Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - mitko chi

Страници: [1] 2 3 4
1
На лечение съм / Re: Лечението на Аника
« -: Септември 25, 2010, 18:03:41 »
Здравей от мен.Чудя се как така си започнала лечение с пср с три месеца давност,ами че то от март до края на юни може да е скочил 5-6 пъти.Не съм убеден обаче ,че трябва да продължиш с лечението след този резултат,тъй като като цяло това лечение е вредно за целия организъм единствено е добре за черния дроб но при пср 1400000 това според мен не важи най-добре се консултирай с повече лекари и прецени добре дали трябва да продължиш.Успех.

2
Здравеите от Чикаго аз също имам камъни в жлъчката и мисля да помоля някой да ми го прати този екстрат,само че не знам като каква
епикриза трябва да изпратя тук винаги ми дават резултатите от ултрасаунда това ли иска този човек или друго. Иначе  резултатите от хепатита ми са ;-; отрицателни 1 година след лечението.Лекарката каза ,че шансът да съм излекуван сега е 99,99 ,но сега пък имам проблеми с жлъчката.Благодаря ви предварително и успех на всички.За тези които не са следили лечението ми генотип 1б 68 седмици на интерферон.

3
Здравейте всички.
Не сьм писал отдавна,но исках да минат 6м. след лечението,въпреки това редовно следя форума.
И така аз завьрших на 16 07 2009.Това бе 68-та седмица.Докторът ми удължи лечението с 20 седмици.Днес излязоха резултатите от pcr ОТРИЦАТЕЛЕН (-) 6м. след лечението.ТРЯБВА ДА чЕРПЯ.
Иначе все още чувствам известна умора,надявам се че ще изчезне с времето.
Чао от мен.Успех на всички.

4
Моята история / Re: Здравейте
« -: Май 22, 2009, 08:11:49 »
Аз вчера си сложих 60-тата инжекция и много отдавна не съм имал никакви странични ефекти, може би от миналото лято, така че при всеки е различно. Моят съвет е - не ги мисли отсега ефектите, исля, че лечението е по-важно за момента. Гледай смело напред, организма ти ще се приспособи към терапията и ще свикне с нея.
Чао от мен и УСПЕХ!

5
На лечение съм / Re: Вчера започнах
« -: Февруари 06, 2009, 00:54:33 »
Благодаря много за пожеланието, а всъщност днес получих писмо от Roche, че съм одобрен за още една година в тази програма.
Даже се замислям за 70 седмици, но за това ще питам доктора.
Вие какво мислите - 60 или 72 седмици?

Чао със здраве!

6
На лечение съм / Re: Вчера започнах
« -: Февруари 05, 2009, 22:09:26 »
Всъщност аз лекарствата ги взимам от Роше не от американската здравна система. Аз нямам здравна осигуровка, така че тук ако си беден е доста по зле според мен. Първото нещо, което ме попита доктора е откаде взимам лекарствата и каза да подам молба за удължаване на лечението, ако бъда одобрен ще продължим лечението. Той единствено не ми взима пари при прегледите. Може би за това и съм го виждал един път по време на лечението. Така, че аз мисля, че тук сиситемата е доста по-лоша от Европа. Добре, че има такива програми, но те са от голямите компании, ако не беше Роше аз сигурно нигога нямаше да се лекувам тук
Чао за сега

7
На лечение съм / Re: Вчера започнах
« -: Февруари 05, 2009, 21:09:13 »
Здравейте всички.
 Не съм писал доста отдавна защото,нямам време.Тук знаете е голяма криза и се налага да работя на две работи ,когато мога влизам и чета постовете,но повечето по тел.
Вчера си сложих  45 тата инжекция.Миналата седмица за пръв път от началото на лечението се видях с доктора .Кръвните резултати са ми добри и ензимите също.Той смята,че е добре да добава още 12 седмици лечение,защото първият ми нег. резултат е от 24-тата сед.,не от 12-тата Ето ми рез.от ПСР
                 4-та сед- 53000 UI/ml
                12-та сед         12  UI/ml
                24-та  сед        нег.(-)
Така,че ми остават 3+12 седмици.т.е. 15 до края на лечението.Дано да е за добро.
                           
           Много здраве и успех в борбата с вирусите на всички.
 Чао за сега

8
На лечение съм / Re: Вчера започнах
« -: Септември 19, 2008, 18:12:16 »
Здравейте всички,
Вече си сложих 25-тата инджекция,а вчера разбрах резултатите от изследванията след 24-тата седмица.ПСР-а ми е негативен т.е.(-)----------------(-).Това ми го каза по телефона сестрата.Каза и,че всички други резултати са добри.За сега не знам точнита цифри,но наи-важният ПСРе нег.Така,че имам повод да почерпя по бира т.е. сок.Иначе след 3-4 месец почти не чувства  нищо след инджекцията и в останалото време,само по-лесно се умарям.
                Чао за сега желая на всички същите резултати.

9
На лечение съм / Re: Хора, съвсем изкуфях
« -: Август 10, 2008, 05:33:09 »
Според мен започни да си ги биеш във вторник от сега до края на лечението.
Чао засега!

10
Не си мисли, че това е най-лошия вариант. Аз през август бях със същото вирусно натоварване 4750000 UI/ml 1B генотип, биопсията ми показа минимално увреждане и ниска активност на вируса. Дори доктора тука в USA препоръча да изчакам с лечението. На резултатите от Д-р Цветанска пишеше, вирусът е с висока активност.  През февруари 2008 RNA беше890 000 uI/ml, a на 12 седмица от лечението e 12 UI/ml
Така, че най-важни са биопсията и да понасяш лечението.
Чао и горе главата!

11
Диагностика / HCV TMA
« -: Юли 12, 2008, 04:27:30 »
Искам да питам има ли вече в България HCV TMA тест за вирусно натоварване?
TMA теста е с чувствителност 5 IU/mL, а PCR-а е с чувствителност 10 IU/mL. Чеотх, че от хората на лечение с отрицателен PCR, 6% дават (+) TMA. И ако имаш (-) TMA, вероятността да не се върне вируса нараства, не помня точните цифри.
Аз като бях при Кацаров миналото лято, той ми каза, че очакват такива машини точно от USA.
Затова ми е интересно има ли някой, който да си е правил TMA. Аз ще се опитам да си направя след 24-тата седмица, вместо PCR.

Чао засега!

12
Диагностика / Re: На кого да вярвам?
« -: Юли 12, 2008, 03:05:49 »
Моят PCR от България беше 4750000 UI/ml. - 08/2007, и 890000 UI/ml в USA от 02/2008

13
Здравей и от мен,
Извинете ме за латиницата, но в момента отивам на работа и пиша от телефона си.
Първо, трябва да се успокоиш и никога да не си мислиш,че си болен от неизлечима болест,най-малкото пък смъртоносна.Хепатит С се лекува, също така много компании разработват нови и нови лекарства. Ти всъщност правил ли си ПСР, а ако не си, не се знае дали си болен или си се изчистил.
Аз в началото бях същият,и благодарение на този форум се взех в ръце и сега съм 3 м. на лечение с добри резултати. Първо трябва да спреш алкохола,ако консумираш, след това намери някой способен хепатолог и горе главата.
Чао от мен


14
На лечение съм / Re: Вчера започнах
« -: Юли 04, 2008, 02:42:29 »
Здравейте всички,
Вече минаха 14 седмици откакто съм на лечение. В общи линии нямам почти  никакви странични ефекти. Само по-лесно се уморявам, особено когато ходя сутрин да бягам и като правя други физически упражнения. Затова в последно време доста ги намалих. Иначе пия много зелен чай, а също мед и лимон, и грейпфрут.
Днес си взех резултатите от края на 12-тата седмица:
  HCV RNA 12 UI/ml
  ACAT. 23
  ALAT. 24
  Bilirubin direct 1.2
  Hgb. 11,7
Другите кръвни показатели са под границите, но по-добри от предишните пъти.
Следващата проверка е след 4 седмици.
Чао засега и успех на всички!

15
Имам един въпрос,
вчера след като си извадих инжекцията на върха на иглата имаше капка кръв, а също и на мястото където беше влязла иглата.Това означава ли,че съм попаднал на кръвоносен съд.Всъщност при първата инжекция сестрата не ми каза нищо за този проблем.
Аз на много места съм виждал и чел,че не трябва да се попада в съд,но никаде не видях защо ,какви са последствията и как се процедира ако все пак попаднеш и си инжектираш цялата доза.Всъщност не мога да разбера това опасно ли е или просто лекарството не действа и дали не трябва да си сложиш друга доза...Пишете ми какъв е вашият опит и дали сте имали такъж случай,като моя.
Чао за сега!

Страници: [1] 2 3 4

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007