Вирусен хепатит - Лечение > Лекари - специалисти

 УМБАЛ "Каспела" в Пловдив, моля за мнение

(1/2) > >>

Георги1973:
Здравейте, аз съм от Пловдив имам хроничен хепатит Б и в момента съм на Виреад след неуспешно лечение с Пегасис , лекувам се в УМБАЛ „Св.Иван Рилски” днес ме изписаха след една нощувка(явно вече могат, ако резултатите са добри) :clap: Проблема е, че ми идва много пътуването, а и там е пълен хаос чакаш за всичко и по много. Знам, че там са най добрите, но при мен вече става въпрос за следене на резултати и за изписване на протоколи, и ще ми е много по удобно да се прехвърля в Пловдив. Моля дайте мнение за УМБАЛ "Каспела", има ли някой на лечение там?? Бях да питам в УМБАЛ "Св. Георги", но от там ми казаха , че нямат практика да прехвърлят и не желаят поради куп причини (Свързани с изследвания, документация и т.н.) Знам, че ако се заям и надигна глас ще стане, но прецених първо да поискам съвет. Та моля за съвет и мнение. Благодаря!

Мариана:
Здравей! Явно сме на един хал-и аз търся кой в Пловдив да ме поеме за този хепатит. Била съм в Каспела, но в друго отделение. Доволна съм, но се питам за хепатита как стоят нещата там! Дано някой ни отговори! Ставаме двама  :bravo2:

roni_c:
Здравейте и на двамата.През 2016г в продължение на 1 година (2 протокола) се проследявах в Каспела при д-р Ефимия Чолакова.Проблеми със записване за хоспитализация няма,даже не е необходимо предварително записване,а отиваш директно с направлението и те приемат.Болницата е на ниво,добра инфраструктура,апаратура и доктори,но...винаги има но...При първия протокол нямах проблеми,всичко беше навреме,за вторият протокол обаче ме забавиха с почти един месец,наложи се да търся Виреад,за да не прекъсвам лечението и след това забавяне преминах за проследяване отново към София в Св.Иван Рилски.Проблемът на Каспела е,че нямат (или поне тогава нямаха) комисия,която да одобрява и издава протоколи.Препращат протоколите с изследванията към други градове (в моя случай беше Стара Загора),където комисия подпечатва протоколите,за да може да се подадат в Нзок.Ще се радвам ако разберете актуална информация за Каспела,защото и аз като вас живея и работя в Пловдив.Поздрави.

Мариана:
Само това изрових, но дали е така- за Каспела става на въпрос
Хронични вирусни хепатити
Създаден е център за скрининг и изследвания на пациенти с хронични вирусни хепатити. Провежда се целият обем диагностика за преценка на необходимостта от стартиране на противовирусно лечение, съгласно критериите на НЗОК. В клиниката е разкрита утвърдена от НЗОК комисия от лекари, за издаване на протокол за стартиране на безплатно за пациента противовирусно лечение при хронични вирусни хепатити В, С, D. Екип от специалисти е ангажиран с потготовката на документите за започване на лечение и проследяване на пациентите за периода на лечението, както и след това.

Силвана Лесидренска:
Каспела от м.март 2017 са вкл.към клиниките, които имат специализирани комисии за назначаване на лечение с протокол А1 (хеп.В и С).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия