Автор Тема:  Секс с нов партньор без ваксина  (Прочетена 18031 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 79
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Секс с нов партньор без ваксина
« -: Февруари 23, 2021, 00:08:11 »
Здравейте!
С хроничен хепатит Б съм, отрицателен е-антиген. Последният ми резултат за виремия е от януари и не се открива ДНК... Ензимите са ми в норма. Hbsag количествен не съм пускала скоро. Не провеждам никаква терапия, няма необходимост от такава за момента, само се наблюдавам - тоест вирусът не е потиснат с лекарства, а от имунната ми система.
Въпросът ми е следният: Разделих се с дългогодишния си партньор, който беше ваксиниран с Туинрикс, но сега как да предпазя следващия? Не мога да го пращам на ваксина още от първия ден  :angry3:, а и за да подейства тя, е нужно време... три дози са и т. н. За момента това не е опция. Информирала съм го, но не мога да си позволя да заразя друг човек.
Естествено, ще използваме презервативи, но те са неприложими при целувка, орален секс  (двустранен) и т. н.  - какъв е рискът при тях, трябва ли да ги избягваме ?
Моля за съвет и мнение... Хем искам да си продължа живота, хем не бива да е за сметка на нечий друг... има ли от какво да се притеснявам при моментното ми състояние? Имате ли подобен опит и какво показва той? Ще съм много признателна за бърз отговор  :congrats:

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Re: Секс с нов партньор без ваксина
« Отговор #1 -: Февруари 23, 2021, 02:04:09 »
Здравей,
The presence of HBeAg indicates that the blood and body fluids of the infected individual are highly infectious.
Наличието на HbeAg обикновено е индикатор и за високи нива на DNA. В твоя случай ти си негативна за HbeAg и си с неоткриваем DNA, така че спрямо твърдението по-горе ти не си силно заразна.  :good: Все пак внимавай със зъбите и не се хапете  :laugh:

Извън темата и конкретния ти въпрос - последните дни ровя из форума и чета историите на различни хора. Попаднах на няколко твои теми, но мисля, че няма продължение на историята ти. Бих искала да попитам, ако е удобно да споделиш какво се случва с теб? След бурната реакция и високите чернодробни ензими беше написала, че нещата са започнали да се нормализират, а сега вируса е стигнал до неоткриваеми количества - това се случи с времето без допълнителни терапии и билки ли? Също така мисля, че прочетох, че ти е направена и гинекологичната операция и сега си и с овладян вирус, следователно имаш зелена светлина за бебче ли?  :hug1:
Някъде из темите беше споделила мнение, че не си сигурна как и защо след толкова завишени ензими нещата са се нормализирали и вирусът е влязал в релси. Аз съм с положителен еAg и в момента се опитвам да направя (надявам се успешно до сега) това, което мисля, че се е случило и при теб. Според мен чаят, който си пила е "събудил" имунитетът ти (въпреки че си имала някаква непоносимост и към него, а може и да си предозирала). От това пробуждане се наблюдава бурна реакция съчетана с повишени ензими почти като при остър хепатит, които са индикатор за евентуално увреждане, което в случая вероятно е от битката, тъй като имунитетът е рапознал вируса и се опитва да го пребори. В твоя случай мисля, че точно това е станало щом като в момента си с неоткриваем DNA. Важното е да провериш какво е станало с фиброзата, тъй като при такава битка черният дроб може да се увреди и за това лекарите изписват лечение, за да се предотвраят такива щети. HbsAg количествен също е от важно значение след тази борба.
« Последна редакция: Февруари 23, 2021, 03:22:20 от positivevibes »

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Февруари 23, 2021, 09:13:18 »
Благодаря за отговора, да, ще се внимава с вампирския секс, ама достатъчно ли ще е това?
Ще стане малко офтопик, но ще отговоря на зададените въпроси, защото са важни:

Цитат
След бурната реакция и високите чернодробни ензими беше написала, че нещата са започнали да се нормализират, а сега вируса е стигнал до неоткриваеми количества - това се случи с времето без допълнителни терапии и билки ли?

Да, това плюс промяна в хранителния режим, което не знам дали е повлияло, аз го направих, заради ендометриозата и заради хранителни непоносимости, ендометриозата е основно на червата и след няколко престоя по болници реших, че ще правя експерименти с режима, спрях изцяло пърженото, избягвам млечни и глутен... пазарувам от био магазини и т. н. Спряла съм всякаква битова химия и козметики и съм заместила с натурални. Нищо друго не съм правила, билката след спирането още дълго ме съсипваше с реакциите от нея (по-страшно от това като изживяване мога да кажа само, че беше с Тенофовира).
Виремията започна да спада драстично след Филантуса със сигурност - аз пих бг варианта Мениран. Мислила съм си го това за бурната реакция, че точно нещо такова се е случило... Проверила съм на фиброскан състоянието на дроба, перфектен е. От фиброза 2 минах към 0-1! Имах натиск вдясно, който дълго мислих, че е от дроба, обаче се оказаха сраствания от ендометриозата, защото след лапароскопията изчезнаха. Въпреки страхотния резултат с Мениран бая се наплаших и повече не бих експериментирала с билки. Но отчитам като супер правилно решението ми да не започна Бараклуд, а да изчакам. Бях проучила достатъчно всичко, за да знам, че започна ли друго на мястото на Тенофовир, подлагам бъдещото си дете на риск, което също нямаше как да допусна. Затова избрах да рискувам себе си...

Цитат
Също така мисля, че прочетох, че ти е направена и гинекологичната операция и сега си и с овладян вирус, следователно имаш зелена светлина за бебче ли?
Да, тогава още при 40 хил копия становището, което е записано и в епикризата е, че мога да започвам опити, а това беше важно, за да се предотврати рецидив, а и след лапарото шансът е най-добър, предвид изчистването на лигавицата, продухването на тръбите и т. н., нооо съдбата ме тласна в друга посока и колкото и да ме тероризираха лекарите, просто не е било писано да е тогава. Много се травмирах и в момента въобще не искам да мисля за това. Ако ще и всеки ден да се изтезавам на тая тема, в крайна сметка Бог решава кога какво да стане, не ние, колкото и да си мислим, че сме ние. И лекарите не са. Нито те ще ни гледат децата. Не искам повече да си причинявам този стрес. Искам да ми се случат хубави неща, но без да пострада друг човек.

Цитат
HbsAg количествен също е от важно значение след тази борба.

Той не беше мръднал особено, между 3 и 4 хил се движи.

В допълнение да кажа, че другата глупост, която направих, беше да пия в ударни дози един имуностимулант, успоредно с билката, както и с Тенофовира и кой знае как са се съчетали... но тогава бях на проба-грешка и се подведох по една докторка, която твърдеше, че точно с подобна реакция ще предизвикам спонтанно изчистване и ще негативирам вируса. Става въпрос за Трансфактор плюс.

Фактът, че в момента питам за секс, а не за хапчета, показва, че съм се подобрила  :dance: :dance: :dance:

« Последна редакция: Февруари 23, 2021, 09:39:05 от edna_ot_vas »

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #3 -: Февруари 23, 2021, 13:25:14 »
Много ви благодаря за споделения опит! Определено е от полза. :good: Искрено ви пожелавам да запазите добрите резултати, а дори и да се подобрят още повече в насока намаляване и изчистване на количествения.
Всъщност аз също приемам Филантуса в съчетание с други билки като всяка една добавях постепенно, за да знам от коя се проявява евентуална реакция. За сега всичко е наред и тялото ми приема добре комбинацията, но всеки е различен и както казват “Отровата за един е лек за друг, и обратното”.

Обратно към по-интересната тема :girl_wink: Според мен без ваксина няма как да говорим за достатъчно предпазване. То такова ще е лишаването от секс :pardon: Но хипотетично съдейки по показателите ви вие сте по-скоро в по-малко рисковата категория. Аз съм с дългогодишен партньор, така че не мога да дам съвет от личен опит. Дано някой се включи с повече информация!

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #4 -: Февруари 23, 2021, 13:27:32 »
Позволете ми да се изкажа и аз, като представител на мъжкото съсловие :)
Според мен при подходящо проведен разговор за предимствата на ваксината срещу хеп.Б, който дето се вика може да лепнеш и при зъболекар, и предвид това, че аз поне не обичам твърде многото задръжки при секс (малко съм на принципа или всичко или нищо), а смятам че повечето мъже са така, не виждам причина партньорът да не се съгласи да си направи ваксина. Е, да ще трябва малко да изчакате, но ако му подшушнеш нещо от типа какво го чака, когато вече си спокойна че е защитен, то надали има мъж, който не би направил всичко за да получи бленуваната от него жена. Още повече, че това е и добър тест за връзката ви, която - кой знае - може да бъде и доста дълга и удолветворяваща, защо не? ;)
Това го казвам от опита на вече семеен мъж, който отдавна не е изпитвал главозамайването типично в началото на връзка, но е напълно удовлетверен от това, че е правил всичко за да спечели жена си :)
« Последна редакция: Февруари 23, 2021, 19:47:46 от hristo_gb »

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #5 -: Февруари 23, 2021, 16:27:48 »
hristo_gb, много мил отговор!

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Публикации: 107
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
« Отговор #6 -: Март 04, 2021, 17:21:38 »
Здравейте!
С хроничен хепатит Б съм, отрицателен е-антиген. Последният ми резултат за виремия е от януари и не се открива ДНК... Ензимите са ми в норма. Hbsag количествен не съм пускала скоро. Не провеждам никаква терапия, няма необходимост от такава за момента, само се наблюдавам - тоест вирусът не е потиснат с лекарства, а от имунната ми система.
Въпросът ми е следният: Разделих се с дългогодишния си партньор, който беше ваксиниран с Туинрикс, но сега как да предпазя следващия? Не мога да го пращам на ваксина още от първия ден  :angry3:, а и за да подейства тя, е нужно време... три дози са и т. н. За момента това не е опция. Информирала съм го, но не мога да си позволя да заразя друг човек.
Естествено, ще използваме презервативи, но те са неприложими при целувка, орален секс  (двустранен) и т. н.  - какъв е рискът при тях, трябва ли да ги избягваме ?
Моля за съвет и мнение... Хем искам да си продължа живота, хем не бива да е за сметка на нечий друг... има ли от какво да се притеснявам при моментното ми състояние? Имате ли подобен опит и какво показва той? Ще съм много признателна за бърз отговор  :congrats:

Значи бил съм в много подобна позиция. Проблемът е, че обикновено се стига до секс, преди да се стигне до отношения, при които можем да говорим по такава деликатна тема. Лекарката, която ме лекуваше тогава ми каза, че рискът да заразиш някого при неоткриваема ДНК и отрицателен Е-антиген е почти еднакъв с риска този някой да се зарази случайно при зъболекар, някаква интервенция или примерно при секс с други хора, които не подозират, че носят HBsAg (а те не са малко). Т.е. при положение, че не излагаш човека на риск по-голям от стандартния, тя ми каза да си ползвам презерватив и да не си развалям шанса за връзка в началото с такива тегави разговори. Аз разбира се в някои от първите месеци споделих за това на партньорката си тогава (сегашната ми жена). Тя си го прие спокойно, продължихме си по старому, а днеска да се ваксинира, а утре... и до ден днешен не е ваксинирана. Междувременно ни се роди дъщеричка без хепатит, нито пък съм го предал на жена ми.

Моите лични наблюдения са, че е-отрицателния хепатит много, много трудно заразява други хора. Лекарката тогава ми каза, че с ниски нива на виремия е необходимо да прелееш 1 чаша кръв на някого поне, за да има някакъв шанс за беля.

Т.е. накратко - ако трябва да те съветвам, след като той знае, правете си каквото искате сексуално, не мисля, че има риск за него. Но тук идва една разлика с мен - аз пия тенофовир, съответно вирусът си е на "не се открива" почти гарантирано. При теб ако има някаква активация, трябва да знаеш за нея, може би да се тестваш по-често? За по-икономично решение се сещам да си пускаш количествен HBsAg, той има корелация с виремията в доста случаи.

Естествено най-готиното е да се ваксинира, но не бих се пазил преди да му подейства ваксината. Ако човекът има мерак, не го лишавай, докато го предпази ваксината  :mocking: В крайна сметка какъв е най-лошият вариант? Да се разболее - сигурно шанс под 1% и в 95% от случаите ще го изчисти.

ПП: Преди да разбера за хроничния си хепатит, водих доста разнообразен сексуален живот. Винаги с презерватив, но целувките и оралния секс естествено няма как. При сериозните връзки и без презерватив (вкл. анален секс и тн.). След като разбрах, че съм заразен като бебе, се свързах с всичките си партньорки - до една бяха отрицателни. Няма да навлизам в цифри, но не са малко. А съм бил с виремия плаваща между 2000 и 30 000 UI, а през годините може би и повече.

ПП2: Нека моите думи да не успокояват никого и да не мислят, че съм бил безразсъден или пък че трябва да подценяваме хепатита. Съмнявам се някой да го подцени. Просто знам през какъв страх и притеснение минах в началото и не искам никой да минава през това. Хроничният хепатит си е достатъчно бреме за нас, за да си скапваме и психиката като се категоризираме като "заразни" и "опасни" за близките. Защото не сме, поне в 99% от случаите.

Неактивен Dessita

• Немедицинско лице
  • Публикации: 85
    • Профил
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #7 -: Март 05, 2021, 09:28:01 »
Еха, анти ХБС, това, което си споделил, е супер интересно за мен.
Аз също пия от 6г тенофовир и съм с отрицателни ПСР-и, но не ми е хрумнало, че мога да правя секс без презерватив. И това ми е най-големият проблем. Имам приятел от 3г, но той се страхува много от ваксините и отказва да се ваксинира. Тоест сексът без презерватив за мен е мираж, да не говорим идеята за деца и т.н. А годините при мен си минават и това доста ме сдухва.
Ако можеше да съм 100% сигурна, че може и без предпазни средства...

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Март 05, 2021, 11:10:51 »
anti-HBs, много ти благодаря за включването! Твоите отговори винаги са ми важни, защото знам, че си по-навътре в нещата и даваш ценни съвети и мнения. Ами помниш с каква космическа виремия бях, защото не съм на лечение и бях събудила хепатита с разните експерименти, но знаеш и защо не можех да съм на терапия (спомняш си темата ми за Тенофовира, предполагам и бруталната ми реакция спрямо него)...
Еми, прав си, да, трудно е да се удържа положението с въздържание и не знам и колко е нужно, но тази неизвестност лично мен ме побърква.
И съответно ще побъркам и всеки, когото смятам, че излагам на риск. Ако нещата са наистина както казваш ти, значи трябва да спра да треперя по въпроса, но не мога и не мога... Страх ме е ужасно. Искам да ми се махне от главата тоя въпрос. Обаче нито мога да ходя да се изследвам вместо партньора, нито да  си сложа ваксина вместо него... а натискът може би дава обратния ефект и не знам какво да правя... явно съм твърде отговорна.  :scream:
Ти детето си го правил, докато си бил на терапия, нали?
Аз се чудя ако ми се задържи така неоткриваем вир.товар, дали има някакъв шанс да съм изчистила австр. антиген?  :dance: :dance: :dance:

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #9 -: Март 05, 2021, 13:26:22 »
Еха, анти ХБС, това, което си споделил, е супер интересно за мен.
Аз също пия от 6г тенофовир и съм с отрицателни ПСР-и, но не ми е хрумнало, че мога да правя секс без презерватив. И това ми е най-големият проблем. Имам приятел от 3г, но той се страхува много от ваксините и отказва да се ваксинира. Тоест сексът без презерватив за мен е мираж, да не говорим идеята за деца и т.н. А годините при мен си минават и това доста ме сдухва.
Ако можеше да съм 100% сигурна, че може и без предпазни средства...

Щом го е страх от ваксините, страх ли го е да прави секс без презерватив? 100% сигурна не можеш да бъдеш никога, но 90%+ е достатъчно, за да си правите кефа (и деца) и да не губите време.

Детето го правихме докато бях на терапия, да. И скоро и второ ще правим.

И към двете - говорете си с половинките, щом знаят за хепатита, обяснете им, че рискът е минимален, а и при заразяване рискът от усложнения също е минимален. И почвайте да си правите секс, както си трябва. Моята гастроентероложка каза, че сексът лекува стреса, така че ползите надминават рисковете (с много). Стига сте го мислили  излишно, това скапва повече от HBV.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #10 -: Март 05, 2021, 14:47:54 »
А тези от вас, които сте с дългогодишни партньори и които пазите, те изследвали ли са си anti-HBc или само HbsAg? Защото дори и да са отрицателни за HbsAg, може да са позитивни за core антитела, както и за anti-Hbs и при условие, че нямат поставена ваксина, то значи, че в някакъв момент са прекарали остър хепатит и се е изградил имунитет. Не че да плаша някой, но така се получи при моя дългогодишен партньор. Още първите месеци му споделих за моето носителство и я днес, я утре да сложи ваксина и така и не го направи. Сега няколко години по-късно се установи висока виремия при мен, незнайно от кога (поради "компетентността" на моята лична лекарка, която преди години, когато се оказах с + носителство, най-вероятно от раждането ми, то тя ми каза "изобщо не го мисли, нищо няма да ти стане, вируса може да се активира чак като остарееш, а може и да не се активира никога", а аз бях на 16..колко да разбирам от хепатит :sad3:.) Та така.. активирал се е вирусът ми и при изследванията на моя любим се установи, че е прекарал остро вируса и имаше доста антитела, което не знам дали е добре или имунитетът му е много напрегнат. Кога е прекарал вируса и дали от мен го е хванал не може да се каже, но съдейки от колко време сме заедно и моята вирулентност, както и това, че не се пазим с презерватив (само първите месеци от връзката ни ползвахме), то най-вероятно си е от мен.
Така де, позитивно погледнато особено за тези, които ги е страх от ваксини, идеята ми е, че Dessita - можеш да предложиш на приятеля ти поне да си изследва anti-Hbs и anti-Hbc, заедно с HbsAg, защото може да се окаже, че колкото и да се пазите е възможно той вече да е прекарал вируса, докато е с теб или преди теб и да има изграден имунитет, който мисля, че би трябвало да предпазва достатъчно, ако антителата му са във високи граници и да нямате нужда от предпазни средства.

Неактивен Dessita

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #11 -: Март 05, 2021, 16:32:23 »
Благодаря ви за коментарите, но той се е изследва, няма ХБсАГ и няма антитела. Така че друг вариант, за да съм спокойна, освен ваксина няма.
Както и да е, спирам да се оплаквам и да обсебвам темата.

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #12 -: Март 05, 2021, 20:09:47 »
Цитат
И почвайте да си правите секс, както си трябва.

anti-Hbs, сега като сме почнали, дали е удачно да пусне изследванията за антитела, австр. антиген и т. н., тъй като има някаква вероятност пък да има антитела (член на семейството му  е с болестта), или пък да има ваксина, за която да не знае от детските години... макар че ваксинацията започва от 1993, доколкото знам, но може да е поставена допълнително. Та идеята ми е, ако започне с тези изследвания, как ще разберем дали не сме в някакъв вакуумен период, в който се е заразил от мен, но още не личи в кръвта? То и да изчакаме месец, ние ако в тоя месец сме правили секс, реално няма как да знаем кога ще е денят, в който да се случи заразяването... И още нещо - ако все още не излиза вирусът в кръвта и приемем, че резултатът е достоверен и се ваксинира, може ли после да се окаже болен, въпреки ваксината? Знам, че рискът е малък и се филмирам, но такава съм си, какво да направя... да се чуди човек отде имам хепатит с тази ми стриктност и застраховане, предпазни мерки, страхове и пр.
Аз се надявам да има антитела и да празнуваме  :dance: :congrats:  Сестра ми се оказа, че има.

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #13 -: Март 08, 2021, 16:29:32 »
Цитат
И почвайте да си правите секс, както си трябва.

anti-Hbs, сега като сме почнали, дали е удачно да пусне изследванията за антитела, австр. антиген и т. н., тъй като има някаква вероятност пък да има антитела (член на семейството му  е с болестта), или пък да има ваксина, за която да не знае от детските години... макар че ваксинацията започва от 1993, доколкото знам, но може да е поставена допълнително. Та идеята ми е, ако започне с тези изследвания, как ще разберем дали не сме в някакъв вакуумен период, в който се е заразил от мен, но още не личи в кръвта? То и да изчакаме месец, ние ако в тоя месец сме правили секс, реално няма как да знаем кога ще е денят, в който да се случи заразяването... И още нещо - ако все още не излиза вирусът в кръвта и приемем, че резултатът е достоверен и се ваксинира, може ли после да се окаже болен, въпреки ваксината? Знам, че рискът е малък и се филмирам, но такава съм си, какво да направя... да се чуди човек отде имам хепатит с тази ми стриктност и застраховане, предпазни мерки, страхове и пр.
Аз се надявам да има антитела и да празнуваме  :dance: :congrats:  Сестра ми се оказа, че има.

"сега като сме почнали", имаш предвид, че сте почнали да правите секс ли? или като сме почнали по темата? щото според мен ако почнете да правите секс и почнете да се изследвате, ще е някво безумно напрежение... следи си вирусния товар или hbsag от време на време ти и това е. И ако има някакви отклонения, внимавайте една идея повече. Рискът наистина е пренебрежимо малък... аз преди да разбера за хепатита си, имах 5 годишна връзка (с много и всякакъв секс без презерватив) и бившата ми не се е заразила. В крайна сметка заразяването при възрастни здрави хора е почти идентично с ваксина в огромен процент от случаите. Не забравяйте, че повечето хора го изкарват с леко неразположение и дори не разбират.

Лично мое мнение е това, но ако човекът до теб те желае и двамата имате мерак, много по-вредно е да се лишавате и да живеете в страх. В смисъл вредата от това е по-голяма от вредата от евентуална беля. А вероятността за вреда от страх и лишение е сигурно 20 пъти по-висока от вероятността за беля.

Пак повтарям - не ме имайте за безразсъден - доста време живях в идиотски страх, че когато котката на баба ми одра мен и после одра нея, следях баба ми за симптоми на чернодробно заболяване... Това стопява психика (а и черен дроб) много по-добре от хепатита. Хроничният хепатит, а особено е-отрицателният не е стигма или нещо, което трябва да промени коренно отношенията ти с другите. Мен може би ме отпусна жена ми, която ми каза "Еее голяма работа, че имаш хепатит, важното е че ми каза, не смятам, че мога да се заразя, а и да се заразя, не е голям проблем." След като внимателно си беше проучила рисковете, разбира се.

edna_ot_vas, повече да не си писала във форума без да сте правили секс! чакам да се похвалиш!  :yahoo:

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #14 -: Март 09, 2021, 17:14:48 »
Цитат
"сега като сме почнали", имаш предвид, че сте почнали да правите секс ли?

Почнахме и съм дала линк да чете отговорите.  :congrats:

Цитат
или hbsag от време на време ти и това е.

За количествения ли говориш? Или самия австралийски? Може ли да нямам австралийски, ако съм без вирусен товар? Да не съм в ремисия, а да съм го изчистила или да не си правя илюзии...

Искам да пусне изследване за антитела, при положение, че все пак той има в семейството си човек с хроничен хепатит Б... Може би това, че там нещата са се развили доста зле е причината за този огромен страх да не му се случи същото... А и то преди да се сложи ваксина, нали си се пускат изследванията... Жена ти е готина, явно много те обича, ама не искам  никой да се заразява.

Цитат
edna_ot_vas, повече да не си писала във форума без да сте правили секс! чакам да се похвалиш! 
  :congrats: :dance:

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #15 -: Март 10, 2021, 13:36:43 »
Цитат
"сега като сме почнали", имаш предвид, че сте почнали да правите секс ли?

Почнахме и съм дала линк да чете отговорите.  :congrats:

Браво, много се радвам!  :flowers: Надявам се ти е по-леко сега, 100% ще ти е леко напрегнато, но ползите от това са в пъти по-големи и ще се отразят и здравословно добре.

Цитат
или hbsag от време на време ти и това е.

За количествения ли говориш? Или самия австралийски? Може ли да нямам австралийски, ако съм без вирусен товар? Да не съм в ремисия, а да съм го изчистила или да не си правя илюзии...

Искам да пусне изследване за антитела, при положение, че все пак той има в семейството си човек с хроничен хепатит Б... Може би това, че там нещата са се развили доста зле е причината за този огромен страх да не му се случи същото... А и то преди да се сложи ваксина, нали си се пускат изследванията... Жена ти е готина, явно много те обича, ама не искам  никой да се заразява.

Като цяло количественият ми се вижда по-добър показател, защото негативирането на HBsAg е трудна задача, но пък при теб и това не е невъзможно. Малко по-скъпо изследване е HBsAg quant ама веднъж на няколко месеца е ОК. И все пак цената му е доста по-ниска от PCR-a.

Аз съм си маниак сам по себе си също и всеки месец си пускам доста кръвни показатели, защото следя как ми се отразява хранене и тн и си водя доста детайлен журнал. В тоя ред на мисли може пък да си проследяваш ASAT/ALAT - ако има някакво реактивиране на вируса, сигурно ще си покаже и там.

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #16 -: Септември 06, 2021, 17:33:26 »
Здравейте, само да кажа, че след втората доза Енжерикс приятелят ми има 1000 антитела и Hbc total е отрицателен. Тоест, вярвам, че сме минали през рисковия период...  :dance:Моята нова виремия е 110 хил. копия. Тоест вдигнала се е, но когато ми беше неоткриваема, аз бях прекарала няколко месеца почти изцяло на легло, заради други здравословни проблеми и явно покрай това вирусът се беше стопил, друго обяснение нямам, забелязала съм, че от това много се влияе, а после станах по-активна по цял ден на крак и той си циркулира явно. Не правя някакви тренировки, но и това, което правя, е достатъчно физическо натоварване дори за здрав човек (макар че то вече останаха ли такива  :laugh:).
Доколкото разбирам, с тези негови показатели можем да се опитваме да правим бебе, което касае другата ми диагноза... тоест вече не е рисково за него. За мен не знам, но едва ли мога да чакам някакъв безрисков момент, пък и ставам на 37 г... Не приемам лекарства за вируса. Не знам ин витро как би се отразило на виремията, надявам се, че няма да ми се налага да минавам през това, макар че лекарите така твърдят...
Поне нещата в любовта, за щастие, се развиха добре и станаха сериозни, което поне психически ми помага да се чувствам по-добре  :girl_in_love:

Неактивен Dessita

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #17 -: Септември 07, 2021, 11:45:21 »
Хейй, това са добри новини, браво, скоро да се похвалиш и за другото, че е станало  :biggrin:
А приятелят ти комбинираната ваксина ли си сложи (за А+В), че се чудя, кой вариант е принципно по-добър?

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #18 -: Септември 09, 2021, 15:47:25 »
Цитат
А приятелят ти комбинираната ваксина ли си сложи (за А+В), че се чудя, кой вариант е принципно по-добър?

Благодаря!
Не, заложихме на Енжерикс. Имаше само главоболие и при двете дози.
Ти на колко си години, ако не е неудобно да питам и с какъв антиген?
Ще си позволя да дам един непоискан съвет на тема деца... ако минават годините и партньорът все така не се решава да го направи, не си губи времето... защото времето е едно от нещата, които не можем никак да върнем, а последствията остават за нас. 
Ако имаш желание, можеш да ми пишеш и на лични съобщения. Успех и на теб

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #19 -: Септември 13, 2021, 11:52:53 »
Айдее, чакам поне две бебета от тази тема, радвам се, че се променят нещата към добро. Ще приема да съм им виртуален кръстник  :dance:

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #20 -: Октомври 21, 2021, 01:09:33 »
Ах, тъкмо днес получих поредния резултат с позитивен eAg.. все още не се е променил и седя и си чета из нета за бебета и рискове и си мисля как се предавам да чакам този антиген да стане негативен, защото осъзнавам, че с хронично носителство риск винаги ще си има  :sad3: Чакам вече година и си мисля как просто няма смисъл, защото както edna_ot_vas казва времето си минава и рисковете стават още повече от различни места  :pardon: След дълго четене за бебета реших да вляза във форума и ще приема коментарите ви за знак  :mocking:

Неактивен Dessita

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #21 -: Октомври 21, 2021, 13:58:42 »
positivevibes, аз не разбирам, защо трябва да чакаш. Намери си гастроентеролог, който да те следи, ако забременееш и после нали слагали на бебетата освен ваксината, някакви имуноглобулини или нещо подобно, с които предполагам не би имало риск за бебето.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #22 -: Октомври 22, 2021, 00:18:36 »
Изчаквам, защото вирусът при мен е в активна фаза и беше в доста високи нива. Аз живея в чужбина и тук лекарите не ми изглеждат толкова “свободни” в препоръките си, както и няма форуми, в които е разрешено коментиране на лекарите, за да избереш наистина добър специалист. Като цяло всички лекари следват основните гайдлайни за лечение и не гледат на случаите толкова индивидуално, колкото в България. До колкото виждам от форума при вас се препоръчват добавки и т.н., а тук дори не искат и да чуят за тях. При мен се препоръчва терапия след всяко изследване, въпреки спада на вируса. Така че дори да я откажа в момента, то в последния триместър, ако вирусът е висок, то отново ще се препоръча терапия, а аз искам да знам кога наистина е наложителна и кога си струва да се изчака. Ваксината и имуноглобулинът помагат, но пак остават 10тина % вероятност да се предаде вирусът при активно носителство и високи нива.

Неактивен Dessita

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #23 -: Октомври 22, 2021, 09:47:30 »
Ясно, разбирам тогава притесненията ти.
Но предвид факта, че никога не можеш да си сигурна, дали нивата на вирусния това няма да се вдигнат в последния триместър, може би ако само тогава има опцията да се приемат лекарства си е добра опция, до която може да се прибегне, в случай че се наложи. Все пак най-важното би било здраво бебе :smile:

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #24 -: Октомври 26, 2021, 23:53:34 »
Да, могат да се приложи терапия в последния триместър, но с активността на вируса по-скоро не бих чакала до тогава в случай, че лекарствата не успеят да го подтиснат на време.  :sad3: Ще го мислим какво ще правим, да не намесвам много в чужда тема.  :girl_in_love:

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #25 -: Ноември 07, 2021, 13:22:42 »
Я, раздвижили сте ми темата  :laugh:
 :bravo2:

Мога да Ви кажа какво казва професор Чернев - ако не сте на лекарствена терапия, препоръчва такава в последния триместър, ако е наложително - в първия, както знаете, е органогенезата и тогава ако нивата са ниски и преди бременността не е провеждано лечение, не се налага такова... Между другото, под "ниски" се приемат под сто хил. копия според СЗО... Та в моята последна епикриза пише, че това е препоръката - поради трайно в норма АЛАТ, АСАТ, ниска степен на чернодробно увреждане и виремия под 100 хил копия не се налага старт на лечение, а при скок на виремията в последен триместър - по преценка прием на лекарства... Но да, индивидуално е. Това са някакви общи постановки. Друго окуражаващо негово наблюдение е, че рядко хепатитът се изостря при бременността, в повечето случаи или не се повлиява, или се повлияла благоприятно. Това ми го каза с усмивка.
Едно активно проследяване и преценка на лекар. Ако трябва, и в друга държава, щом нещата там стоят така. За бебето рисковете ги има, но при прием на медикаментни също ги има от самите медикаменти. Избира се по-малкото зло.

Да ви кажа как се развиват нещата с нас с две думи в момента: Не се пазим, дори си позволявам в последния ден на цикъла, когато уж е свършил да рискувам да правим секс без предпазни средства, не че имаме резултат от това :) Но поне секс да има. Толкова здравословни проблеми имаме, че не можем да им насмогнем. Няма да казвам кога последно постъпвах в болница за цялостно проследяване... отпреди да съществува корона вируса в общи линии. Само виремия и ч ензими пускам оттогава... просто не знам кое по-напред и нямам нерви и сили. Много зле ми се отразява психически да се занимавам непрекъснато с болести, пък и не е само една... И все пак, не губя надежда. На мен честно казано ми отиде меракът да се занимавам с бебета, но пък при положителен резултат се надявам да ми се върне желанието, доста изтощена се чувствам. Може пък като не ми е зор, тогава да стане. Мъжът ми е пощурял на тая тема, бебе, та бебе! Аз съм се оставила на каквото е писано. Така и така нищо от това, което планирах, не се случи. Не искам да се затормозявам повече за неща, които не зависят от мен. Много бих се радвала да си имам семейство, то е опора във всичко винаги и е най-ценното на този свят. Но болестите мен ме направиха по-смирена и приемаща. Декември трябва да поставим третата доза от ваксината му. Оказа се, че някои специалисти не препоръчват опити за забременяване, докато трае имунизацията, нооо при нас е слабо вероятно нещо да се получи по естествен път и понеже видяхме, че има достатъчно антитела, а той не мирясва с тва бебе, както и лошото положение с гинекологичната ми диагноза, решихме да не чакаме.

Неактивен Dessita

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #26 -: Ноември 08, 2021, 11:02:14 »
Хей, браво, вярвам, че сте на прав път! Освен това, смятам, че е добре, че не се вглъбяваш в това, бебето да стане веднага, защото жените понякога се вманиачават и това вреди на психиката още повече.
Само не разбрах, дали се пазите още или вече изцяло не, някак неясно си го написала. А и ти беше споделила, че той има много антитела вече. Не би трябвало да е опасно, нали така?

И аз да се похваля плахо, че и ние сме малко след втора доза ваксина и нямам търпение вече да дойде момента, когато ще може да не се пазим. Само че в тази ситуация с пандемията, няма как да ходим да проверяваме антитела дали има вече, при условие че хората пред лабораториите масово са болни. Та се чудя, дали той вече има някакъв имунитет и като се вземе предвид, че аз съм на терапия, дали трябва да чакаме още няколко месеца до трета доза... Ехх уж съм търпелив човек, но сега ми се струва цяла вечност  :smile:

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #27 -: Ноември 09, 2021, 12:03:03 »
Цитат
Да ви кажа как се развиват нещата с нас с две думи в момента: Не се пазим, дори си позволявам в последния ден на цикъла, когато уж е свършил да рискувам да правим секс без предпазни средства, не че имаме резултат от това

Не се пазим! Решихме между втората и третата доза на ваксината да направим тест за антитела и се оказа, че има достатъчно, за да не се страхувам, че ще го заразя и трети месец не се пазим, понеже аз съм на зор, заради развиващата се гинекологична диагноза, а той пък - щото иска бебе :laugh:
Относно пандемията, аз избрах лаборатория във Варна, където влиза по 1 и е малка квартална, но после ми се наложи да ми взимат кръв в София и отидох в единствената приемна на Цибалаб, където не правят тестове за корона. Така или иначе и след третата доза пак трябва да ги проверите антителата, пък не вярвам ситуацията да е много по-различна с вируса, няма как да го избегнете. Има опция за взимане на кръв вкъщи при предварително записване също така. Заплаща се, но е вариант. Пуснете антитела месец след третата доза, ако можете да чакате. При мен всеки цикъл храни ендометриозата и не е ок да се чака, че и без това Бог знае кога и дали ще стане. То не че се получава, но поне съм с идеята, че правя нещо по въпроса :) И така, пък може и да стане чудо. Иска ми се да проследя и хепатита. Освен пср-а, да видя и един фиброскан, количествения и т. н. Нооо сигурно догодина. Ако взема да забременея задължително, че аз не съм на никаква терапия.

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #28 -: Ноември 16, 2021, 16:41:40 »
Та се чудя, дали той вече има някакъв имунитет и като се вземе предвид, че аз съм на терапия, дали трябва да чакаме още няколко месеца до трета доза... Ехх уж съм търпелив човек, но сега ми се струва цяла вечност  :smile:

Според мен няма никакъв риск, особено щом си на терапия. Направо се почвайте, с извинение и без извинение  :yahoo:

Цитат
Да ви кажа как се развиват нещата с нас с две думи в момента: Не се пазим, дори си позволявам в последния ден на цикъла, когато уж е свършил да рискувам да правим секс без предпазни средства, не че имаме резултат от това

Не се пазим! Решихме между втората и третата доза на ваксината да направим тест за антитела и се оказа, че има достатъчно, за да не се страхувам, че ще го заразя и трети месец не се пазим, понеже аз съм на зор, заради развиващата се гинекологична диагноза, а той пък - щото иска бебе :laugh:
Относно пандемията, аз избрах лаборатория във Варна, където влиза по 1 и е малка квартална, но после ми се наложи да ми взимат кръв в София и отидох в единствената приемна на Цибалаб, където не правят тестове за корона. Така или иначе и след третата доза пак трябва да ги проверите антителата, пък не вярвам ситуацията да е много по-различна с вируса, няма как да го избегнете. Има опция за взимане на кръв вкъщи при предварително записване също така. Заплаща се, но е вариант. Пуснете антитела месец след третата доза, ако можете да чакате. При мен всеки цикъл храни аьзендометриозата и не е ок да се чака, че и без това Бог знае кога и дали ще стане. То не че се получава, но поне съм с идеята, че правя нещо по въпроса :) И така, пък може и да стане чудо. Иска ми се да проследя и хепатита. Освен пср-а, да видя и един фиброскан, количествения и т. н. Нооо сигурно догодина. Ако взема да забременея задължително, че аз не съм на никаква терапия.

Не съм запознат в детайли, но съм чувал и мяркал неведнъж, че кето диетата (която ми помогна да си върна здравето) - помага доста, доста и при ендометриоза. На 99% съм сигурен, че четох за случай на жена, която си е върнала цикъла, а това е при напреднал стадий. Поразгледай, знам, че много се интересуваш, може от цялата лудница да не ти е попадало, но според мен може да ти помогне това хранене доста. Отделно когато правихме нашето дете, жената и аз бяхме на стриктно кето и стана от веднъж, а не сме първа младост!

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #29 -: Ноември 16, 2021, 18:32:06 »
Мерси, споменавала съм, че пазих такива диети, обаче получих пък някакви други проблеми, твърде вероятно заради това - сериозни дефицити на витамини и оплаквания, вследствие на това... за ендометриозата, ако не е много напреднала, на някои помага, да. При мен нямаше ефект, за жалост, но поне пък поизчистих стеатозата.  :congrats: Това, което ми казват докторите е, че диетата при ендометриоза е противоположната на тая за фертилитет, но на мене ми се струва ала бала храненето чак толкова да влияе на забременяването специално, аз съм с непроходими тръби, но не съм навита да се подлагам на ин витро без да съм се пробвала, уверила, че няма да стане естествено.
То аз не искам да имам цикъл, баш той ми е бичът... но не ми се влиза в изкуствена менопауза.
П. С. И аз не съм първа младост  :laugh: Но пък от друга страна това е плюс за ендометриозата, защото в някакъв момент може да ме спаси и критическата. :) Нямам нерви да я чакам обаче.
При вас нямаше ли проблеми от кето-диетата? Може би нещо съм сбъркала, по едно време бях станала твърде крайна... Не мога да преценя дали си вредя или си помагам....

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #30 -: Ноември 18, 2021, 09:39:44 »
Нямахме никакви проблеми по време на кето - дори ме е яд, че от тогава досега така и не мога да постигна същата дисциплина. По-енергичен, "по-лек" и с по-бистра концентрация и мисъл не съм се чувствал никога. Направо беше брутално - сутрин ставах в 5, зареден с енергия, като надрусан. Сега се храня сравнително балансирано, но няма нищо общо като ефект - просто не напълнявам  :smile: Години наред имах проблеми с кожата - себорея и други, всичко изчезна като премахнах 80% от въглехидратите от живота си. Доста от тях и до ден днешен не консумирам. Полезните мазнини правят чудеса.

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #31 -: Септември 30, 2022, 15:52:17 »
Здравейте! Имам нужда отново от вас по моя неразрешим казус...
Една година естествени опити за забременяване без успех... правихме спермограми и имаме и мъжки фактор. Нещата си отиват към ин витро.
Пандемиите затихнаха, изкарах прословутата корона наскоро и влязох в Софиямед да се проследявам... където ходих последно и където последно бях с препоръка без лечение (заради нормализираните стойности)
И драмата започна отново. Алат ми е 79.5, АСАТ - 45.7. Виремията я чакам - трябва да се обадя на 3.10. Последно имах 110 хил копия - в двете години пандемия си пусках само това и ензими. Преди година и половина бях с неоткриваем товар, за пръв и единствен път. Сега ще видим актуалната - след КОВИДА!
Натискът в дясното подребрие се върна, ако се дължи изобщо на хепатита (защото беше изчезнал след лапароскопията на ендометриозата, имам сраствания).
В момента карам и някакъв чревен вирус (приятелят ми започна с него, така че не вярвам да е нещо свързано с хепатита също).

Лежах една вечер в болницата и на сутринта на визитацията професор Чернев и компания ми обясниха, че биопсията ми е с изтекла валидност (от 04.2018 г.), трябвало да се повтори. Отричат Фиброскан ииии искат да ме слагат на терапия със Зефикс, заради непоносимостта към Тенофовир. Или на Бараклуд и ако забременея, да го сменям... Аз им обяснявам, че трябва да ходя на ин витро, че и там положението ми е зле с диагнозата и гинеколозите притискат (имам ендометриоза на дебелото черво) и много проблеми и оплаквания. Навършвам и 38 г. Притискат ме отвсякъде!
Питах аз какво стана с плана да не взимам нищо, докато не забременея и после да се преценява спрямо виремията... не може! Сега трябва. Ако станеш резистентна, станеш...
Тук откривам само старо интервю с професор Антонов (2009 г.), където пише следното:

Докато например при една Хърватска, където масово въведоха използването на медикамента Зефикс за лечение на хепатит Б, те сега имат проблем с новите медикаменти, защото "благодарение" на тази практика те вече имат резистентност, която се предава и на следващите медикаменти. Същото стана и с колегите от Югоизточна Азия, където също масово лекуваха със Зефикс и сега например там, един от добрите медикаменти в света - Бараклуде /Ентекавир/ не може да се прилага, защото всички хора са лекувани със Зефикс и имат резистентност. А резистентноста от единия се пренася на другия медикамент. Нещо като при антибиотиците, резистентноста от единия антибиотик се пренася и на другия антибиотик.

Не знам актуална ли е тази информация и ако да, то не е ли лудост цялото това хвърляне в посока резистентност, без изход назад? Да не говорим, че ако успея да забременея, Бараклуд не е ок... на трети пак ще ме мъмрят, като излезе резултатът, но как се взима подобно решение, като изглежда абсурдно?
Моля ви, ориентирайте ме към днешна дата как са нещата! Има ли жени, забременели, родили,на лекарство, различно от Тенофовир или без никакво и с какви показатели? От Софиямед ме уверяват, че никоя клиника няма да ми прави ин витро с активен вирус. А истината е, че в клиниките нямат подобен опит и практика, защото жените си взимат Тенофовира, забременяват си и си раждат.  Откъде ще знаят какво става, ако нещата не са под контрола на медикамент или пък са с някой от другите медикаменти?!
Моля ви!!! С докторите не може да се разговаря. Толкова пъти опитах... не разбират. Не желаят да обсъждаме. Казват "Това трябва да го взимаш цял живот" и край. 

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #32 -: Октомври 03, 2022, 10:38:29 »
Здравей,

Карам направо:

1. не можеш да разчиташ на интервю от 2009 г. да дава актуална информация, от тогава се промениха много нещата.
2. решение за лечение се взима не само въз основа на повишени чернодробни и ниво на виремия, но и какво е актуалното чернодробно състояние - има ли фиброза и активност, какво е нивото на австралийски ангиген.
3. това, че бииопсията е изтекла, не е причина да не ти направят фиброскан, за да се види какво е състоянието на дроба. Ако няма абсолютно никаква активност или фирбоза и нямаш нужда от терапия на този етап, защо да си причиняваш биопсията?
4. посети друг лекар за мнение, отиди и на трети, ако е нужно.
5. състоянието (ако нямаш чернодробно увреждане) не е пречка да не започнеш инвитро. При забременяване ще следиш виремията и ако се качи в последния триместър ще започнеш зефикс за определено време. Действай с това, което ти е най-наложително, други неща ги нагаждаш.

Успех!
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #33 -: Октомври 03, 2022, 16:28:35 »
Силвана, благодаря ти, че се включи. Виремията ми е 180 хил копия, излязъл е резултатът.
Докторката подготвяла протокол за Зефикс и ми пожела приятен ден и ми затвори.
Аз мога да си взема всичко, плюс протокола и да се консултирам, където поискам, нали така? Тоест тя ми казва категорично "За лечение си" и "Пускам ти протокол". Ще направя непременно фиброскан и мисля да го съчетая с консулт на това лечение. Оказва се обаче, че за ин витро искат документ от гастро, че няма противопоказания във връзка с хепатита. Тази докторка казва, че никой няма да ми издаде такъв с активен вирус. Аз обаче наистина съм прясна след ковид, преди който ензимите бяха в норма.. през цялото време. Нивото на австр антиген е 2500. Била съм с много по-високи показатели! Страх ме е да не ме вържат сега за Зефикса и после да нямам с какво да противодействам!!! Поне аз в себе си го чувствам като грешка.
Чернодробното увреждане последно е проверявано преди ковида А1Ф2
Къде е най-добър фибросканът? Има ли значение - Иван Рилски, Токуда? Ще отида и ще платя каквото е нужно за него.

П. С. Каза ми да си изследвам хепатит Д за протокола, има ли значение къде? Трябвало й до няколко дни. Ако не взема тоя протокол, може после да ми искат биопсия - спорят на 4 г ли трябва, на 5 ли... и се чудя дали не е най-добре да го приема, пък после да решавам и да обикалям с него? Биопсията я искат, понеже ТРЯБВА лечение според тях. Сега направили компромис и да пуснат протокола така... Понеже според професора още е в срок. Големи простотии са това и не ме интересуват. Зефикс е евтино лекарство и ако трябва, ще си го купувам! Въпросът е да не си вкарам автогол.
« Последна редакция: Октомври 03, 2022, 16:36:12 от edna_ot_vas »

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #34 -: Октомври 03, 2022, 17:00:10 »
Защо да даваш пари за хеп. Д изследване и да взимаш протокол, ако ти нямаш Фиброскан, нямаш друг консулт и вътрешно не си сигурна в това, което правиш? Не казвам, че НЕ си за лечение, но вероятността е 50 на 50 и трябва да провериш, преди да се вържеш на доживотно лечение. Много е лесно да се изпише.

Отиди при д-р Балабанска в Токуда, последно беше 180 лв прегледа при нея с Фиброскан. Тя написа дисертация по темата, моята лекарка е и я препоръчвам на всеки с хепатит В. Ако се наложи, и тя може да ти пусне протокол със старата биопсия. Валидността му е  4 г. преди датата на кандидатстване, но щом в Софиямед могат да ги тълкуват правилата както си искат, така следва да може и в другите болници. Не се шашкай, не си позволявай паниката да те води, защото така се взимат прибързани решения, които понякога може и да са грешни. Ако и д-р Балабанска потвърди мнението от Софиямед, тогава поне ще знаеш, че не правиш грешка.

п.с. виремията не е висока, но това при хепатит В нищо не означава.
« Последна редакция: Октомври 03, 2022, 17:06:04 от Силвана Лесидренска »
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #35 -: Октомври 06, 2022, 13:42:27 »
Няма свързване с Токуда, явно ще трябва на място. Някаква идея за реда на записване за фиброскан там? Как да осъществя връзка, много ли се чака? Че се притеснявам, че Софиямед сигурно са ми пуснали протокола...

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
  • Публикации: 69
    • Профил
« Отговор #36 -: Октомври 06, 2022, 22:55:07 »
Аз винаги успявам,да,запиша час за Фиброскан и др.Балабанска в Токуда .Бъди по настоятелна,и пробвай различни часове през деня.

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #37 -: Октомври 10, 2022, 13:20:05 »
След два дни неуспешни опити и онлайн заявка, на която никой не ми отговори, многобройни записи да ми звъннат по-късно и т. н.,  отидох на място и се записах. Утре съм сутринта. Стискайте палци.

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #38 -: Октомври 11, 2022, 13:55:33 »
Минах фиброскана.  Фиброза 0 към 1 и стеатоза 1.
Според д-р Балабанска започването на Зефикс е грешка. Тя не знае да се прилага на бременни и няма опит с такива. Всичко живо е на Тенофовир. Но според нея няма и случай в света на непоносимост към него (чичко гугъл казва друго), а някои от вас знаят какво ми се случи, докато опитвах да го взимам... борих се по 3-4 дни, много трудно се оправих с кортикостероиди... беше изгаряне и чудо, все едно са ме заляли с киселина... не искам дори да си спомням и избягвам да обяснявам подробно какъв кошмар беше, така и така не ми вярват. Не виждам смисъл. Въпросът е, че това хапче няма как да го взимам, нито бременна, нито небременна. Доктор Балабанска се консултира с неин колега там, чието име не знам и той също не считаше за разумно започване на Зефикс с моите показатели.  Обясни ми и за резистентността, както и че според нея по време на бременност трябва да се спира, което води до пожълтяване, скок на виремия и не бива... Каза, че ще проучи кое лекарство в коя група е на безопасност, клинични изпитвания... но аз знам. Нали ги има на този сайт? Замълчах си, за да не я подразня нещо, въпреки че е добра и търпелива.
Тоест, излиза, че моите разсъждения и проучвания са верни... Изписа ми за ензимите добавка, каза да ги проверявам на всеки два месеца и да видим дали ще спаднат след ковида.... да се заема с инсулиновата ми резистентност, защото е свързана със стеатозата. Може да ползвам подсладители, вместо захар - питах и това. Каза, че стимулация при ин витро ще се отрази на показателите ми, но не ми я забрани. Ще ми издаде документ, че състоянието ми позволява да кандидатствам за ин витро - явно се изисква такъв. Това е. Две мнения противоположни. За едните трябва да започна лечение веднага и доживот, за другите - не. Само наблюдение, ваксинация и имуноглобулин при раждане. За мен най-успокоителното е, че чернодробното увреждане не прогресира за момента.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #39 -: Октомври 12, 2022, 10:00:43 »
знаех си.. :) Само това ще кажа.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007