Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Silvi

Страници: [1] 2 3 ... 21
1
    Аз мога да предоставя бланки, които се използват в лечебните заведения за болнична помощ. Но имам малък технически проблем - не ми работи скенера, за да сканирам документите и да ги изпратя в електонен вариант. На Верчето78 изпратих бланките по пощата. Ако се уточним, какво трябва да качим във форума като образец документи ще ги сканирам някъде и ще изпратя файловете на Радо. Чакам да пишете.

                                                                                                           Силвия

2
  Дали става на въпрос за "Декларация за информираност и съгласие на пациента по отношение източника на заплащане за диагностиката и лечението на неговото заболяване" - Документ №5?
   Тази декларация съдържа информираност, че заболяването е включено в клинична пътека, че по време на престоя в болничното заведение е заплатена сума за потребителска такса и др... Тази декларация е различна от Информирано съгласиена пациент!

                                        Силвия

3
Как да живеем с хепатита / Re: ТЕЛК
« -: Януари 13, 2009, 12:48:35 »
:bravo2:Имам следния казус сега:Днес ме изписаха от болницата с диагноза "стеатозен хепатит в преход към цироза".Засега била компенсирана/ала-бала/,но не за това ви моля за консулт.Оказва се ,че след като стеатозата и полиневропатията са включени в решението ми от ТЕЛК, нямам право на болнични ,независимо че съм лежал в болница,т'е' трябва да си взема отпуск,който да прекарам там при пълния лукс на провинциалното заведение.В същото време ми правят пълни здравни удръжки.Така ли трябва да бъде? :cowboy:

НАРЕДБА ЗА МЕДИЦИНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА НА РАБОТОСПОСОБНОСТТА
Обн. ДВ. бр.47 от 7 Юни 2005г., изм. ДВ. бр.89 от 8 Ноември 2005г., изм. ДВ. бр.96 от 30 Ноември 2005г., изм. ДВ. бр.23 от 16 Март 2007г.
...

Чл. 12. Не се издава болничен лист за временна неработоспособност:
1. на неосигурени по Кодекса за социално осигуряване (КСО) лица;
2. когато при прегледа се установи, че осигуреният е работоспособен; в този случай в служебната бележка, ако такава се поиска, се отбелязват датата и часът на явяването и на напускането на лечебното заведение;
3. при кръводаряване освен в случаите, когато поради кръводаряването настъпи временна неработоспособност;
4. за гледане на хронично болен освен в случаите, когато се прибавя ново заболяване, което утежнява състоянието и налага гледане на болния, при обективизирано изостряне на заболяването или в терминалния стадий;
5. за гледане на лице с трайно намалена работоспособност, на което е определена чужда помощ;
6. за заболяване, за което ТЕЛК (НЕЛК) е определила трайно намалена работоспособност; изключения се допускат, когато са налице обективни данни за обострянето му.

  Съгласно т.6, която съм маркирала в червено, означава че в болничния лист е необходимо да се напише, че хроничното заболяване, за което лицето има решение на ТЕЛК за ТНР е ОБОСТРЕНО!

     

4
Завършено лечение / Re: Приключено лечение
« -: Януари 13, 2009, 11:24:14 »
   Безплатен  ПСР след шестия месец се прави, само ако се постъпи на стационар в клиниката. На моята дъщеря си платих 200,00 лв. в "Иван Рилски" през м. декември 2008 г. Предполагам, че по аналогичен начин стоят нещата и в другите лечебни заведения.
                                                  Силвия
5
    Мери, вярвай че и ПСР ще е отрицателен. Желая ти го искрено от цялото си сърце!  :love5:

                                                                        Силвия

6
                            ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН СИЛВЕ,  :flowers2:

   За един истински човек, искрени  пожелания за много здраве, жизнерадост, много любов и разбира се много подаръци!!!   :gift:    :gift:    :gift:    :gift:    :gift:

                                 Силвия:  :flowers:

7
   Скъпа Меги,
   Много се радвам за твоите резултати!   :dance: Това е повече от приятна изненада!  :gift: Желая ти още малко търпение до достигане на финала и разбира се, най-вече успешно лечение. Весели новогодишни празници!  :winter:   :flowers:    :hungry:

                                              Силвия  :love4:

8
  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ВАНЧЕ,

  Желая ти най-хубавите подаръци  :gift:, желая ти да пребориш всички трудности, здраве и късмет,
най-вкусната трапеза и най-приказната Коледа!   :love5:
 :flowers2:   
                                         Силвия

9
                                         :clap:                           :bravo2:

     Честито! Днес, когато влязох във форума бях много приятно изненадана от новината. Желая ти много, много здраве, късмет, топлина и любов!


                                                                       Силвия

10
   Здравей  Ванче,

   Извинявай, че се включвам малко късно. Наличието на левкоцити и еритроцити /кръв/ в урината действително говори, че се касае за проблем свързан с бъбреците или пикочните канали. Може да е преминала някоя песачинка и това да е еднократен акт, но добре би било да видят на ехограф бъбреци и пикочен мехур. А ускореното СУЕ може да е вследствие на този възпалителен процес. Най-доброто в случая е три поредни сутрини да даваш стерилна урина за урокултура - за изолиране на микроорганизми, причинили инфекцията и съответно да се види кой антибиотик ще повлияе най-добре, а да не се пият антибиотици насляпо. Не се притеснявай предварително. В изследването на урината нямаш песачинки /ако имаше, в седимента щеше да пише калциеви оксалати или урати/, нямаш бактерии, нямаш албумин.

                                                                                    Силвия

11
Цитат
Върховният административен съд (ВАС) на Република България отмени текстове от Решението на Управителния съвет (УС) на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) от 27 декември 2007 г. Във връзка с това следва да подчертаем, че решението на ВАС не отменя текстовете на УС като незаконосъобразни, а на процедурно основание. В същото време Конституционният съд на Република България потвърди приетите в Закона за бюджета на НЗОК за 2008 година текстове, регламентиращи определянето на годишни стойности на направленията и параметри по бюджета на лечебните заведения за болнична помощ. Правните последици, възникнали от обявените с решението на ВАС за нищожни текстове, се уреждат служебно от УС на НЗОК в сроковете, определени в административно-процесуалния кодекс.
           Източник:
http://www.nhif.bg/bg/default.phtml?w=1024&h=734

12
Предстои ми лечение / Re: Предстоящо лечение
« -: Декември 08, 2008, 17:43:30 »
 :clap:

надявам се да не чакате дълго! Успех!

13
   Скъпа Силве,

    Вярвай, че ще се намери изход от тази абсурдна ситуация. Ти си много млада и никой  лекар няма с лека ръка да "зареже" твоя случай. Убедена съм, че ще направят всичко възможно и разбира се най-удачното лечение в твоя случай.  Сега се опитай да се отърсиш от негативните терзания и емоции и си дай една почивка. Знам, с думи няма да те излукувам, но  искам да ти вдъхна кураж и увереност за предстоящата борба. Вярвай, че ще победиш вируса  :fight:. Стискам палци!

                                                Силвия:  :love4:

14
         Здравей Роси,

         Много ми е тъжно и болно като чета такива постове и просто не зная какво да кажа.  :(  Искрено съжалявам, че така се е получило при теб. Но приемай реалността и не се отказвай от други алтернативи за лечение. Надявам се, че количеството на вируса е намалял. Ще чакам да пишеш след срещата с д-р Цонев.

         Изпращам ти много целувки: Силвия

15
Забавни теми / Re: ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН!
« -: Декември 07, 2008, 18:31:32 »
    ЧЕСТИТ ПРАЗНЕК НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ НА НИКУЛДЕН! :flowers2:


                      :cheers:
     

Страници: [1] 2 3 ... 21

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007