Здравей и добре дошъл във форума!
Спомням си разговора ни от онази вечер и сега като написа Хашимото, си помислих, че съм те подвел. Затова проверих пак дали не съм се объркал:
Хроничен лимфоцитен тиреоидит на Хашимото.
И тук пише, че най-често при хората с Хашимото, се наблюдава
хипотиреоидизъм, понижена активност на щитовидната жлеза, при която всъщност имаме завишени нива на TSH.
Но пък споменават /с което не бях наясно/, че 5-10% от хората с Хашимото имали хипертиреоидизъм, което е повишена активност на щитовидната жлеза, която се характеризира с ниски нива на TSH.
Правиха ли ти и други изследвания и как се установи, че си с Хашимото. Излиза, че ти си точно от тези 5%, ендокринолога убеден ли е в това. Не съм много наясно с какви точно изследвания се доказва Хашимото.
Ако наистина все пак си с Хашимото, интерферона е абсолютно противопоказен при налични автоимунни заболявания. В случая на Хашимото, можеш така да си увредиш щитовидната жлеза, че цял живот да трябва да пиеш хапчета, за да може тя да работи нормално.
Почти съм сигурен, че няма начин Здравната каса да ти отпусне лечение, ако си с Хашимото, и те са прави, защото едно такова лечение е опасно за самия теб.
Ти си с фиброза Ф1, така че имаш време и можеш да изчакаш да се появят други лекарства, които не са базирани на интерферон.
В началото на ноември 2008 година, компаниите Roche, InterMune, и Pharmasset обявиха началото на клинични изпитания на комбинация от лекарства за лечение на хепатит C, които са за орално приемане и не включват интерферон:
Roche, InterMune And Pharmasset Announce Initiation Of INFORM-1, The First Dual-Combination Clinical Trial With Oral Antivirals In Hepatitis C.
Поздрави,
Радо