Здравейте,
Извинявам се, че пиша тук, но информацията която намерих в нета е доста оскъдна и не мога да намеря отговори на мойте въпроси. За това се обръщам към вас.
Ще Ви разкажа моята история. Преди около месец получих стягане в гърдите и болки в корема(горе високото), бях с настинка и се уплаших да не съм развила плевмония и ходих на лекар. Там обаче ми казаха, че имам гастрит, изписаха ми Омепразол и ме пратиха вкъщи.
Болките ми се влошиха, не можех да лежа, защото като легна ме болеше всичко- целия корем и под гръдния кош. Оттам се вдигнах и отидох в хирургия, където след преглед ми казаха, че имам Кал в жлъчката и ме приеха в бълница.
Правиха ми изследвания и те показаха, че черния дроб ми е много зле, което ги накара да ми направят изследвания за хепатит, защото започнах да пожълтявам, които бяха ОТРИЦАТЕЛНИ.
Оттам, един куп доктори минаха през мен, после калта в жлъчката изчезна, само беше възпалена, после пак имах, пак нямах..Пак ми правиха изследвания за хепатит... Пратиха ме на София, там специалиста, който ме прегледа ми каза, че съм за спешна операция - трябва да ми махат жлъчката, защото е страшно възпалена и от това съм пожълтяла и не е възможно да е хепатит.
От там се върнах пак в нашия град, дадохме листа от София и след 15 минути лекарят влезе в стаята и ми каза, че не съм за операция, а имам хепатит А. Преместиха ме в инфекциозно отделение. Бях потресена от тази диагноза. Уплаших се страшно много, въпреки, че всички ми казваха, че това се е оказало по-добрият вариат за мен, защото ще избегна операцията.
Помолих за повторни изследвания, защото не можех да повярвам, че е хепатит, но ми беше отказано. Чувствах се отвратително, страхувах се да кажа на семейството си, че съм с хепатит А, не знаех как ще го приемат. Срамувах се от самата себе си. Както и да е...
Превъзмогнах всичко и се радвам, че засега изследванията на семейството ми са добри. Бях на лечение и вече съм си вкъщи. Пия Карсил 3 по 3 хапчета и Бевит форте по 1 на ден.
Казаха ми да спазвам диета и сега се чувствам добре, въпреки, че имам още жълто по очите, но по-малко от преди. Въпросът ми е относно диетата. Мога ли да ям бял шоколад, мусака с кайма, чушки с ориз и кайма, бисквитена торта, принцеси с кайма и кашкавал, домашна пица с кашкавал и сирене, гъби, червено цвекло (защото много го обичам), царевица, баница със сирене, миленки, млечна салата, домашни тостери, маргарин...
Може ли да пия нес кафе, 3 в 1, сокове? Вече се измъчих на ядене, ям само варен ориз, картофи, пилешко и плодове, пия Инка вместо кафе...
А ми казаха, че трябва да съм да диета минимум 6 месеца. Позволени ли са упражненията - коремни преси, клякания и т.н.
Другия въпрос ми е – колко време ще съм заразна? Имам дете на 5 годинки, правиха му изследвания и засега слава богу няма нищо, но ме е страх да го пипна, да го гушна, да го цункам..
Моля Ви, който знае нещо повече от мен, да сподели информация. Ще съм Ви благодарна!
А, забравих да питам за цигарите - те вредят ли? Намалих ги значително, от близо 2 кутии на ден сега пуша по 10-ина цигари.