Вирусен хепатит - Обща дискусия > Превенция и заразяване

 Подробности за ваксината за хепатит Б

<< < (9/9)

American eagle:
Здравейте.  Смятам да си поставя ваксина за хепатит Б. Направил съм си изследванията от пакет "Спокойствие" на Циба лаб, където резултата за хепатит Б е отрицателен. Мога ли при това положение да си сложа ваксината, без да правя второто изследване за титъра? Има ли някакво медицинско противопоказание за това? Защото самото изследване струва почти 20 лв, т.е. почти колкото една доза от ваксината Енжерикс. Доколкото разбрах от този форум, изследването за титъра е хубаво да се направи 30 дни след последната доза от ваксината, за да се види колко добър е изградения имунитет. Правилно ли съм разбрал или бъркам нещо?

Coconut:
Здравейте. Понеже това е първият ми пост тук - ще се възползвам да изразя благодарността си към това, което правите. От известно време следя активно форума и сте страхотни и изключително полезни. Много неща научих и продължавам да научавам благодарение на вас. :)

И сега по темата - Вече година след като научих, че приятелят ми е с хроничен хепатит Б, отлагам ваксинацията, но ето че се най-накрая се активизирах. Направих си изследвания - за щастие: отрицателни за ХБсАГ и анти ХБС. Проблемът, с който се сблъсквам обаче е невъзможността да намеря ваксината "ЕНЖЕРИКС Б ВАКСИНА СРЕЩУ ХЕПАТИТ B ЗА ВЪЗРАСТНИ 20 МКГ. / 1 МЛ". Преобърнах цяла София и нищо. На ограничени места -  само детската: 10 МКГ. / 0.5 МЛ.. Някой знае ли от къде бих могла да намеря/поръчам 20мкг./1 мл.? Ако не намеря, бих ли могла да сложа две детски вместо една за възрастни? И изобщо - правилно ли съм разбрала, че една доза за възрастни е 20 мкг./1 мл.?

Благодаря предваритело.  :flowers:

Силвана Лесидренска:
Ваксината е многоо време се намира изключително трудно, проблемът не е само в Бг, но и други страни около нас-Румъния и т.н.
Знам аптека в София, която поддържа ограничени количества, можеш да провериш там-аптека Св.Мина срещу арката на Александровска болница.

Coconut:
Големи благодарности, Силвана, най-накрая се сдобих с ваксината. :)

Силвана Лесидренска:
 :flowers:

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия