Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - niki

Страници: [1] 2 3 ... 7
1
Само това е. Благодаря ти. В понеделник ще разбера подробности. Мислех си че трябва да се комбинира поне с австр. антиген. Не ми става ясно и има ли антитела, няма ли. Просто липсват ясни реф. стойности.

2
Здравей Силвана!
Това е изрезка, като над това изследване има 2 страници с други (ПКК т т.н.) На първата страница са означенията, като Резултат, Единици, Долна гр., Горна Гр. и съм ги проектирал над резултата който написах.

3
Диагностика / Тълкуване на изследване HBc AB TOTAL
« -: Септември 06, 2014, 20:58:31 »
Здравейте!
Имам проблем с тълкуване на изследване. Моля за съдействие.

Изследването е правено в Токуда:

HBcAg                                                                             Result        Units        LL     UL
HBcAg                                                                       Nonreactive       .         
HEPATITIS B VIRUS CORE AB.TOTAL, SERUM, EIA              0.15          S\CO         0       1

Не ми е ясно стойността 0.15, какво изразява, тъй като виждам че някои тестове постнати във форума имат граници  <1-пол.   и   >1-отр.

Няма назначени други изследвания.
Благодаря на отзовалите се!

4
Здравейте

Много ми хареса начина на изследването и въобще отношението на проф. Антонов.

Ето какво ми даде написано:

Median Stiffness: 9,7 kPa

IQR: 2,9 kPa
IQR/median: 30%
Valid measurements: 10
Number of measurements: 10
Success Rate: 100%

Привет Тодоре!
Запознах се с твоята история и се надявам в момента да се чувстваш добре. Видях че имаш биопсия от 2008г. Би ли споделил как коментира професора данните от апарата със тези от биопсията и състоянието ти на фона на лечението което си провел.
Поздрави!

5
http://file.yynet.cn:8080/62659a694050144c20133b5071642e8c/FS+GCB2008.pdf

Ето го документа в интернет. Не зная дали има смисъл да се превежда и дали има интерес.
Има доста информация в мрежата, но тук открих най-синтезирано това което мен ме интересуваше.
Поздрави!

6
Привет!
Вчера бях на изследване с Fibroscan в "Иван Рилски". Имам и биопсия (втора, 5 години след лечение) за сравнение, и резултата беше идентичен с този от биопсията. Въпреки че биопсията съдържа малко портални пространства и е сравнително "къса", резултата от еластографа я потвърди. Не мога да съм сигурен че и при двете изследвания няма възможност за грешка, но все пак разполагаме само с това, като средства за диагностика (освен и кръвните тестове за определяне на степен на фиброза). Имам файл (pdf 674 kb) на английски език, в който доста добре е обяснено какво представлява апарата и как работи, но не мога да го кача поради ограничение в размера за ъплоуд.
Ако някой се интересува от нещо свързано с изследването и резултатите, с радост бих помогнал стига да мога.

PS: Забравих да благодаря на хората спомогнали това да се случи -  :flowers:

7
Моята история / Re: носител на хепатит С
« -: Август 10, 2010, 15:09:51 »
Здравей и от мен!

Искрено ти желая да се откъснеш наистина и завинаги от дрогата, да се окажеш от хората попаднали в тези 20% и да се радваш на хубав живот!
tetibulka ти е разяснила  общо взето недоуточнението на лекаря от риокоз. Искам само да добавя и една голяма грешка, която е допуснала сестрата, вероятно от незнание и липса на информация, като ти е казала че при тези ензими и други показатели в норма не се налага лечение. Ако се окаже че си вирусоносител - лечение ще се наложи. За сведение моите ензими преди лечението, което проведох преди повече от две години бяха също в норма, но имаше данни за вирусна активност и чернодробно увреждане.

Успех!


8
    Здравейте!

    Много отдавна не съм посещавал форума, но в никакъв случай не съм забравил хората, които ми подадоха ръка тук когато имах нужда от подкрепа. Радвам се че форумът е прерастнал в сдружение против хепатита, и изобщо че се развива и много хора могат да получат упътване и подкрепа.
    Поводът за този мой пост е хубав за мен. Днес получих резултата си от HCV-РНК количественото изследване две години след лечение, който е отрицателен. Искам само да напиша, че пожелавам на всеки с този проблем такъв резултат! Надявам се и да вдъхна много кураж и надежда с него!

   Благодаря ви, и поздрави на всички!

9
Предстои ми лечение / Re: Психоза
« -: Юли 22, 2008, 12:39:33 »
Здравей и от мен!
Това за което споменава Мариана се случи на мой познат. Описъл съм неговата история в раздел Завършено лечение. Темата е Предсрочно завършено лечение. Това което знам, е че подобно нещо е изключително сериозно, поради което постоянният контакт с лекуващия лекар е много важен.

10
На лечение съм / Re: Ето ме и мен
« -: Май 08, 2008, 23:41:23 »
Това е страхотна новина :) По моя сметка до 48-мата "гадинките" няма да имат шанс просто  :scyth:
УСПЕХ!

11
На лечение съм / Re: injektirane v kravonosen sad
« -: Май 08, 2008, 20:59:47 »
Здравей Митко!
 Това което разказваш ми се случи и на мен, точно на последната инжекция, дори кръв беше влязла и вътре в спринцовката, незнайно за мен как. Мисля че ако си спазил всички необходими указания няма от какво да се притесняваш. На някои места има малки кръвоносни съдове (капиляри), които могат да се пукнат при вкарване или изкарване на иглата и оттам да се получи тази капка кръв, което не значи, че непременно си попаднал на вена и лекарството е инжектирано в нея. Това е моето обяснение.
Успех с лечението!

12
 Здравейте!
Вчера получих резултата си от контролното изследване, щест месеца след лечение и за мое щастие е отрицателен! Надявам се искрено това да е края на моята битка. Надявам се също поста ми да вдъхне сила и надежда на тези които имат нужда. Пожелавам най-искрено на всеки отрицателен резултат!
 Поздрави :)

13
Стискам палци всичко да е наред и най-вече теста да излезе отрицателен! Поздравления че е довела лечението докрай!
Много късмет и успех!!!

14
На лечение съм / Re: Ето ме и мен
« -: Април 13, 2008, 02:07:47 »
Имам въпросче.
Ензимите ми преди да започна лечението си бяха в норма, защо сега са завишени. Някой има ли представа какво ще рече това и случва ли се и при други пациенти започнали лечение при нормални стойности на АСАТ, АЛАТ И ГГТ? Белите кръвни телца, тоест левкоцитите, също ми спадат, а до колкото знам те са важни срещу борбата с вируса...???
Благодаря преварително и поздрави на всички!

  При мен се случи точно това. Ензимите преди лечение бяха нормални, а след втората инжекция скочиха. Към края на лечението пак бяха в референтните си стойности. И аз смятам че това е реакция от интерферона, както Радо спомена. А относно белите кръвни клетки, не съм чувал за човек на интерферон на който да не му спадат, така че мисля че при теб нещата са както си му е реда. В най-ниските си стойности при мен бяха стигнали до 1,99  :'(

Успех!

15
Като си подаваше документите в РЗОК никой не му е искал рецептурна книжка, дори една служителка е прегледала документите и е казала, че това е всичко!
Може ли да си купи рецептурна книжка сега и да отиде в РЗОК да я завери?
Тази книжка кога ще му я искат?
Krasiii

Може разбира се, което според мен е по-добрия вариант, за да не се налага да "тичате" в последния момент. След което личния лекар я попълва и после се заверява в РЗОК (или НЗОК). В нея личния лекар ще му изписва лекарствата, и заедно с рецепта и книжката тези лекарства ще ги взима от аптека. Т.е. рецептурната книжка ще му трябва след като получи заверени протоколи и е готов да започне лечение.
Или казано накратко, ще му я иска личния лекар да му вписва лекарствата, и аптекарката - за да му ги изписва.

Поздрави!

Страници: [1] 2 3 ... 7

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007