STEVEN TAYLOR Е БИЛ БОЛЕН ОТ ХЕПАТИТ C!източник: stroeja.com
дата: 28.09.2006Steven Tyler, вокал на рок бандата Aerosmith, се бори с болестта Хепатит С от три години и е преминал през химиотерапия, която едва не го е убила, каза той за шоуто Access Hollywood.
Tyler казва, че е държал болестта си в тайна, след като преди три години е получил диагнозата, по същото време когато Aerosmith бяха в почивка.
"Говорих с доктора си... и той ми каза, че сега е моментът. Последваха 11 месеца химиотерапия. Това за малко не ме уби," казва Tyler. Той твърди че след лечението, болестта не била налична в кръвната му система.
Хепатит С може да доведе до хронична инфекция на черния дроб и цироза. Около 1 и 5 % от хората с това заболяване умират от продължителна инфекция, според Американския център за контрол и борба със заболяванията.
Aerosmith се превърнаха в една от най-плодотворните рок-банди, след като пробиха през 70-те с хит-сингъли като "Walk this Way" и "Sweet Emotion." Бяха в затишие през 80-те, но се завърнаха през 1987 с албума "Permanent Vacation," включващ сингъла "Dude (Looks Like a Lady)."
Стивън Тайлър се борил с хепатит Cизточник: dir.bg
дата:27.09.2006Стивън Тайлър, фронтменът на Аеросмит, се е борил с хепатит С в период от три години. Наложило му се е да се подложи и на химиотерапия, която сериозно застрашила живота му. Това разкри самият той за телевизия “Аксес Холивуд”.
В интервюто Тайлър поясни, че не е говорил за това, откакто преди три години му е била поставена диагнозата. Tогава Аеросмит прекъснаха турнетата и записите си.
“Говорих с лекаря си и той ми каза, че сега е моментът и ми предстоят 11 месеца химиотерапия. Аз се подложих на терапията, която за малко не ме уби”, обясни Тайлър.
Според него след процедурите болестта вече “не съществува в кръвта” му, писа БГНЕС, цитирайки Ройтерс. Хепатит С може да доведе до хронична инфекция и цироза на черния дроб. Около един до пет процента от болните умират вследствие на нелечима инфекция.