Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - hristo_gb

Страници: 1 ... 9 10 [11]
151
Моята история / Re: Здравейте
« -: Ноември 03, 2019, 14:47:30 »
Благидаря за информацията Кики. Много са ти добре показанията. Може и затова да са поискали проследяването. Което пак не ми се връзва - как ще има човек нормални ензими ако е остро протичащ HCV? Но такива са изискванията и явно няма как.
На мен са ми бая завишени АСАТ - 60-70, АЛАТ - 140-145. Също съм в Токуда. Казаха ми че няма смисъл да пия хепатопротектори, но без тях честно казано ми е зле - умората, но и мъгла в главата и като натровен на моменти (което е от няколко години). Всъщност предполагам това, че не пия алкохол от години (пак защото не ми понасяше) е причина и за ниския вирусен товар.
Интересно обаче, че в Токуда сме и 2мата с 1 и същ генотип и почти еднакво натоварване и фиброза, а на теб е изписан Мавирет, докато на мен Зепатиер. Цонев или Балабанска ти издаде протокола? Всъщност зепатиер е противопоказен при чернодробни проблеми, което пък мен ме притесняваше, защото ако не е Ф0, то не е ли всяко увреждане от хепатита противопоказно за да се изписва зепатиер? Но пък прочетох, че и при Ф3 прави чудеса, така че.... само размишлявам на глас, моля за извинение. Т.е. искам да те успокоя, че мавирет си е окей.
Ще се радвам ако ни държиш в течение, хубаво е да се знаят как са нещата и в днешно време, може да е полезно и за други след нас, защото вече почти не се пише тук. Сякаш вече лекарите не обясняват нищо, защото явно смятат, че всичко вече уж се знае, но не е баш така... Не ги обвинявам, виждам, че наистина са претоварени... Но пък затова са форумите, да си споделяме.
Поздрави!

152
Моята история / Re: Здравейте
« -: Ноември 01, 2019, 16:15:45 »
Коригирам се, наистина пише в изискванията на НЗОК следното:
Цитат
Пациенти с хронична HCV инфекция, нелекувани или лекувани неуспешно с антивирусна терапия, подлежат на
терапия с директно действащи антивирусни средства (ДДАС), след период на проследяване от най-малко 6 месеца.
Изключение маже да се допусне при по напредналите стадии на чернодробно увреждане.

Та сигурно и при мен ще има такъв отговор, Кики, ще бъда много благодарен, ако ни държиш в течение, какво е станало и в какво се състои това "проследяване".... Предполагам ще трябва и нов PCR-тест, най-малкото защото те са с давност 6 месеца....
Странно ми е, защо тези, които ни пишат протоколите не са знаели за това нещо?

153
Моята история / Re: Здравейте
« -: Ноември 01, 2019, 14:33:04 »
Здравейте и от мен, моля да ме извините, че първата ми публикация е в чуждата тема.
Кики, и при мен нещата са подобни, генотипа ми също е 1б, но Ф2, А1-А2 според биопсията, но пък малко по-ниско вирусно натоварване - 12 449 UI/ml. Иначе съм с подобни на вашите симптоми. Преди месец подадох документите, и още нямам отговор, но също като вас бързах (3 месеца след първите изследвания протокола беше готов) и след като подадох протокола в РЗОК, видях тези изисквания за 6-те месеца. Което си е неприятно, ако трябва да се проточва, защото мен лично всяко посещение (и аз пътувам от сравнително далече за изследванията) ме натоварва физически, а предполагам на никой не му е приятно, особено когато от години се влачи с умора и други подобни симптоми, които чак сега разбира от какво са.
Та разликата е, че на мен ми изписаха зепатиер, което май излиза по-евтино (но се пие 12 седмици) и се изписва основно за нашия генотип, докато Мавирет става за всички, което предполагам го знаете.
Да се надяваме, че не това е причината да ви откажат (т.е. цената), но пък според мен Ф1-Ф2, както е при вас би трябвало да е достатъчно доказателство че проблема не е от 6 месеца, за да не се подозира остър хепатит ц. Бихте ли споделили вашите изследвания (алат, асат, билирубин) какви бяха? А също така ако не е тайна лекаря или поне болницата където ви издадоха протокола?
Силно се надявам да няма някакви допълнителни проблеми с издаването на разрешения за лечение, например заради твърде много лекуващи се и/или недостиг на средства... Защото ако не греша, от всичко което прочетох последните месеци тук, имаше други наши "колеги", чиито протоколи са били издадени след по-малко от 6 месеца, но са били одобрявани...
Ще ви пиша, когато излезе и моя отговор, стискам палци да се намери лесно и бързо решение, защото сега разбирам какво е да чакаш, а представям си колко по-тежко е било на болните преди няколко години, когато е нямало такова лечение.
Успех!

Страници: 1 ... 9 10 [11]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007