Вирусен хепатит - Обща дискусия > Бременност и вирусни хепатити

Айде пак великото забременяване... ин витро!

(1/3) > >>

edna_ot_vas:
Здравейте!
Прословута станах с това забременяване... пускам нова тема, защото всички вече са доста старички, а нещата са динамични.
И така, година и половина не се получава по естествен път и няма и да се получи явно, минаваме на варианта за ин витро... обаче тук идва големият проблем (извън това, че след операцията за ендометриоза съм свалила АМХ до 0.59! - тоест последният влак по фонда) - вчера бях в една от известните ин витро клиники и ми казаха, че било опасно за персонала им да ми правят процедура и ми отказаха дори преглед, заради диагнозата, тъй като трябвало да представя документ за нулев вирусен товар. Аз обаче съм преценена от д-р Балабанска да съм без лечение, тъй като имам алергия към Тенофовир и няма какво друго да ми дават. Последната ми виремия беше 180 хил копия. След празниците ще вляза отново за актуална...
Моля ви, кажете ми какво да правя? Имам си и ендометриоза, която е най-тежката форма и ме мъчи всеки ден. На 38 г. съм. Не знам какви са рисковете за мен при процедура и евентуална бременност с неподтиснат вирус, но не виждам и друга опция.. Търся някой, който знае какво се прави в такъв случай или е минал по този път. Благодаря!

П. С. Няма да коментирам как в 21 век видях доктор, който е с ваксина, да застава до стената и дори да не смее да вземе епикризата от ръцете ми!

Силвана Лесидренска:
1. обмисли операция на ендометриозата в Букурещ, за да можеш да забременееш естествено. Там оперират и с хепатит В, и нямат кроманьонското поведение на голяма част от лекарите тук
2. сподели коя е тази клиника и обмисли да се обърнеш към адвокат за неоказване на лекарски услуги заради дискриминация

edna_ot_vas:
Силвана, благодаря ти за отговора!
Няма да стане естествено, имам двустранно непроходими тръби и мъжки фактор, 3 спермограми събрахме вече. Нямам кисти за операция, преди лапарото АМХ ми беше 3.6, сега е критичното 0.59, трябва да хвана последния влак за фонда без никакви интервенции и бавеници (резултатът ми важи три месеца, които текат вече и е на косъм...). Иначе и аз си мислих за консулт с Митрой да видя как процедира той с ин витро при жени с активен хепатит, които не са на лечение...
Взех си направление за хоспитализация и утре съм при Балабанска за ново проследяване и този път ще поискам документ за ин витро. Майка ми се консултирала насам натам и получила мнения, че трябва да си направя тотално премахване на яйчници и матка (нещо безумно и напълно безмислено при ендометриоза извън тези органи), както и че било страшно рисково за мен и за бебето да забременявам, някакви апокалиптични прогнози. Това ми е много съмнително. Всичко живо ражда, аз пък ше съм най-специалната!
А относно клиниката, става дума за Афродита и прехваления доктор Станулов.  Според мен са си опекли юридически нещата, ще кажат, че не прилагат дискриминация, а изискват медицински резултати, за да пристъпят към процедура... не отказват на всички жени с хепатит, само на тези с активен вирус.... които вероятно не са много. Не знам... да се оправят. Не са единствени. Като не искат пари, на други ще ги дадем... Надявам се Балабанска да ми вдъхне малко положителни мисли, понеже до гуша ми дойде от негативизми, които не се базират на клинични данни, а на страхове и некомпетентност..
Един нормален живот искам и нищо повече  :dance:

Силвана Лесидренска:
И да направиш консулт с Митрой, това е абсолютно неприложимо като информация за България.
Значи бързо трябва да намериш друга клиника и да имаш становище от Балабанска.
Стискам палци за успех.

edna_ot_vas:
Мерси, минах. Резултат след седмица на кръвните. Иначе фиброзата си е 0-1, няма и първа... Питах я колко трябва да е виремията, за да не е опасно и тя каза, че всичко над 2 хил копия е опасно. Аз и да се напъна, няма да мога да изкарам толкова ниска, ама нека излезе, обясних й ситуацията и се надявам да го измисли. За Митрой да, но просто ми се искаше да чуя какъв е опитът му с пациентки с активен вирус, тоест доколко е опасно това, което ще правя и за кого... за себе си не се притеснявам много. А за дете си мисля,че в най-лошия случай скоро ще има и друго лечение и  няма да му е присъда болестта. Разбира се, ще опитам да направя всичко възможно да няма вируса, просто не знам дали си струва да се отказвам, заради мижави рискове, които винаги ги има за всичко. Жертвата е много голяма, последствията също.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия