Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - avgustina09

Страници: [1]
1
Диагностика / Положителен HBcAb
« -: Юни 24, 2011, 10:46:07 »
Мислех, че съм преживяла достатъчно стрес преди две години, ама не. Случайно пуснати изследвания на сестра ми показаха положителен HBc ab(това ab не ми е познато). За моя радост, тя не осъзнава какво точно означава резултатът и как ще повлияе върху живота й.

Вирусоложката от лабораторията по собствена инициатива реши да ме консултира като ми съобщи и че вирусът репликира. Зачудих си, как така не ми го споделила със цифри. Точно в този момент, когато ми и толкова кофти, едвам се сдържах да не и кажа в лице колко е .......... Както и да е, предполагам, че ми предстои да направя на сестра ми и други изследвания, тепърва трябва да разбера тънкостите за хепатит В.

Ами, освен да викам "помощ" към вещите - Силванка, Теди, Радо...  нищо не ми остава. Дошъл ли е моментът да пускаме DNA, или има и друго предходно на dna. Трябва да изпиша на бележка точното наименовани на изследването да не ми дублират core.

Благодаря, ако някай ми отговори днес, че мисля още днес да минем през лабораторията!   

2
Ето ме тук, в раздела "Завършено лечение".

Когато започвах темата си в раздела  "Нов член" струваше ми се нереално някога да попадна тук.  Но ето че съм тук.

Та така...

Понеже лечението ми мина почти неусетно без много странични ефекти, посттерапевтичния период от 40 дни също не показа драстични промени. Е, няма онази тежест в плешките и неприятната сухота по цялото тяло, не тичам за изследвания... Общо взето се чуствам по-добре.

Някои неща искат особено внимание:

КОСАТА - не, не спира да пада. Станала е нежна и мекичка като на бебе - така си вкармам позитив. :smile: Иначе изпадам в депресия, когато се оглеждам в огледало.

Кожата се възстановява много по-бързо, но не вярвам да си завърне предишната еластичност.

Апетитът се завърна малко по-късно, трябваше да минат около 3 седмици след последната инжекция. Но пък се завърна успешно - качила съм около 1кг за един месец.

Но най-много ме тревожи кръвното налягане - започна да се качва.

За първия път ми се случи една ранна сутрин, когато ми се препи вода. В кухнята усетих че ми се вие свят, в следващия момент усетих удар в гърба си и седалището - падайки назад бях се ударила във вратата на съдомиялната. Тя на своя ред вдигна олелия, а аз се опитах да се изправя, но отново се озовах на пода, и разбрах че нямам сили дори да помръдна. Съдомиялната беше пълна за моя радост, и именно тя събудила съпруга ми. Беше най-щастливия момент в моя живот откакто съм омъжена, когато първо видях сянката, после стъпалата на съпруга ми пред лицето си - не бива човек да живее сам. Колкото и да е силен, всеки може да се превърне в абсолютно безпомощен. 

В момента кръвното ми се движи около 125/85, усещам страхотен натиск в слепочията и в ушите. Не съм ходила на лекар, надявах се да отшуми. По някое време пада до 100/70, но натискът не ме отпуска. Дори ми прилича на състоянията в които бях някои вторници, когато бях на лечение. Дишам някакси повърхностно, без да вкарвам кислород.

Само в поста на Анита бях чела за този проблем, където Цветна, Тита и Теди също бяха споделили за инцидентите с кръвното. Но за мое съжаление темата не продължи и ще бъда признателна, ако някои от момичета сподели как се развиха нещата при тях.
 

3

      Дочух, че днес е ден на системен администратор.  Не познавам друг такъв освен Радослав, затова този пост посвещавам на него.

     Радо, честит ти професионален празник!  Пожелавам ти много здраве, щастие, енергия и много любов от всички твои близки и, естествено, всички признателни съфорумци. Делото, което си започнал, си заслужава и ще има много последователи, бъди сигурен. Чести празник!

4
На лечение съм / Моят старт на 02.07
« -: Юли 03, 2010, 16:00:23 »
 


   Здравейте, всички!

  Вече съм в този раздел, е, не с толкова позитивизъм, но пък с запретнати ръкави.
  Вчера ми забиха първия интерферон, копегус и той е стартиран. Засега, само ми е схванато, но малко . Сигурно, температурата ще ме удари чак утре, както е станало при Анмар.
   Странно е , не ме е страх от интерферона, дори бях любопитна, докато ми го инжектираха, как това малко количество течност ще трепе домашния ми нелюбимец. Докато рибавиринът за мен  е кошмар  - към него изпитвам страх и ужас.  Страх примесен с омраза и безсилие.
    Кой знае, с времето възможно  ще мисля по друг начин...
 

5
Моята история / Здравейте!
« -: Юни 23, 2010, 08:12:12 »
Здравейте!

Да се представя и аз накратко.

     Историята ми също както на Анмар запчова с ин-витро процедурата, която включва "предварителни"  административни изследвания включващи и за хепатити. Но за тях разбрах чак когато вече преглъщах горчивите сълзи от отриц резултат от ин-витрото и настоях да ми дадат всичките резултати от изследванията за които бях платила. В серологичните изследвания в редицата "отриц" ми се видя нещо по-различно и сега съм тук - във форума. Както разбирате, до тогава и след това те не са били коментирани от лекуващия лекар от ин.витро центъра, защото той имаше по-висша цел - 7000лв. Анмар трябва да знае за какво става въпрос. Но това е тема за друг пост, например " Моралния облик на българския лекар" или "Стани лекар-бизнесмен на годината"

     Срещата с доц. Антонов се състоя в края на ноември, а протоколите за лекарствата ги получих на 18.06. Първата рецепта е изпълнена и пегасиса с копегуса са в хладилника. Още не съм решила кога да започвам, донякъде и това не зависи от мен - за биопсията чаках 2 месеца.
    Така стоят нещата за мен.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007