Вирусен хепатит - Обща дискусия > Превенция и заразяване

 Подробности за ваксината за хепатит Б

(1/9) > >>

lili_ana:
Искам да попитам - прочетох материала за ваксините против хепатит б, но не ми стана ясно - коя точно трябва да се сложи, на коя фирма? Имало и някаква комбинирана - за хепатит а и б - коя е по-добре да се сложи? Питам,защото трябва да се ваксинира съпругът ми, но за жалост нашето джи пи нищичко не знае по въпроса .

И прочетох,че и болните от хепатит би било хубаво да се ваксинират за хепатит а - някой ваксинирал ли се е? Дали няма това да утежни само положението ни? В смисъл, както имам хепатит б - слагайки си ваксина да си утежня положението?

tedibon:
Здравей!АЗ като съпруга на хеп.В болен си направих комб.за А и В!Казва се ТWinrix adult!А за теб,мисля,че няма причина,да не можеш да поставиш само за А!Но не знам ,как се казва! Туинрикса струва 55лв. за веднъж,прави се 3 пъти!Ако друго те интересува ,питай!Знам,че ако е само за А и отделно за В,ще ти излезе по-скъпо!

lili_ana:

--- Цитат на: tedibon в Март 01, 2008, 22:51:14 ---Здравей!АЗ като съпруга на хеп.В болен си направих комб.за А и В!Казва се ТWinrix adult!А за теб,мисля,че няма причина,да не можеш да поставиш само за А!Но не знам ,как се казва! Туинрикса струва 55лв. за веднъж,прави се 3 пъти!Ако друго те интересува ,питай!Знам,че ако е само за А и отделно за В,ще ти излезе по-скъпо!

--- Край на цитат ---
-кога си направи ваксината-колко време,след като разбра,че съпругат ти е болен?и,има ли някакви странични действие тази ваксина?предварително благодаря.

Мери_:
Здравей!
На долния линк можеш да намериш информация за ваксините
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=73.msg520#msg520
Ако съпруга ти има HBsAg(-) и не е боледувал от хепатит А може да си направи комбинирана ваксина за А и Б.
Аз направих ваксини на децата и на съпруга си веднага след като разбрах за хепатита.

tedibon:
Знаеш ли,аз съм не най-изпълнителният човек!Когато откриха хепатита на мъжа ми (май 2006г.)ми казаха да сложа веднага първат доза (аз имах негативен резултат)и да ползваме презерватив!Не го направих,защото Легалона беше по-важен,нямахме достатъчно средства,и т.н.За секса с презерватив ,със собствения ти съпруг,след 15 годишен брак, нямам думи!За него беше неприятно,не се получаваше и полекa лека, позабравихме!А когато аз настоявах,въпреки всичко,  все пак ползввахме презерватив ,и така!Януари 2007г. стойностите му на АСАТ,АЛАТ скочиха и февруари влезе в МВР болница за "стадиране и оценка на активността на вече хроничния хепатит В"Тогава, аз отново се изследвах ,но пак само HBsAg(-),тук прочетох,че е трябвало и аnti HBc но както и да е!Първата част от ваксината сложих на 28 02 м.г.!Октомври си направих изследване за титъра ,имам достатъчно имунитет >1000

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия