Автор Тема:  Здравейте и от мен  (Прочетена 11609 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pamche

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 980
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте и от мен
« -: Януари 08, 2009, 13:03:19 »
Здравейте,
Няколко дни четох форума и мисля ,че е много полезен ...особенно за хората които разбират за Хепатита си отизневиделица .
Откриха ми Хепатит Ц преди 4 години при случайно даване на кръв за операция на мой близак,тогава рових в нета много ,но тогава този форум го нямаше  и инфото се събира по трудно.Казаха ми ,че го имам от 1981 година (което ме съмнява ), тъй като тогава претърпяхме с с нашите автомобилна катастрофа в либия и са ми вливали кръв.Развитието на хепатита засега ми е минимално и почти не се е отразило на ч.дроб и на алат и асат-та ми , два пъти кандидатствам за лечение и ми отказват, защото хепатита ми нямал развитие (грум да ги удари да ги разчекне комисията  :wink3:) сега тръгнах пак да кандидатствам ,направих си всички иследвания и последно беше за щитовидната жлеза и там стойностите  ми показаха супер понижение на ТСХ (<0,005) докторката дето ми подготвяше документите ми направи отново иследване и пак се потварди и ме препрАти към ендокринолог и ми потвирдиха 'Хашимото' в начален стадий (нямал съм симптоми до сега ) и сега като чета тука в форума ...особенно  постовете на 'ирка'  май трябва да се сбогувам с лечението с интерфетон .Т.е. когато можех да се лекувам касата ми отказа ,а сега съм в задънема улица .
Та искам да попитам: дали някой с подобни диагноизи се е подлагал на лечение за хепатит и дали наистина здравната каса отказва на 100% ако човек има автоимунно заболяване .
А и честита нова година на всички . Дано да ви донесе много здраве и късмет. Наздраве :beer:,че май само на иконки можем да си го позволим.
Известен с това , че не е известен !

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Re: Здравейте и от мен
« Отговор #1 -: Януари 08, 2009, 13:33:22 »
Здравей и добре дошъл във форума!
Спомням си разговора ни от онази вечер и сега като написа Хашимото, си помислих, че съм те подвел. Затова проверих пак дали не съм се объркал: Хроничен лимфоцитен тиреоидит на Хашимото.
И тук пише, че най-често при хората с Хашимото, се наблюдава хипотиреоидизъм, понижена активност на щитовидната жлеза, при която всъщност имаме завишени нива на TSH.
Но пък споменават /с което не бях наясно/, че 5-10% от хората с Хашимото имали хипертиреоидизъм, което е повишена активност на щитовидната жлеза, която се характеризира с ниски нива на TSH.
Правиха ли ти и други изследвания и как се установи, че си с Хашимото. Излиза, че ти си точно от тези 5%, ендокринолога убеден ли е в това. Не съм много наясно с какви точно изследвания се доказва Хашимото.
Ако наистина все пак си с Хашимото, интерферона е абсолютно противопоказен при налични автоимунни заболявания. В случая на Хашимото, можеш така да си увредиш щитовидната жлеза, че цял живот да трябва да пиеш хапчета, за да може тя да работи нормално.
Почти съм сигурен, че няма начин Здравната каса да ти отпусне лечение, ако си с Хашимото, и те са прави, защото едно такова лечение е опасно за самия теб.
Ти си с фиброза Ф1, така че имаш време и можеш да изчакаш да се появят други лекарства, които не са базирани на интерферон.
В началото на ноември 2008 година, компаниите Roche, InterMune, и Pharmasset обявиха началото на клинични изпитания на комбинация от лекарства за лечение на хепатит C, които са за орално приемане и не включват интерферон: Roche, InterMune And Pharmasset Announce Initiation Of INFORM-1, The First Dual-Combination Clinical Trial With Oral Antivirals In Hepatitis C.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен pamche

• Профил
« Отговор #2 -: Януари 08, 2009, 13:43:18 »
Мерси за инфото за другите лекарства ,ще следя какво е развитието им. Казаха ми ,че хипертиреоидизъм има в началото на Хашимотото после ставало хипотиреоидизъм. Хашимото ми установиха с фт3,фт4,ТСХ и ехограф на жлезата , споменаха ми че оставаш на хормонално лечение до живот , та мисълта ми е след лечение с интерферон ако преспективата е да си дожитот на хормонално лечение ама и да не си на лечение с интерфетон пак е такава преспективата ...то защо е противопоказно

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 385
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #3 -: Януари 08, 2009, 13:53:04 »
Здравей и добре дошъл!
Извинявай, но не разбрах как се казваш.
Бих те посъветвала да се обърнеш към добър ендокренолог. Възможно е състоянието ти да е временно и да не се касае за Хашимото. Така че нещата да са обратими и да се повлияеш от едно адекватно лечение , предписано от специалист. Ако си от София бих ти препоръчала една лекарка , от която лично аз съм много доволна. Работи в Ендокренологичната болница в София. Казва се Мариета Лазарова. Ако искаш ми пиши на лична поща и ще ти дам телефона и.

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 385
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #4 -: Януари 08, 2009, 13:57:24 »
Пропуснах да отбележа, че за да  изключат  диагнозата "Хашимото " при мен ми назначиха и други изследвания- ТАТ и  МАТ. Така , че можеш да си ги изследваш и тях.

Неактивен pamche

• Профил
« Отговор #5 -: Януари 08, 2009, 14:07:24 »
Пуснаха ми ТАТ и МАТ и утре ще ми кажат колко са ми (за да нее хашимото какво трябва да покажат?) , ходих в Токуда при др.Лозанов

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #6 -: Януари 08, 2009, 14:30:06 »
та мисълта ми е след лечение с интерферон ако преспективата е да си дожитот на хормонално лечение ама и да не си на лечение с интерфетон пак е такава преспективата ...то защо е противопоказно
Порових се малко, за да мога да ти отговоря и намерих една статия, публикувана като резултат от проведено научно изследване: Interferon-Alpha-Induced Thyroid Dysfunction in Patients with Chronic Active Hepatitis C: A Transient, Reversible and Self-limited Dysfunction.
Изследването е направено от японски учени върху 100 пациента, които са били с хепатит C и са лекувани с интерферон-алфа. За справка, двата най-популярни интерферона в момента са Pegasys /пегилиран интерферон алфа-2а/ и Peg-Intron /пегилиран интерферон алфа-2б/.
Това, което са разбрали е:
Цитат
Interferon-Alpha-Induced Thyroid Dysfunction in Patients with Chronic Active Hepatitis C: A Transient, Reversible and Self-limited Dysfunction
...
Therefore, the symptoms of thyroid dysfunction may not be severe for the patients. Usually, thyroid abnormalities were reversed when IFN therapy was discontinued (1, 6). Some authors recommend discontinuation of IFNoctherapy because of thyroid dysfunction. However, the thyroid dysfunction in our patients was transient without discontinuation, and normalized without L-thyroxine. Our data suggest that it is not necessary to discontinue the therapy when thyroid abnormality develops. Even in the event of severe hypothyroidism, we could continue the therapy with informed consent with or without supplementation of L-thyroxine. We(17) and other authors (6, 1 8) have experienced that patients with severe hypothyroidism induced by IFNoc could discontinue the supplementation of Lthyroxine after one or twoyears.
...
Според тях, дори и пациентите да развият разстройство в работата на щитовидната жлеза, лечението може да не се спира, защото след края на лечението те ще си върнат нормалните стойности и щитовидната жлеза ще започне да работи нормално. Това вече се случи на няколко души във форума по време на интерфероновото им лечение и те избраха да продължат лечението и доколкото знам, при тях стойностите се върнаха в нормални граници.
Още малко изводи от горното начуно изследване:
Цитат
Interferon-Alpha-Induced Thyroid Dysfunction in Patients with Chronic Active Hepatitis C: A Transient, Reversible and Self-limited Dysfunction
...
Our data suggest that some patients have an autoimmune chronic thyroiditis prior to the therapy, and with IFNa treatment, the occult  autoimmune disorder becomes overt. The occurrence of hypothyroidism in patients with thyroid autoantibodies is not unexpected, but we could not predict the development of thyroid dysfunction by MCHA/TGHA,which was not measured by a sensitive assay such as the RIA before treatment.
...
Според авторите, пациентите, при които функциите на щитовидната жлеза не са се върнали към нормалното си състояние, най-вероятно са имали вече начални стадий на автоимунно заболяване на щитовидната жлеза. При тях след лечението, то вече е станало видимо.
Наистина не знам отговора на това, което питаш, но смятам че опасността се крие в това, че работата на щитовидната ти жлеза може съвсем да се влоши и Хашимото да стигне по-тежка фаза.
Ели Христова ти е дала добра идея, консултирай се и с ендокринолога, при който е ходила, ако трябва отиди и при трети и се опитай да разбереш всичко за Хашимото и как то се повлиява при едно евентуално интерфероново лечение.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен pamche

• Профил
« Отговор #7 -: Януари 09, 2009, 17:24:49 »
Здравейте,
Утре си назначих при още един ендокринолог ,да вида дали ще ми потвардят диагнозата 'хашимото' ,но в Токудами я поставиха без съмнение ,въпреки че Т3 и Т4 от тяхните иследвания са в нормата и ми е ниско само ТСХ ,както и имам повишение на МАТ и ТАТ с малко , казаха ми, че най решаващо бил ехографа и по него се доказвал.Много се изнервих от очертаващтата ми се невъзможност да се лекувам от хепатита .
Интересно би било какво би решила комисията за лечение в случай на тежък стадй на хепатит и наличие на автоимунно заболяване ,както и все още не разбитам след като при хашимото си подъджаш стойностите на щитовидната жлеза с лекарства , какъв е проблема ,да се прави по време на лечението или след него .
Лек ден на всички.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007