Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - hristo_gb

Страници: 1 [2] 3 4 ... 11
16
Завършено лечение / Re: Завършено лечение
« -: Декември 04, 2022, 11:57:22 »
За успокоение единственото, което можете да направите е да си платите сам ПСР изследване за хеп.Ц (не за анти тела а ПСР, антителата остават до живот, но не предпазват) в някоя лаборатория, но ви съветвам да изчакате 3те месеца, защото тогава е по-достоверно изследването.

17
Моята история / Re: Новооткрита
« -: Октомври 27, 2022, 13:39:37 »
A така, честито. Нашите доктори са за бой повечето (разбира се не го мисля реално) - поне сте попаднала на добър доктор, даже малко съжалявам че бях в Токуда, а не при него. Иначе и на мен личната все ми викаше, че нищо ми няма, а се стресирам излишно и да си живея живота, а не ми беше пуснала дори и чернодробни никога да изследвам. Както и да е.
Доколкото знам Мавирет повечето минават лечението леко, не е нищо особено, аз лично имах проблеми, но се оказа, че е заради друг проблем, който чак в последствие разбрах. Множеството симптоми показват, че постоянно се бори имунната система с вируса, това ще се оправи постепенно след успешния край на лечението. Нищо страшно няма, все едно пиете аспирин, само дето е "малко" по-скъпичък ;) Пийте повече вода и Успех!
П.п. успокоителни недейте пи, депресията и безпокойството са типични за хепатит Ц, това ще ви мине също :)

18
Диагностика / Re: Фиброскан
« -: Септември 24, 2022, 14:27:47 »
Сори, че чак сега виждам въпроса, но реално не знам дали ще го признаят - по-добре е в същата, в която ще се изписва лечението. Така или иначе те приемат там, за да ти пуснат кръвни изследвания, PCR и да те огледат и с ехограф. Аз се лекувах в Токуда и там приемаха за 1 ден, като можеше да не се спи там, но на другия ден трябваше да се иде, за да се вземе епикризата и за да те изпишат. Там работят по този начин, но на други места приемат за 3 дена, като знам че пак не е задължително да спиш там, но се водиш 3 дена, колкото е пътеката. Токуда просто наблягат на количеството пациенти - не им стигат местата и хоспитализират за 1 ден, като по този начин взимат 60% от клиничната пътека, но явно са си преценили, че така им е по-изгодно.
Всъщност и аз се чудех къде другаде освен Иван Рилски и Токуда има фиброскан?

19
Моята история / Re: Хипатит С
« -: Септември 08, 2022, 15:39:14 »
Според мен вървете в болница където има комисии. Взима се направление и всичко се поема от касата. Така беше 2019-2020, предполагам и сега е същото. Има проследяване 6 месеца при по-ниско увреждане на дроба, а тоя алат не е толкова висок. Моя беше над 150 и то при хроничен хепатит. Но в болниците с комисии знаят по-добре кое да се изследва и как да спазват протокола. Най-добре в Токуда, че не знам дали няма да искат да ви правят биопсия ако нямат уреда, който мери увреждането на дроба- фиброскан. Няма нищо страшно, просто лекарствата са ужасно скъпи и затова трябва да е с протокол за да ви ги дадат безплатно. Лечимо е на 100%.

20
Диагностика / Фиброскан - къде?
« -: Август 12, 2022, 18:42:44 »
Здравейте,
Най-после убедих баща ми, че има проблем с черния дроб и си направи ехография, която показа някакво омазняване, след дългогодишно всекидневно пиене на ракийка всяка вечер. Сега ще го карам да ходи да си направи и фиброскан, защото има проблеми, но исках да знам към днешна дата - 2022 година къде освен Токуда може да се направи фиброскан (може и само платено).

21
Език не се вади като се бърка в устата, а се вдига брадичката нагоре за да се освободи притока на въздух.... за другия път да знаете. Малко е вероятно заразяването, защото в слюнката не би трябвало да има вирус, той е в кръвта. Успех!

22
Диагностика / Re: Как да се лекувам?
« -: Март 20, 2022, 22:00:43 »
Честно казано при мен фиброзата спадна след като разкарах вируса. Което при вас е по-сложно. Лично аз най-добре се чувствах от брашното и понякога ме болеше след лечението вдясно под дроба - оправих го с 1 лъжица зехтин сутрин на гладно преди ядене в продължение на около месец. Омега-мастни съдържа зехтина, което е добре за дроба. Витамин Е-то не съм убеден че е окей, защото и той както и А-то е мастноразтворим, но и токсичен в големи дози - т.е. за човек с чернодробно заболяване може и да има проблеми и при средни дози. За лецитина не съм чел и не съм пробвал, но аз съм малко хахо на тема чисто и натурално затова със соята не бих се заигравал, предвид това, че най-вероятно ще е ГМО - не че ГМО-то ще ти направи нещо, а това, че е модифицирано за да издържа на по-сериозно пръскане с химикали - за по-високи добиви и т.н. ;)
За Балабанска като човек не мога да кажа лоша дума. И като специалист предполагам е много добра, може би сравнение с останалите. Но малко ми падна в очите, когато ми каза, че нямам никакъв проблем, че желязото ми е високо (това след лечението за хеп.ц). А високото желязо е пагубно за дроба и тя би трябвало да го знае. Всеки път като се изследвам и имам високо желязо имам и леко завишен АЛАТ... а когато на 2 пъти ми спада желязото и ензимите влизаха в норма... та реших да споделя, защото сляпото доверие пак не е окей... 
Но в крайна сметка имате не толкова високи фибрози - даже бих казал почти никакви, така че не виждам причина да се побърквате на тема сваляне на фиброза - просто си правете необходимото за лечението и се пазете от алкохоли, химикали и прочие.

23
Диагностика / Re: Как да се лекувам?
« -: Март 17, 2022, 15:09:56 »
Аз лично пък точно от брашното виждах най-голям ефект... Ако си окей с това, че всички добавки имат разни химикали пробвай с Лагоза, но за мен е видно от тези резултати, че изопринозинът например е по-токсичен - твоята фиброза е спаднала, а на сестра ти се е вдигнала. Хубаво е според мен на 2 месеца пиене на добавки да се почива по 1.
Много хора без проблеми казват, че няма проблем да пиеш антибиотици, химически добавки и прочие, но човек сам трябва да си прецени как ги усеща, защото мен например антибиотиците направо ме скапваха.
Цитат
ЛАГОЗА / LAGOSA тбл.150мг.х 50 съставки:
1 таблетка съдържа Сух екстракт от плодовете на бял трън (240 mg), който отговаря на 150 mg Силимарин (Silymarin); пълнители: целулоза, напречно - свързана натриева карбоксиметилцелулоза, калциев карбонат; лактоза: захароза; антислепващи агенти: талк, силициев диоксид, магнезиеви соли на мастни киселини, моно- и диглицериди на мастни киселини; оцветител: титанов диоксид (Е171); царевично нишесте; глазиращи агенти: шеллак, полиетиленгликол, пчелен восък - бял и жълт, карнаубов восък; стабилизатор: поливинилполипиролидон, гума арабика (акациева гума); емулгатор: полиоксиетилен сорбитан моноолеат (полисорбат 80); влагозадържащ агент: глицерол.

24
А иначе за ГГТ знам че е свързано повече с алкохолни проблеми с черния дроб, но не е задължително. Та може да му трябва време да спадне, недей пи алкохол и направи след 1-2 месеца пак контролни.

25
Аз имам спомен, че ти май се лекува от хепатит ц и беше с Ф3 нали? Или се бъркам?

26
Мен през 2019-та началото на лятото ме хванаха, но с други симптоми, а имах и придружаващи заболявания. Общо взето се чувствах като отровен, с усещане като постоянен махмурлук без да близвам алкохол от години, но това ми състояние се засили 1-2 месеца след прием на антибиотик, защото все нещо като болен се чувствах и една лекарка ме принуди да го пия без нужда. Имах проблем с очите също, треперене постоянно, даже едното око ми трепкаше около месец... кашлица постоянна... но аз съм и пушач.
Отидох при личната - тя ми пусна кръвни, тогава се оказа че АЛАТ, АСАТ и ГГТ са 2-3 пъти над нормата и после общо взето сам се сетих (като взех да чета), че може да е хроничен хепатит, изследвах се за Б и Ц и Ц-то беше положително. После в Токуда - фиброскан, оказа се че съм с Ф2 (средна фиброза), имах проблем със стомаха, но не е било гастрит, а от самия черен дроб, понякога човек си мисли, че е от стомаха, а се оказва, че ако не работи добре черния дроб се маскира като стомашно заболяване, а и всъщност той отговаря за ензимите при храносмилането, така че може да възникне и стомашен проблем. Отделно при цироза имаше и някакви проблеми допълнителни - разширени вени се получават в стомаха, може това да е при теб.
Та аз спрях всякакви химии, кафе и прочие, много плодове и зеленчуци, но май от тях пък гъбясах (прекалявах с плодовете, а те имат повече захари)... както и да е... пих и Хепамерц, който личната ми изписа, но не знам дали е било правилно, но пък тогава за първи път от години след 2-3 седмици прием се почувствах без мъгла в главата и по-свеж. Не знам дали е било от хепамерца или диетата, която си наложих. Оказа се че това се изписва точно за подобряване на състоянието при енцефалопатия при цироза (т.е. токсини в мозъка, заради неспособността черния дроб да ги изчисти).
После пих зепатиер и хепатита изчезна, но не и всички симптоми - оказа се, че съм имал завишен калций (в Токуда не бяха го пускали това и нямаше как да знам), и от него още симптоми, които не ми минаха. Това лято се оперирах от паращитовиден аденом, който е причинявал повишения калций, така че не съм съвсем типичен случай и при всеки е индивидуално.
Не съм си слагал никакви ваксини, защото при мен явно химикалите ме удрят по-силно, отделно имам завишени лимфоцити от години, нещо което не се оправи след лечението и не знам дали нямам някакво допълнително имунно объркване, затова и не смея да си слагам ваксини.
Но това, не значи че ти не трябва да слагаш, въпреки, че аз лично в твоето състояние бих се пазил от всякакви излишни токсини и химикали...
Та хапчетата (зепатиер) ще помогнат да се махне хепатитния вирус, който ти е прецакал черния дроб, но самия черен дроб и останалите неща, които са се увредили, ще трябва да ги лекуваш и да се пазиш допълнително с диети.
Всъщност черния дроб може да се възстановява, но най-вече с правилна диета, почивка, умерени упражнения и движение и спокойствие :) Хубавото е, че поне няма да се уврежда допълнително от самия вирус, затова е важно да се мине това лечение и да се изчисти.

27
Извинявай, късно съм видял че си писал. Имах под ребрата от черния дроб понякога тежест, а умора и отпадналост имах доста силни. Сърцебиене понякога също. Хепатит Ц може да засегне много органи не само черния дроб.

28
За млякото не би трябвало да има проблем, стига да е максимално истинско, а не с разни заместители с каквито изобилства пазара. Ако прекалено прилича на кремче, няма цвик и не се разваля - не е добро :)
Може да добавиш и овесени ядки към киселото мляко.

За тестените може, но да не са от бяло брашно, а пълнозърнести...

Кафето е по-сложно - на много места съм чел, че е полезно както за черния дроб, така и за облекчаване на хепатит ц, но в умерени количества. Поне избягвай да го пиеш на гладно, особено ако имаш проблем със стомаха.

Като цяло при цирозата общо взето заместител на белтъчините се явяват въглехидратите - т.е. тестени, кафяв ориз, картофи... с месото внимавай, защото се натрупва амоняк... млякото също е белтъчина, затова не прекалявай и с него.

29
Системата за лечение в България / Re: Помощ
« -: Ноември 29, 2021, 16:00:37 »
Междувременно може да се подсигурите, като си намерите аптека, която да ви ги достави.
Важно беше, доколкото си спомням, да се вземат преди да ви изтекат протоколите.
Важно е и да си оставите малко време след като вземете първата опаковка.
Т.е. да не започвате веднага да ги пиете, преди да сте сигурни че навреме ще ви дойдат и следващите опаковки, защото за лечението е много важно да не се прави пауза - трябва да се пият всички предписани хапчета всеки ден.

30
Предстои ми лечение / Re: Какво да очаквам
« -: Ноември 29, 2021, 14:25:20 »
Здравейте престои ми лечение с zapatier някои приемал ли го е досега и какво да очаквам .
Аз се лекувах с него, няма проблеми, аз получих много силна сухота в устата, но после се оказа, че съм имал друг недиагностициран проблем - проблем с паращитовидна жлеза и калция ми се бил повишил.
Приемай повечко вода и няма да имаш проблеми. Изчиства се с фекалиите, така че няма проблем да пиеш повече вода.
Важното е да не пропускаш хапче, това е много важно, на 24-часа точно се пие, няма значение след или преди хранене, както и по кое време от деня. Аз пиех вечер, но май е по-добре сутрин.
Предполагам си генотип 1, защото основно за него го изписват.

П.п. Прочетох че си и с цироза, предполагам компенсирана, защото имаше май и други препарати, които ставаха за некомпенсирана.

Следи се докато го пиеш за прежълтяване, потъмняване на урината и изсветляване на фекалиите. Ако усетиш някакъв такъв проблем се обърни към лекуващия ти лекар - този, който ти е издал протокола.
Другото са ти го казали: никакъв алкохол (изобщо е добре да се примириш и да забравиш за съществуването му), без мазно, соленото също трябва да се избягва, както и пикантно. Като цяло по леки храни и без химии - гледай да е по-органично. Леко натоварване и движение, без никакви тежки натоварвания и ако можеш без стрес и с повече почивки и спокойствие. Всичко ще е наред! Успех! :)

Страници: 1 [2] 3 4 ... 11

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007