Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - desi

Страници: [1]
1
Завършено лечение / Моля за съвет
« -: Юни 17, 2008, 14:57:34 »
Здравейте! Не съм влизала отдавна във форума,но просто нямам време да седна зад компютъра от работа, много ми е натоварен деня, за което се извинявам. и в момента и детенце ми е в болница, но имам нужда от помощ, съвет или нещо което да ми помогне да успокоя страховете си.
Състоянието на майка ми е лошо. Последните изследвания на Алат и Асат показват покачване на ензимите което ме тревожи много. Сега 5 месеца след завършването на лечението те са на границата на нормата.
Отделно от това майка ми се оплаква от постоянна болка в областта на дроба и чувство на тежест. Почти не спи защото не може да легне на дясно. Не стига това но и от месец се лекува от "нещо" / наричам го нещо защото не се установи точно какво е/ което много е измъчва - упорита кашлица която я задушава.
Личната лекарка е лекува безуспешно. Обаждахме се на проф. Чернев той и изписа някакъв антибиотик / не помня името/ и той каза че би трябвало да и помогне. Но уви - няма никакво подобрение. Притеснява ме  че храчките й стават все по кафяви / милата тя си е внушила че това е от черния дроб/ и много се задушава от кашлицата. Днес отново се обадихме на проф. Чернев и той и насочи ден за другата седмица за оставане в болницата в София.
Много се притеснявам, най вече че тя се е предала психически. Опитвам се да я насърчавам но ми е трудно, тя не възприема това което и казвам. Искрено се надявам в София нещата да минат добре, дано отрият какво и е.
Моля, ако някой може да ми даде някакво обяснение за тези оплаквания нека пише. Другия месец трябва да си направи и теста за вируса което почва и допълнително да ме притеснява при тези събития.
Още веднъж се извинявам че ви търся за помощ, но наистина незнам към кого да се обърна.

2
Ще си позволя да вметна в темата нещо което майка ми използва и състоянието и се подобри значително - държа да отбележа че то не лекува а спомага на организма да се пребори с болестта.

Жен шен с пчелно млечице : прилагам линк за да не го преписвам - http://healthmarket-bg.com/?page_id=83

В темата за медолечението има  доста информация и за пчелното млечице, така че можете да я прочетете и да си направите изводи за жен шен с пчелно млечице. Цената му е около 5 лв. и се предлага от две фирми, червена кутия с 12 флакона, има го почти във всяка аптека.

3
Забавни теми / Максим Ставийски
« -: Януари 31, 2008, 09:46:42 »
Какво е мнението ви за случая с Максим ? Вчера е излязло решението на съда за условна присъда - нямам думи.... Ако беше някой обикновен човечец щеше да лежи дълго в затвора, а той милият понеже е шампион се отърва само с 90 000 х.лв за отнет човешки живот, и 80 000 хил.лв. за почти отнет чов. живот !!! Можем да "вярваме" безусловно в българското правосъдие, това е поредния пример. А и са му отнели шоф. книжка за 4 години, демек след 4 год. ще е чисто нов, ще си седне пак пийнал да шофира - а може и да забравил за случая....Пък той участваше и във кампания против шофирането след употреба на алкохол.... пародия !

4
Завършено лечение / Завършено лечение
« -: Януари 19, 2008, 08:29:31 »
   Нямате си на престава от кога чакам да пиша в тази тема !
   Най - после мога да кажа с радост, че снощи на майка и сложиха последната инжекция и днес има още някое хапче да допива ! Направо не можем да повярваме че свърши това мъчение. Дано да отминат бързо тези странични ефекти и да забрави за тях. Дано и теста след време да е отрицателен, и това трудно лечение да има успешен край.
   Все пак имам едно въпросче - трябва ли да се прави тест сега след завършеното лечение или след 3 или 6 месеца ще е най - сигурно ?
   Искам да изразя специални благодарности на всички които ни помогнаха със съветите си ! Няма да ви забравим, ще пиша и за напред във форума за да ви казвам какво става с майка и най- вече да помогна на някой ако мога.
   Пожелавам успех на всички !

5
Не мога да си обясня какво става напоследък - забелязали ли сте колко нови хора има с хепатит ? Чета и направо се плаша - това е много тъжно. Не мога да си обясня особено за хепатит С - нали той се предава само по кръвен път. Тези доктори или зъболекари защо не си гледат работата ? Не ги ли интересува здравето на хората, не се ли изследва кръв преди кръвопреливане ? Все пак сме в ЕС, да не повярваш, ама сме си българи....

6
Забавни теми / Празнични вицове и пожелания
« -: Декември 28, 2007, 10:20:39 »
През новата година от пари да не се оттървеш, защото “ Онова, което не се купува с пари, се купува с още повече пари! ”

През новата година от смях да не се оттървеш, защото е казано: “ Смехът е най-доброто лекарство! ”

Топла трапеза Мили хора,
Пожелайте си любов и тя
ще ви стопли в мразовитата нощ.
Коледни песни пейте за душата
и с червено вино напълнете чашите
Вдигнете тост, за здраве, мир и късмет!
Наздраве!

Нося малки обувки, защото жена ми е ужасна-крещи, готви ужасно,не ми пуска- едничката ми радост е вечер да си събувам обувките.Дано не те стяга чепикът-ЧНГ!

ЧНГ! Пак пари назаем да ми даваш и да не бързаш да ти ги връщам. Жена ти пак при мене да идва като си в командировка, а ти да не бързаш да се връщаш. Жив и здрав!

Остави жената, децата, къшлата - и идвай бързо в махалата! Ела и всички почерпи - човеци хора и жени. Налей във чашите вино - седни със нас и пий едно

Ний сме млади коледари -много здраве ти желаем- и успехи, и долари. Къща пълна с коприна- във градина- лимузина- във леглото готина мадама- да те чака без пижама!

Весела Коледа!Свекърва ти да е мълчалива, мъжът ти да носи много пари и да не пита къде ги харчиш , а ти да кръшкаш и той да не пита с кого го правиш!

Весела Коледа: Джангър белс, джангър белс, джангър все си пей - хапни здраво, пийни яко и след това се смей,хей!

Нека новата година здраве и щастие ти донесе,
Както и любовта на някое момче...

Точно в 24:00 часа шампанско нека се отвори,
Разливайки се по чашите то ще заговори,
Че новата година е вече тук,
а навън сняг вали като памук.
Нека цяла нощ се веселиш,
а на сутринта заспиш,
че най - хубавото е веселбата,
а после почивка в кревата.

Снежинките си падат, подаръци се раздават,
И камбани весело звънят: " Коледа е тук! "

Когато часовникът удари полунощ и стрелките срамежливо се целунат, знай че някой от сърце ти праща най-искрени привети - бъди най-щастлив!

Нека от твоите очи, като от слънце да пръскат лъчи, които в най-студените дни на новата година да топлят твоята любима!

Когато снежинките бели падат, припкат в нощта, когато декември изпраща последната вечер с тъга, то чуй, че някой ти праща вечен привет в нощта - бъди най-щастлив в любовта!

С пожелания за упоритост- за да следваш мечтите си , смелост  - за да ги отстояваш,  търпение –за да ги постигнеш, и любов която дава смисъл на всичко това.

Ако някоя вечер дебел, дългобрад старец
влезе през прозореца и те открадне,
не се притеснявай просто казах на дядо Коледа,
че те искам за подарък!!!

Маслинка, лед, мартини-
наздраве за много години.
Весел, здрав,засмян
и цяла година пиян,
но не от домашна ракия,
а от любовна магия!!!


Веселие и празници не само по празниците, а и в делниците!

Животът нека не те плаши,
мечтите да са ти другар,
а щастието с теб да крачи,
като твой приятел стар!

7
Забавни теми / Късмет от баницата
« -: Декември 20, 2007, 16:04:33 »
Щракнете върху баницата за да видите своя късмет  ;D : http://www.banici.net/

8
Прилагам една статия за всички на които е открит хепатит :
Системата за лечение в България

9
Диагностика / Вредна ли е биопсията?
« -: Декември 18, 2007, 17:07:04 »
Здравейте.
Искам да попитам дали е вредна биопсията?
От познати майка ми е разбрала, че самата манипулация изисква намеса в жлезите и това е вредно за състоянието на дроба. Понеже сега на майка ми се налага да прави втора биопсия заради освидетелстване от Телк и тя се притеснява. Ако някой е чул за това, моля нека изкаже мнението си. Предварително благодаря.

10
Забавни теми / Какво ще кажете за това
« -: Декември 11, 2007, 16:56:36 »
Дали е възможно да се включи в книгата на Гинес ? http://www.vbox7.com/play:e3483c03

11
Здравейте ! Имам въпрос - понеже четох във форума за т.нар. дупки - при нас също се получава проблем защото лекарите действително изписват лекарствата в понеделник ако се пада почивен ден. Така вече сме стигнали дотам , че ходиме в аптеката и си поръчваме инжекциите по рано и ни ги дават без рецепта с уговорка че ще я занесем после. Въпроса ми е може ли да се слага инжекцията по рано - предния ден /сега ги слага в петък, т.е. в четвъртък/ защото съм чувала че може да се мести денят , но напред.

12
На лечение съм / На интерфероново лечение
« -: Ноември 09, 2007, 09:19:06 »
Здравейте! Обещах да пиша повече за състоянието на майка ми и ето ще се опитам най кратко да ви запозная със случая.
Моята майка също е на лечение вече 9 месец. Заразяването и с хепатит С е станало преди много години - или така си го обясняваме поне ние - с преливане на кръв при раждане преди 25год. Не е имала оплаквания допреди 3 год. когато се разболя от плевмония 3 пъти поред. Тогава и направиха изследване и откриха хепатит с. от тогава започнаха ходене по мъките - тя се срина емоционално /на 53год е / и загуби желание изобщо да опитва лечение.  Резултатите от биопсията и сочеха за хроничен хепатит с с умерена активност /а2/ единични разширени портални пространства е единични фиброзини септи /ф2/ и стеатоза над 30%, тежка/3/. Незнам какво означават данните но тя чувстваше тежест в областта на дроба. хепатита е с генотип 1 и с 411 498 копия. чака за лечението 1 година и 2 месеца. Когато го започна отначало нямаше никакви странични реакции, но след 3тата инжекция започна гловоболие и висока температура. отделно гадене, липса на апетит и много високо кръвно налягане, стягане в областта на сърцето. В сегашния момент вече след толкова време лечение се появи и косопад.
Моля ако някой е имал като страничен ефект високото кръвно налягане да пише повече за това защото във форума не прочетох за този проблем. Тя пие всеки дневно хапчета за кръвно но нали и те вредят....
БЛАГОДАРЯ на всички в този форум че ви има, наистина сте ми много полезни - информирани сте повече и от лекарите дори, или поне живота ви е принудил.... Желая на всички успешно преминаване на болестта и не се предавайте, това е най важното.

13
Моята история / Здравейте
« -: Ноември 07, 2007, 15:02:30 »
Здравейте ! Наскоро открих форума и от него нау4их доста. Моята майка е болна от хепатит С и в момента е на лечение с интерферон. Чувства се доста зле на моменти, всички тези симптоми са ужасни. тя се консултира с проф. Чернев но той е доста пестелив в обясненията си относно болестта. Това което не проумявам е защо все още продължава лечението след като при 6месечната проверка резултата за хепатит С беше вече отрицателен. Тя в момента е в 9 месец на лечение но показателите на алат и асат са увеличени. Професора и казва всеки месец - спокойно продължаваме ! Но докога ? Ако някой се е излекувал много моля нека ми пише и да внесе малко яснота. Предварително благодаря

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007