Вирусен хепатит - Обща дискусия > Превенция и заразяване

 Подробности за ваксината за хепатит Б

<< < (2/9) > >>

lili_ana:
Благодаря на всички за отговорите!
Може би другата седмица ще се ваксинира и мъжо,а за бебо казаха,че имал ваксини, но ще го изследвам, за да съм на 100 % сигурна. Горкото дете, до скоро беше болен, беше на 2 антибиотика, единият от които му го слагаха инжекционно, сега кръв от вената ще му вземат..

tedibon:
Дано не греша ,но имаш ли съмнение ,че може да има пропуски във ваксинирането на детенцето?Нашите деца са на 15 и 12 години и всички ваксини са им направени според имунизационния календар,смятам,че няма съмнение за това!Аз не съм ги изследвала,защото и личния ни лекар така мисли!Но мисля поне за дъщерята да я изследвам тази година,тъй като някои твърдят ,че след 15 години имунитета може да е нисък!

lili_ana:

--- Цитат на: tedibon в Март 02, 2008, 16:30:35 ---Дано не греша ,но имаш ли съмнение ,че може да има пропуски във ваксинирането на детенцето?Нашите деца са на 15 и 12 години и всички ваксини са им направени според имунизационния календар,смятам,че няма съмнение за това!Аз не съм ги изследвала,защото и личния ни лекар така мисли!Но мисля поне за дъщерята да я изследвам тази година,тъй като някои твърдят ,че след 15 години имунитета може да е нисък!

--- Край на цитат ---
-аз се притеснявам,защото докато му слагаха инжекциите сега-докато беше болен,единият ден при подаването на иглата сестрата ме убоде по пръстта и не смени иглата.после направи инжекцията на мъника-за мен това си е заразяване.а,относно ваксините-моята лекарка ми каза,че тези ваксини против хепатит б се поставят от 2000 година на 3 пъти,но се прави реимунизация на 5 годишна възраст.тук някъде четох,че тази имунизация за жалост нито е безплатна,нито е задължителна,така,че може и да не бъде направена,ако човек не знае за тази болест.

Jina:

--- Цитат ---АЗ като съпруга на хеп.В болен си направих комб.за А и В!Казва се ТWinrix adult!
--- Край на цитат ---
tedibon тази ваксина която си си сложила за какъв период те предпазва-за цял живот или за известен период-10,15 год?
По долу може да прочетете каква ваксина препоръчва Чернев-тя е самоза хеп Б,не е комбинирана.

--- Цитат ---Привет, Jina!
Проф. Чернев ни препоръча да си сложим ваксина само за хепатит В, а не комбинирана, незнам защо. Явно си има някаква причина!
Ваксината се казва Енжерикс, струва около 32 лв. едната. Необходими са 3. Първата се слага на избрана дата, след това 1 месец по-късно и последната след 6 месеца. Ние вече си сложихме втората. Тези ваксини ги няма в наличност в аптеките и трябва да се поръчат 1-2 дни по-рано! Ако мога да помогна с нещо друго пиши!
Биопсията ще е сега в сряда! Много ми е притеснено, тъй като за немога да отида с мъжа ми! Професорът каза, че 2 дни ще правят изследвания и на третия ще е биопсията. Дано всичко мине леко и резултатът да е добър!!!
До скоро!
--- Край на цитат ---

tedibon:
На мерих листовката от ваксината,но там не пише какъв е срока,който ваксината те защитава!Лично аз я избрах,защото е комбинирана и може би след 3-4 години отново ще проверя титъра,но иначе лекаря,който откри хепатита на мъжа ми я предложи заедно с Еувакс и Енжерикс!

Почти съм сигурна,че никой не може да обещае,че някоя ваксина те пази за цял живот,иначе на бебетата щяха да прилагат такава,независимо от цената!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия