Вирусен хепатит - Обща дискусия > Бременност и вирусни хепатити
Дилема
anti-HBs:
Колко ти излиза изопринозина на месец? И аз бях с 3-4000 UI в началото.. но от година съм на tenorovir и обмислям алтернативи.
edna_ot_vas:
Здравейте отново!
Аз да си питам пак за чая, има го в бг аптеки и някои сайтове като например този http://herbals.bg/index.php?id_product=8&controller=product
Има ли смисъл да се поръчва от чужбина, видях, че доставката струва два пъти повече от чая, при положение, че го има тук? Ако този от Виетнам е по-истински, разбира се, ще предпочета него.
Под "добавки" също не знам какво да разбирам- Трансфер фактор се води имуномодулатор и съдържа какво ли не. Вече сто пъти го почвах и спирах него, но около мен постоянно има болни и не знам кое друго би могло да ме пази от вирусите. А и някаква надежда си имам, че стимулацията на имунитета ще помогне в контрола на вируса.
edna_ot_vas:
Поръчах чая от виетнамския сайт и междувременно някой успя да ми източи немалка сума пари през Пейпал и се наложи да си блокирам картата. Затова сега намерих втори български сайт, от който поръчвам, а ако другият пристигне, пристигне. Явно този метод на плащане не е безопасен.
edna_ot_vas:
Здравейте отново!
Пия си чая и засега се чувствам добре. Ще си върна и имуностимуланта.
Говорих с доктор Балабанска, тя доста ме насмете като разбра какво съм решила и веднага ми каза, че това с чая е измама и абсолютно неефективно, както и колко много бебета се раждали с цироза и отделенията били пълни,заради това, че не са се родили на фона на лечение. Още повече каза, че такива като мен щели да ги задължават да пият лекарства по време на бременност (което не ми е ясно законово как ще стане). Това няма да повлияе на решението ми, на този етап така съм решила. За протокола за Тенофовир каза, че не е нужно да се прави нищо. Щял да си изтече и просто да не си взимам лекарствата.
Ще отида на Фиброскан след Нова година...
edna_ot_vas:
Въпреки че сама си говоря, да продължа... чак вчера получих заветния чай от виетнамския сайт, но няма нищо общо с Менирана, който купих от Бг - първо, на опаковката пише amarus, а не urinaria. Също така има някакви цифри, които ако са срок на годност, то значи той е изтекъл на първи август (като се има предвид колко се забави доставката, може и така да е).
За мое злощастие си поръчах цели три опаковки, но при това положение няма да ги използвам и ще се върна към Менирана от БГ. Надявам се да пия правилния грамаж и да го приготвям както трябва, защото слагам на око и вода, и чай, не ги меря с точност. Слагам също и лимон и захар, защото иначе ми е гадно. До момента не съм го варила на котлон, а го заливах с киснене в гореща вода за 3-5 минути, но в листовката пише, че за изострени състояния да се вари на котлон в 500 мл, докато половината вода изври. Ако някой иска от виетнамския чай, може да ми пише, две от опаковките изобщо не са разпечатани, а от третата съм отсипала само две чаени лъжички. Не знам, нормално ли е да е толкова горчив? Мениран изобщо не е...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия