Автор Тема:  Здравейте всички които сте в този форум!  (Прочетена 7330 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Valentin Maneff

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 66
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте всички които сте в този форум!Много е хубаво,че си даваме кураж и съвети!Аз бих искал да споделя с Вас моите проблеми,ако мога бих Ви дал и съвет ,макар че такъв и на мен ми е много необходим.
На 44 години съм,носител съм на хепатит С.Откриха го съвсем случайно,т.к. аз на всеки две години си правя профилактични тестове и стеснявайки кръга достигнах до извода,че съм заразен при стоматологична процедура.
Наистина отначало не отдавах голямо значение на това,но с времето започнах да осъзнавам какво ме е сполетяло.
Личната ми лекарка ме ориентира към проф.Захарий Кръстев/б-ца Иван Рилски,София/,но след многократни неуспешни опити да се свържа с него мой познат ми уреди среща с проф.Константин Чернев/Алекс.б-ца/.Приеха ме,направиха ми всички изследвания,вкл. и биопсия и след като всичко се потвърди ме изписаха с протоколи за лечение с Пегасис и Копегус.
Това става на 27.02.2007 и досега си чакам да ми дойде реда.Някой може ли да ми каже колко време се чака,защото професорът просто ме отчая като ми каза,че може да мине и година.Толкова ли много хора са болни или просто ни е тромава системата?
Не взимам никакви лекарства в момента,т.к професор Чернев ми каза,че няма смисъл да си давам напразно парите.Единствено Интерферонът може да оправи нещата,евентуално.
С времето започнах да свиквам с диагнозата и болестта/а може би и не ми се вярва,че е така/,даже си позволявам да пия и по някоя друга бира,а също така съм доста пристрастен и към фитнеса-все неща,които вероятно пречат!?
Така поне забравям за проблемите си,но понякога имам чувството,че дробът ми ще изскочи и отново се затварям в себе си.
Свързах се с едно момче от форума и с него си говорим и за алтернативните методи/прахчета,мазила и всякакви там отвари/,но все още не съм опитвал.Бих искал да премахна поне тая тежест в дроба.
Много неща бих искал да кажа ,малко съм разхвърлян в мислите си,но и Вие пишете и питайте,каквото мога ще направя за Вас.Благодаря Ви за форума,но по-добре беше да си пишем за нещо друго,нали?За сега това е от мен.До скоро!

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 389
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
Re: Здравейте всички които сте в този форум!
« Отговор #1 -: Август 07, 2007, 15:31:36 »
Здравей и добре дошъл  :)
За периода на изчакване за лечение мога да ти кажа,само че и на мен от доста места са ми казвали,че е около година-така било щото лечението е скъпо пък отпускат малко пари.И аз също съм при Чернев и като ме изписваха с портоколите за лекарства,сега юни месец,ми казаха,че можело и по бързо да стане,ако тръгнела някаква американска програма,но нищо повече не съм чула.
Да ти кажа мисля,че е по добре дето си си отишъл при Чернев.
Защото преди 3 години аз ходих при Кръстев и не останах изобщо доволна-направи ми един ехограф и ме отпрати  :-\ ...да му се чудиш на акъла
А всъщност Радо беше направил една тема за това как може да си проверяваш кой по ред си в листа с чакащите-погледни го ако искаш.

Поздрави  ;)
Давай на всеки твой ден шанса да бъде най-добрият в живота ти!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #2 -: Август 07, 2007, 18:33:53 »
Здравей и добре дошъл във форума :)
По отношение на чакането, мисля че във форума има един-двама члена, които в момента са на лечение и могат да споделят колко време са чакали. Сещам се за zizi, която в момента се лекува. Valy също е минавал през интерфероново лечение и може да каже колко време е чакал. Но във всеки случай наистина трябва поне около година, поне аз така знам.
Наистина, главния проблем не е в голямото количество чакащи, а в заделените средства на здравната каса за лечение - обикновено към 200 човека на година успяват да се лекуват от хронични хепатити /поне такава е моята информация/. Не трябва да се притесняваш за времето, в което чакаш, защото една година при хроничния хепатит е много малко време, лекарите знаят това и може би това е една от допълнителните причини, които правят цялата система за интерфероново лечение толкова тромава.
За момента бих те посъветвал да не опитваш алтернативни методи преди да минеш през интерфероново лечение, за да не повлияеш на въздействието му. Изчакай, проведи лечението и едва след това, ако евентуално не ти е подействало, обмисли някакви алтернативни методи, макар че пак трябва да си много внимателен в това отношение.
Успех!

Радо

Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен irka

• усмихната
  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #3 -: Август 08, 2007, 09:21:04 »
Здравей vmaneff, и от мен! :)

Добре дошъл във форума!

Вие със съпруга ми явно ще сте близо като номера в "листа на чакащите", и на него протоколите са му от края на февруари! И ние чакаме, ама докога никой не казва! >:( аз скоро мисля пак да правя набези в Здравната каса за информация, поне ми е близо, но се съмнявам да имам успех, миналия път ме отрязаха!   :P

И аз съм на мнение, че една година не е много дълъг период, все пак в крайна сметка лечение ще има! Търпение и успех! :)

Неактивен zizi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 68
    • Профил
« Отговор #4 -: Август 08, 2007, 18:13:17 »

Здравей vmaneff,
аз чаках за лекарствата точно година и наистина този период ми се стори ужасно дълъг , в момента в който вече се бях отказала да се надявам да ми дойде редът от здравната каса ми се обадиха да ходя да си взема лекарствата. Съветвам те да се отпуснеш и да чакаш спокойно ,това е положението на този етап в бг :) ;) :) хубавото в случая е че хепатит С се развива с изключително бавни темпове :) :)

Неактивен Stefan

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 175
    • Профил
« Отговор #5 -: Август 08, 2007, 20:46:15 »
Zdrasti,

shtom si na listata na chakashtite znachi si pochti na finala... spored men niamash nujda ot nikakvi bilki i alternativni metodi, prosto si izchakai interferona i sledvai ukazaniata... alkohol ne triabva da se pie po vreme na samoto lechenie. sashto ne mislia che e losho da hodish na fitnes, no po vreme na lechenieto triabva po poleka.

Stefan

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007