Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - avgustina09

Страници: 1 ... 13 14 [15]
211
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Юли 06, 2010, 20:45:13 »


    Венцислава, искам да знаеш, че ще ви стискам палци до край,  докато лекарите  предприемат най-подходящото лечение.  Пожелавам ви то да започне в най-скоро време!

212
На лечение съм / Re: Моят старт на 02.07
« -: Юли 05, 2010, 20:26:00 »

    Thank you Sunshine! Дано имам късмет да се свържа с доцента!
 
    Дани, направих си лентичка, доволна съм, дори си направих профил, изобщо не бях се сетила за него. Надявам се да го променя след 5м и 5дни на "успешно завършено лечение".
   
   

213
На лечение съм / Re: И нашият ред дойде
« -: Юли 04, 2010, 19:34:24 »

      Дани, Дани, с твоята енергичност не само на море, но и цели войски на война можеш да заведеш! И не само мъжът ти, а цяла армия спокойно може да повери живота си на теб.  :good: :clap:

214
На лечение съм / Re: Моят старт на 02.07
« -: Юли 04, 2010, 19:26:24 »

  Sunshine, след биопсията и препоръката на доц. Антонов пих желязосъдържащ препарат в комбинация с фолиева киселина и хемоглобинът ме се качи до 121. Което нищо не е, предвид забележката на доцента, че първите три месеца от лечението с рибавирин ще спада около 10ед. на месец. Наистина, би било разумно да се свържа с него, но не разполагам с никакъв телефонен номер, по който бих могла да се свържа с него. Ще поровя във форума да потърся някакъв номер, преди време имаше само на Габриела, но тя също трудно отговаряше. Все пак, заети хора са...

215

   Ани, затова че си забравила дали пила - шегуваш се, нали?  Толкова рано няма да изкрейзваме.

Иначе, за часа на приема - смятам, че +/- 2ч няма да е от значение. Някой във форума май беше споменал, че са му предписали 4 вечер и 2 сутрин. А ние с теб ще пием 2+3. Следователно, след тройката можеш да оставиш повече интервал. Например, ако закусваш в 9ч пиеш двойка, вечеряш в 19ч - пиеш тройка. 

   Как си днес? Температурата колко дни те държа? Пожелавам ти леки болежки, а за вируса - голе-е-е-е-еми! :fight2: Да пукне дано по-бързо!

216
На лечение съм / Re: Моят старт на 02.07
« -: Юли 04, 2010, 09:07:10 »
     Добро утро,

     Засега съм добре, още чакам истинския ефект от лекарствата. Вчера цял ден ми болеше гърбът. Разходих се, изминах около 3км, хем да загрея мускулите, хем по-бързо да започне действието на интерферона. Не ми помогна много, но следобяд температурата лекичко се покачи. Иначе главата ми беше все едно от чугун, много ми тежеше. Вчера пих аналгин, а преди лягане ефералганче, за да си подсигуря спокойна нощ. Спах като мъртва, непробудно. Днес съм по-свежа, изпих любимия си коктейл с лимон+мед - първото за вкусовите рецептори, второто за хемоглобин.

    Все пак, не ми е ясно, защо трябва да стигаме до дъното, а после да намаляваме дозата, както го прави в момента Вили1982? Не е ли по-добре с умерени, но по-сигурни и постоянни темпове с дозат 800мг?   Още повече, че генотипа го позволява, а и кг също, въпреки, за генотип 3 теглото нямало значение.

     Знам, че го решава лекаря, но за съжаление протокола го прочетох чак когато се върнах вкъщи след биопсията. Нямам връзка с доц. Антонов, а точно той се притесняваше, че в моя случай могат и да не отпуснат лечение заради хемоглобина, тогава той  беше 115. За първата апликация бях в друга болница, там лекарката сподели, че не би се осмелила да отмени решението на светилата. Но тя беше същата, която ме предупреди да запачна да  подготвям втория протокол след 5 мес., така че не и се сърдя. Хепатита не и силната страна, предполагам. Както и да е, вчера пих 5 хапчета.  :medicine:

217
Sunshine,
Много се радвам, че възстановяването ти върви с високи темпове.

Малко е гадничко, че те връщам в неприятното близко минало,  но какво стана с дозата на рибавирин? Намали ли на 800мг или продължи с предписаните 1000мг?  Аз също съм с генотип 3, около 55кг, а и съм с проблемен хемоглобин. Ако се срине до критични нива, ще се наложи да спра лечението, но с дозата  800мг ще му дам повече шанс.

218
На лечение съм / Re: Моят старт на 02.07
« -: Юли 03, 2010, 22:16:01 »

    Благодаря за пожеланията, за подкрепата, за невероятния заряд, който получаваме, благодаря на създателите на форума! 

   

219
На лечение съм / Моят старт на 02.07
« -: Юли 03, 2010, 16:00:23 »
 


   Здравейте, всички!

  Вече съм в този раздел, е, не с толкова позитивизъм, но пък с запретнати ръкави.
  Вчера ми забиха първия интерферон, копегус и той е стартиран. Засега, само ми е схванато, но малко . Сигурно, температурата ще ме удари чак утре, както е станало при Анмар.
   Странно е , не ме е страх от интерферона, дори бях любопитна, докато ми го инжектираха, как това малко количество течност ще трепе домашния ми нелюбимец. Докато рибавиринът за мен  е кошмар  - към него изпитвам страх и ужас.  Страх примесен с омраза и безсилие.
    Кой знае, с времето възможно  ще мисля по друг начин...
 

220

   Рени,

   След изчисленията на Радо мога само да ти честитя и да ти  пожелая отрицателен ПСР след 3 месеца.   :clap3:

   

221
   
     Sunshine, поздрави за успешния финал и дано успееш да си възстановиш косата.

     Във връзка с предстоящото ми лечение искам да те попитам, доколкото си спомням, ти май беше оставила дупка около 3 седмици. Запази ли се тя до края или се стопи?

222
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Юни 27, 2010, 08:08:54 »
    Здравейте,
   
    Силванке, така е, генотипът и желан в нашите кръгове, но края на лечението, доколкото разбрах от форума, не зависи много от реликацията - дали няколко хиляди или милиона... По-скоро най-вече зависи от възрастта на пациента, а аз съм  на 41.
     За ПСР-те: между 1ия и 2ия само 2 седмици, те са правени в Пловдив, 3-я след 2 месеца в Ив. Рилски. Възползвайки се от случая, искам да  изразя радостта си  за последните ти резултати.  Отдавна следя постовете ти, и стискам ти палци, въпреки че почти съм сигурна за хепи енда. Лекарството излезе чудо , а и страничните ефекти, май не са като на интерферона+рибавирин. 

   Наистина, по-добре да започвам сега, за да съм вменяема на Нова Година и да я посрещна без домашния си нелюбимец, който така неканено се настанил в  мен. 
   Имам недотам добри кръвни показатели:
    - след двумесечния прием на "железния препарат" хемоглобина го вдигнах до 121, а беше 115. Не кой знае какво постижение.
    - Левкоцитите са 3.6. Май бирена се препоръчваше да се пие, откъде се купува?
    - ТСХ - 0,985, не е ли също нисичко? Нуждая ли се от ендокринолог?
     
    Приятна неделя!
 
   
   

223
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Юни 25, 2010, 07:38:58 »
    Здравейте,
 
    Първо, благодаря Тетибулке, Съншайн и Памче.  Наистина, какво съм се размрънкала, толкова месеци бях смела и упорита. Не мога да си обясня, защо ми омекнаха ръцете и само въздишах когато най-после взех лекарствата. Понеделник ще се обадя да си запиша ден за инжекция.

     Второ, май, трябмаше малко повече да напиша за себе си. ПСРа е правен в 3 различни лаборатории: 1 - 1432, 2- 160 000, 3- 22 000. Единиците не мога да изпиша, още не мога да прехвърля на латиница, но са едни и същи. Явно, виремията се променя, най-низка е била след огромните дози хормони, лекарства и инжекции покрай ин-витрото. Трябва да го спомена пред фармацефтичните компаниите :)) - След време в листовките към пегасиса ще четем - преди и по време на лечение препоръчително е да приемате големи дози естрадиол! Намалява виремията!
В двете е определен генотипа на животното ми - 3.
Биопсия - активност - 1, фиброза - 1

     Тетибулке, права си, през всичките тези месеци гледах от добрата страна на нещата - ако нямаше ин-витро, нямаше да разбера защо ме боли отдясно, когато пия алкохол и ям сладолед. Да не замърсявам свещеното място в този форум, за последно ще  споделя пред вас.
    - При запознаване: лекаря каза - налага се да си направиш серологични изследвания, защото, ако н-р имаш хепатит, не би било редно да започваме.
    - резултатите не се коментират, аз нищо не подозирам, процедурата започва, както светлите надежди на чудото и непременно успешнен край.
 - след неуспешния край, изисквам резултатите, бавят ме 2 седмици, оглагат, най-накрая когато ги получих и споделих пред същия лекар , той ми каза, само да не паднете: Не хепатита е причина за за неуспеха на вашия случай с ин-витро.
 
     Благодаря ви от сърце, че ви има. Тук се убедих, че има свръхчовеци, които стоят над целия абсурд.

224
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Юни 24, 2010, 07:16:30 »

    Радо, благодаря ти за окуражителните думи. Наистина се нуждаех от тях. Мислих че съм преминала депрессионния етап, когато разбрах за болестта, но когато прибирах първите лекарства в хладилника, не пожелах дори да прочета листовките - нямах никакви сили да понеса повече. Изведнъж ми се стори, че няма да мога издържа лечението. Че ако го започна, нормалния ми живот ще свърши завинаги. 
 
   Ще поотложа още малко докато се нахъсвам - лятото е пред мен.

     Лек ден на всички

225
Моята история / Здравейте!
« -: Юни 23, 2010, 08:12:12 »
Здравейте!

Да се представя и аз накратко.

     Историята ми също както на Анмар запчова с ин-витро процедурата, която включва "предварителни"  административни изследвания включващи и за хепатити. Но за тях разбрах чак когато вече преглъщах горчивите сълзи от отриц резултат от ин-витрото и настоях да ми дадат всичките резултати от изследванията за които бях платила. В серологичните изследвания в редицата "отриц" ми се видя нещо по-различно и сега съм тук - във форума. Както разбирате, до тогава и след това те не са били коментирани от лекуващия лекар от ин.витро центъра, защото той имаше по-висша цел - 7000лв. Анмар трябва да знае за какво става въпрос. Но това е тема за друг пост, например " Моралния облик на българския лекар" или "Стани лекар-бизнесмен на годината"

     Срещата с доц. Антонов се състоя в края на ноември, а протоколите за лекарствата ги получих на 18.06. Първата рецепта е изпълнена и пегасиса с копегуса са в хладилника. Още не съм решила кога да започвам, донякъде и това не зависи от мен - за биопсията чаках 2 месеца.
    Така стоят нещата за мен.

Страници: 1 ... 13 14 [15]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007