Поведението, което наблюдавам в случай че се опитате да използвате
html чата, е че невинаги успявате да се свържете към сървъра.
Ако компютъра, който ползвате е ваш или изобщо такъв, който само вие ползвате, то ви препоръчвам да си инсталирате desktop IRC клиент на компютъра - много по-удобно и лесно е.
Можете да си свалите
mIRC клиент оттук
Download mIRC 6.3Информация за настройките на mIRC можете да прочетете тук
Подробно за чата с mIRCСлед като се свържете към сървъра на
irc.abv.bg трябва да се включите в канала /стаята/ на форума #
hepatitisВключването /влизането/ в канала може да стане и с командата:
/join #hepatitisПрепоръчвам ви да си измислите подходящо име, което да си ползвате винаги, когато сте в чат стаята на форума. Аз използвам конвенцията
ime_hepforum. Името, което съм си избрал е
rado_hepforum.
За да си гарантирате, че никой няма ви ползва името, което сте си избрали използвайте командата /въвеждате я едва след като сте се логнали с името, което сте си харесали/:
/msg NICKSERV register vashata_parola vashata_parola
Така при всяко следващо логване към този IRC сървър, ще ви бъде искано да се авторизирате с паролата, която сте въвели в горната команда. По този начин ще бъдете сигурни, че никой няма да злоупотребява с вашето име, което сте избрали за ползване.
Тъй като всички посещават форума по различно време, мисля че шанса да се засечем в чат стаята е малък, но имам предложение, което може да помогне. Предлагам всяка вечер в 22:00 часа българско време всички, които искат да си початят, да влизат в канала. Така много лесно ще можем да се засичаме онлайн без проблеми
Нека хората от чужбина, които искат да влизат в канала на форума, да кажат ако този час не ги устройва. Ще се постараем да измислим друго компромисно решение.
Очаквам всякакви мнения и предложения!
Поздрави,
Радо