах в болницата.
  Успех на всички !  :flowers:
 
(Редактирано) За лекарствата за хепатит Б, лекарката спомена ,че на пациентите им искат да доплащат по 160 лв. от някакво известно време и щели да мислят някакъв друг вариант, ако това което е сега, се установи така с доплащане. Много съм доволна от д-р Кръстева в св. Иван Рилски.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия