Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - amarela

Страници: [1]
1
Диагностика / Tуморен маркер AFP
« -: Юли 08, 2011, 18:31:16 »
Здравейте!
Миналия месец пуснахме изследване на туморни маркери СЕА и АФП. Резултатите са:
СЕА - 2.600 мг/л при реф. ст-сти до 3.8
АФП - по-голямо /със математиеския знак за по-голямо/ 1000.0 при реф. ст-сти до 5.8
Моля за помощ, ако някой може да разтълкува резултата за АФП?
Благодаря предварително!

2
Честит празник , скъпи дами! 
Нека до всяка от Вас има човек, който Ви обича! Не само днес, а винаги!
 :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers:

3
Здравейте!
Понеже е време за плащане на всякакви данъци и такси, моля, пишете ако знаете, какви точно отстъпки  имат хората с решение от ТЕЛК за намалена работоспособност над 71 процента!
Благодаря на всички!

4
На лечение съм / Лечение със Зефикс
« -: Януари 20, 2011, 20:44:34 »
Здравейте и от мен!
Най-после намирам време да пиша, че  и ние започнахме лечението.  :fight: Вчера свърши първата опаковка и от днес сме на втора. За съжаление съпругът ми в момента е в местната болница. Имаше асцит, който не се поддаде на Фурантрил и лекуващият препоръча вливане на Хуман албумин, но се надявам утре да го изпишат в добро състояние.
Моля, ако някой знае, да ни каже, защото не съм наясно каква точно е процедурата по събирането на резултатите от лечението за евентуален втори протокол след 6 месеца.
В схемата за проследяване на лечението, която са дали от ВМА, пише, че в края на първия месец трябва да направи ПКК и биохимия, (пиша по памет, дано не бъркам за пробите). Знае ли някой, дали ако от болницата се вземе копие от резултатите при изписването, то ще важи за отчитане по схемата или трябва да се правят отново, и дали  може да е при нас или е трабва да е във ВМА.
Благодаря на всички!

5
Моята история / Здравейте и от мен!
« -: Декември 03, 2010, 15:32:24 »
Отдавна чета форума.
Съпругът ми е с хепатит Б от 15 години. При първата проява е лекуван еднократно в една провинциална болница, без да е насочен за консултиране към други специалисти. Сега си мисля, че ако тогава знаехме нещо за коварния вирус , щяхме да поискаме например интерфероново лечение ....., или не знам ....!
От няколко години е диагностициран с декомпенсирана чернодробна цироза и фиброза, варици на хранопровода, хиперспленомегалия и други типични усложнения, включително асцит. Лекуван е с Легалон и Карсил, Спиронолактон, Фурантрил, Пропранолол.
Преди  4 месеца за автори път (пърото лигиране бе една година преди това) му бе направено връзково лигиране на вариците.
Правихме ПСР през октомври 2009 - 14 100 000 копия, а през август 2010 - 12 000 000. Издаден му бе протокол за лечение със Зефикс, знаем че е одобрен, но в нашето РЗОК все още не са постъпили документите.
Вече е включен е в списъка на чакащите трансплантация и за да не губим време в битката с вируса, още тогава си поръчахме и вече започваме четвърта доза. Ня ма да споделям какво значи за бюджета на семейството всичко това, както и налагащите се чести пътувания до София. Повече ме притеснява ноговото емоционално и физическо състояние - много дълго пътуване - 4 часа в едната посока, много чакане, оставане в София и други подобни. Всеки път се връща все по-уморен и обезнадежден от многото неуредици в здравната система.
Моля пишете ми за ефектите от лечението със Зефикс! Четох някой неща, но имам чувството, че нищо не ми е ясно! Като всеки земен човек и аз се страхувам от неизвестността и от бъдещето, защото все по-често си мисля, че съм безсилна!
На всички желая много късмет и успех в битката!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007