Автор Тема:  Здравейте  (Прочетена 26744 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен mitko chi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 56
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте
« -: Септември 14, 2007, 17:30:52 »
Kazvam se Mitko.imam HepC.Otkriha mi go prdi 2 mes.niakolko pati se opitvax da pi6a v foruma no ne se polu4ava6e.Sega 6te probvam i ako stane 6te prodalga

Неактивен mitko chi

• Немедицинско лице
    • Профил
Здравейте отново
« Отговор #1 -: Септември 14, 2007, 18:30:07 »
Mnogo pozdravi na vsi4ki.Az givea v Usa zatova niamam kirilica.Liatoto si biah v bul. i tam mi otkriha HepC.Sled tova otidoh pri doc. Katzarov v BMA.Toi me pregleda s ultrasound kaza 4e vsi4ko e normalno no tova ni6to ne ozna4ava.Nazna4i ASAT ALAT GGT i vsi4ki drugi 4ernodrobni izsledvania plus PCR ne mi napravi genotip.Parvite stanaha na drugia den.Pravih gi pri Kandilarovi,eto osnovnite    .ASAT-26U/l                                                ALAT-31U/L                  GGT-109.T.e.samo ggt mi e visoko.4etoh v edin sait 4e visoko ggt predri4a niska veroiatnost ot iz4istvane pri le4enie.  PCR mi stana  sled 3   sedmici,ve4e se biah varnal v USA.DR. Tzvetanska be6e otpusk.tia mi izprati resultatite po e-mail. TE SA                                                                                                                                                          HCV  RNA-pos
  • 4460000 IU/ML   Tezi rezultati sa ot  06 -08   Zaklu4enieaktivna replikacia visoko nivo na virusen tovar.O6te ne moga da govoria sas Katzarov,no toi mi kaza 4e tribva da pravia vseki mesec izsledvania ne razbrah PCR ili drugite ili vsi4ki.,isled 6mes biopsia No togava toi ne znae6e PCR rezultata.Vsa6nost ne znam otkoga go imam Az mn.sam hodil po zabolekari po4ti niamam moi zab.Predi 4 god mi otkriha kamani v jla4kata,biaha u4udeni,kazaha 4e ne sam ot riskovite grupi,za6toto ne sam palen .Sega pro4etoh 4emoge da se polu4at ot HepC.Sega o6te ni6to ne pravia za6toto niamam zdravna zastrahovka.6te se optam da vzema bezplatna ot 6tata za6toto sme s niski dohodi     Kak 6te komentirate normalnite ASAT i ALAT i visokoto nivo na virusa.Znam 6e Stefan e v USA 6te te pomolia ako misli6 4e moge6 da mi dade6 savet za doktori inshurans ile6enie da mi pi6e6 moge i na emaila mi Blagodaria na vsi4ki predvaritelno Sga tribva da hodia na rabota.4ao ot men                                                                                                                   

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
Re: Здравейте
« Отговор #2 -: Септември 15, 2007, 09:28:26 »
Здравей, Митко :)
Виждам, че си успял и вече си пуснал постинг. Ако имаш някакви въпроси относно използването на форума, питай и ние също ще ти помогнем, стига да можем :)
Препоръчвам ти и този линк:Помощ при използването на форума, за съжаление той е на английски, ако знаеш английски ще ти е в помощ.
Чакам да публикуваш вече в по-дълъг постинг твоята история и изобщо въпросите, които те интересуват.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #3 -: Септември 15, 2007, 12:04:13 »
Kazvam se Mitko.imam HepC.Otkriha mi go prdi 2 mes.niakolko pati se opitvax da pi6a v foruma no ne se polu4ava6e.Sega 6te probvam i ako stane 6te prodalga

Добре дошъл и не се притеснявай да питаш, ако ти е трудно да ползваш форума.

Неактивен mitko chi

• Немедицинско лице
    • Профил
Здравейте
« Отговор #4 -: Септември 15, 2007, 19:26:46 »
Moge bi ne ste pro4eli vtoriat mi post,za6toto na nego niamam nikakav otgovor.Toi zapo4va s Zdraveite otnovo by Mitko chi.Iskam da pitam sled kato imam HCV RNA 4 460000 t.e.dosta visok ima li nugda ot tezi 6 meseca reguliarni kravni izsledvania.Kakvo mislite za pieneto na milk thistle v mn.forumi 4etoh 4e pomaga mn. za oblek4avani na bolki v 4ernia drob i t.n.izob6to pro4istva 4.drob.Az 6tih da go vzema vapreki 4e niamam bolki no na samata opakovka vidiah da ne se pie ako ima6 kamani v jla4kata.Zaseka pia samo B komleks 1 naden.V4era v saita Hepcnet.net pro4etoh 4e v mislia Avstria sa ustanovili no kato opitni danni 4e za genotip 1 le4enieto triabva da e 72 sedmici i togava protzenta emnogo po visok.SEga 6te hodia na rabota.Ako mojete komentiraite rezultatie ot izledvaniata mi te sa v predi6niat mipost 4ao ot men

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
Re: Здравейте отново
« Отговор #5 -: Септември 17, 2007, 06:58:18 »
       Zdravei, ot men!
       Az sa6to imam xepatit C. Moite enzimi sa6to sa v normata, no az imam 6 000 000 kopiq, taka 4e tova s enzimite ne e kriterii. Na men dori do skoro ne mi obra6taxa gram vnimanie, ako az ne si bqx obarnala sama i ne se bqx porazpravqla malko s li4nata si lekarka tyk v Ispaniq, kadeto se namiram zasega, a i za v blizko bade6te. V momenta o4akvam rezyltatite ot analizite za opredelqne genotipa na virysa. Iskreno i ot vse sarce se nadqvam da e ot nai-lekiq tip, za da se yspokoq pone malko, i da se nadqvam na po-golqma yspeavaemost pri le4enieto i na tova, 4e proti4a v po-kratki srokove. Pri teb ystanoven i e genotipa? Dori kato nelegalen emigrant (ako tvoq sly4ai e takav), ne bi li trqbvalo da vi se polaga nqkakvo zdravno osigyrqvane. Tyk pone imaxme pravo na medicinski yslygi vapreki, 4e bqxme nelegalni i bez nikakvi zdravni osigyrovki. Ti ot kolko vreme si v USA? Napi6i ne6to pove4e za sebe si, na kakva vazrast si, kak se 4yvstva6, yse6ta6 li nqkakvi ob6ti simptomi na bolestta i pr. Napravi si i tam podrobni izsledvaniq za xepatita. Ne moje da nqma takiva vazmojnosti po nqkoq darjavna zdravna programa. Pointeresyvai se zadaljitelno. Tova e koeto moga az da te posavetvam. Jelaq ti yspex, zdrave i kasmet, za6toto i trite 6te sa ti neobxodimi.
       Leka no6t, zasega!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен nevron

• хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
Re: Zdraveite
« Отговор #6 -: Септември 17, 2007, 23:23:24 »
     Zdravei!
     Moqta cifra na RNA e nad 6 000 000 copiq mi se stryva, i vse o6te ne sa mi nazna4ili le4enie. V momenta 4akam rezyltatite ot analizite na kravta mi, za ystanovqvane genotipa na virysa. Az imam leki bolki. Izsledvaniqta mi sa v drygi merni edinici i za tova ne sam sigyrna kolko to4no kopiq sa, no sam po4ti sigyrna, 4e nadxvarlqt 6 000 000. Ve4e i az neznam kakvo stava.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #7 -: Септември 20, 2007, 00:27:27 »
T.e.samo ggt mi e visoko.4etoh v edin sait 4e visoko ggt predri4a niska veroiatnost ot iz4istvane pri le4enie.  PCR mi stana  sled 3   sedmici,ve4e se biah varnal v USA.DR. Tzvetanska be6e otpusk.tia mi izprati resultatite po e-mail. TE SA                                                                                                                                                          HCV  RNA-pos
  • 4460000 IU/ML   Tezi rezultati sa ot  06 -08   Zaklu4enieaktivna replikacia visoko nivo na virusen tovar.
Здравей, Митко
За директна зависимост на ГГТ не съм чел, ако съществува някаква зависимост, то просто ниския или висок резултат увеличават или намаляват шансовете за успешен изход от лечението. Но съм сигурен, че това не е от най-съществените фактори.
Показателя на ГГТ не може да е критерий за това дали да се предприеме лечение или не.
Kak 6te komentirate normalnite ASAT i ALAT i visokoto nivo na virusa.Znam 6e Stefan e v USA 6te te pomolia ako misli6 4e moge6 da mi dade6 savet za doktori inshurans ile6enie da mi pi6e6 moge i na emaila mi

Ниските нива на чернодробни ензими не са достатъчен показател за това дали нещо се случва с черния ти дроб. Резултатите от количественото изследване показват наистина висока активност на вируса, това е индикатор че вируса се репликира активно, но не винаги това значи протичащо сериозно увреждане на черния дроб. По-скоро показва, че има голяма вероятност вируса да уврежда черния дроб, тъй като се репликира много активно.
Наистина Стефан може да ти помогне, защото познава много добре системата за лечение в Щатите и дори получи безплатни лекарства от Roche. Но активния трябва да си ти и да му пишеш - не можеш да очакваш той да се свърже с теб с молба да ти помогне, нали :)
Инициативата трябва да е твоя.

Iskam da pitam sled kato imam HCV RNA 4 460000 t.e.dosta visok ima li nugda ot tezi 6 meseca reguliarni kravni izsledvania.
Хубаво е да си правиш регулярни изследвания, за да можеш да следиш чернодробните ензими. Това ще помогне после и на лекуващия те лекар да прецени по-добре състоянието ти.

Kakvo mislite za pieneto na milk thistle v mn.forumi 4etoh 4e pomaga mn. za oblek4avani na bolki v 4ernia drob i t.n.izob6to pro4istva 4.drob.Az 6tih da go vzema vapreki 4e niamam bolki no na samata opakovka vidiah da ne se pie ako ima6 kamani v jla4kata.Zaseka pia samo B komleks 1 naden.
За магарешкия бодил има добри отзиви. Препоръчвам ти преди да решиш да пиеш нещо такова да проучиш много добре въпроса и да се информираш, както и да се консултираш с лекуващия те лекар. Погледни тези два линка:
Sho-saiko-to (H0-9)
Maximum Milk Thistle™

V4era v saita Hepcnet.net pro4etoh 4e v mislia Avstria sa ustanovili no kato opitni danni 4e za genotip 1 le4enieto triabva da e 72 sedmici i togava protzenta emnogo po visok.
Предполагам имаш предвид този източник: SLOW VIRAL RESPONDERS MAY BENEFIT FROM 72 WEEKS THERAPY
Още източници по тази тема:
Prolonged Pegasys+RBV Therapy to 72 Weeks May Improve SVR in Patients Who were HCV RNA+ after 4 weeks & slow responders
Longer Therapy May Benefit Subset of Patients With HCV
Treating viral hepatitis C: efficacy, side effects, and complications
Както виждаш, изследванията са показали, че удължаването на лечението до 72 седмици помага само при пациентите, които са дали положителен резултат при количественото изследване след 12-тата седмица, а са дали отрицателен резултат на 24-тата седмица, т.е те са от групата на т.нар. "slow responders". Резултатите при тази група са 29% от групата провела 72 седмично лечение са постигнали SVR, като този процент е бил 17% при пациентите лекувани 48 седмици. Точно тази специфична група (която е дала положителен резултат на 12-тата седмица и отрицателен резултат на 24-тата седмица, се препоръчва и се смята че може да спечели от удължаването на лечението.
Останалите нищо няма да спечелят.
И още нещо, имай предвид, че година и половина интерфероново лечение е много, много сериозно изпитание. Трябва наистина човек да си причини това обосновано.

Неактивен Stefan

• Степен на активност - Студент
  • Публикации: 175
    • Профил
« Отговор #8 -: Септември 20, 2007, 19:11:27 »
Zdrasti Mitko,

samo viral loada e trudno da se komentira, po vajnoto e da imash viral loada s genotipa i biopsiata. kogato sa zaedno trite faktora moje da se napraviat predvijdania za izhoda na lechenieto, no tova sa pak samo predpolojenia.

Za milk thistle ne moga da tikaja nishto konkretno, nai dobre se razrovi iz neta. samo sum chel che predi i po vreme na lechenieto ne triabva da se vzima zashtoto promenia kravnite rezultati. a i interferona niama nujda ot pomoshtni bilki...

Nevron: v usa za sajalenie niama nikakvi zdravni osigurovki i ili si plashtash kato pop za zastrahovka (koiato pak ne se znae kakvo shte pokrie) ili po dobre da ne se razboliavash. Za shtastie Roche proizvejdat lekarstvata si tuk i imat programa koiato pomaga na hora koito niamat mnogo pari ili niamat zastrahovka (kakto i stana v moia sluchai). V momenta obiasniavam na Mitko kak po tochno stava nomera...

Неактивен mitko chi

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #9 -: Септември 21, 2007, 01:24:23 »
Iskam da pitam tezi koito sa minali biopsiata ve4e ,za kolko vreme se vazstanoviva 4ovek.,sigurno e individualno no vse pak.pitam za6toto iskam da znam kolko po4ivni dni da si vzema ot rabotata.Az imam poznat na koito predi godini praiha biopsia na babretzite i tia ne be6e spolu4liva,t.e.ne mojaha da opredeliat vida na nefrita.Tova moge li da stane pri 4ernodrobna.Sega az imam 4as za hepatolog za 30-ti oct.,4udia se dali da se opitam da vzema i za drug lekar pak spetzielist po rano,struva mise mnogo dale4e.Za6toto prez tova vreme stoia i bezdeistvam.A 4etoh ,4e HCV se udvoiava za 24 4asa kato broika,za primer HIV go pravi za 1 sedmitza,tova e malko stranno,tai kato az predi 1,5mes. imah 4,5 mln ako se spazva tazi progresia ne mise misli,Dano ne6to da ne sam razbral Iskam da blagodaria na vsi4ki v foruma zatova 4e vzimate otno6enie i kazvate mnenieto si naistina tova pomaga Osobeno na Stefan ,koito mi dade mnogo i tzenna info spec. za USA.Rado ti si prav 4e triabva da si sledia enzimite vseki mes.,no tuk mai ne moge6 da otide6 v lab za izsledvania bez da te e izpratil lekar,a az imam 4as sled 1,5mes.6te se opitam da otida pri drug lekar po-rano.
4ao ot men za sega

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #10 -: Септември 21, 2007, 09:00:56 »
Здрасти Митко,
За биопсията се смята, че след три дена можеш да правиш всичко, което и преди. Например, когато ми правиха моята биопсия, се налагаше да пътувам в чужбина на следващия ден. Лекаря ми каза, че на следващия ден мога да пътувам. Така, че биопсията е хирургическа интервенция, но е рутинна процедура и става въпрос само за пробождане от по-дебела игла. Ако нямаш проблем с кръвосъсирването и нещата са наред 2-3 часа след интервенцията, то нямаш никакви основания за притеснения, просто трябва да си малко по-внимателен в следващите дни, но наистина няма нужда от отпуски и т.н.
При хроничните хепатити едно от нещата, които трябва да възпитаваш е търпението.
Запомнил съм един цитат от един документ публикуван от HCVAdvocate.org: After HCV Treatment: An HCSP Guide
Цитат
The greatest power is often simple patience.
E. Joseph Cossman
Това е болест, с която ще ти се наложи да живееш с години, да минеш през дълго лечение, да чакаш дълго резултатите. Всичко, свързано с болестта изисква много търпение и на мен ми беше много трудно да свикна с това.
Това, което исках да кажа е, че няма нужда да се притесняваш че през целия октомври преди да дойде часа при хепатолога няма да си направил нищо по въпроса за болестта ти. Ти вече правиш действия в тази посока, не мога да нарека нещата които правиш бездействие. Продължавай да четеш и да се информираш и си действай в посока стартиране на лечение, но в същото време тренирай търпението си. Добър подход, който и аз съм използвал е просто да не си позволяваш да мислиш за хепатита през повечето време на деня. В противен случай това значи, че подчиняваш целия си живот на болестта.
Отклоних се доста, затова спирам :)
Относно репликацията, и аз знам че вируса може да се репликира много бързо. Но обикновено той си поддържа едни нива на репликация в дадения организъм и PCR-а си ги показва, така че за това не се притеснявай, ако има раздвижване в тази посока то това не се случва веднага, а примерно в продължение на няколко години. PCR-а може да ти даде различни резултати примерно след година-две, но това не е задължително.
При самото лечение може би най-важното е организма да се изчисти напълно от вируса, защото ако това не се постигне, дори и да е останал в някакви супер малки количества в тялото, след спирането на лечението той би могъл да се размножи с огромни темпове и примерно за една-две седмици да се появи в същото количество в кръвта както е бил преди това.
Затова, човек дори и да отговори добре на лечението и примерно на 3-ия месец да е чист, лечението се продължава още доста месеци. Още в първите седмици на лечението става по-голямото изчистване от вируса, после това което се прави е той да се победи с упоритост и време - да се елминират останалите примерно 5% които седят някъде и чакат да спре лечението, за да се размножат отново.
Показателно за това поведение е лечението при хора с генотип 1. При тях лечението е 48 седмици вместо 24 както при останалите генотипове и то при положение, че вируса не се засича в кръвта на 12-тата седмица. Т.е. за да се наложи удължаване на лечението, при много от лекуваните които са лекувани 24 седмици, вируса се е върнал отново.
Затова човек изчиства най-големите количества от вируса първите 12 седмици, през останалото време се бори с останалите няколко процента и упорства, за да се пребори с тях и да си гарантира че те няма да се спасят и да се репликират отново след спирането на лечението.
За следенето на чернодробните ензими, след като системата не позволява, може да не го правиш толкова често, а знам и че в Щатите изследванията са доста скъпи. Но е хубаво да си следиш чернодробните ензими поне 3 пъти в годината.
Ами за това се сетих за момента.
Успех от мен!

Радо
« Последна редакция: Септември 21, 2007, 09:05:06 от Radoslav Rusinov »

Неактивен Stefan

• Профил
« Отговор #11 -: Септември 21, 2007, 18:51:46 »
Zdrasti Mitko,

Rado dobre ti go kaza za tarpenieto :)
1 mesec nishto ne e. Pri men neshtata biaha po sashtia nachin, kakto i pri vsi4ki ostanali bolni ot hepatit c. Samata bolest i lechenie sa takiva che otnemat vreme. niama barzo reshenie navaprosa. spored men nedei da barzash da hodish pri drugi lekari. izchakai da se vidish s specialista i ottam natatuk vsi4ko stava barzo. shtom si na put da zapochnesh lechenie ne se trevoji za enzimite, niakolko meseca ne e fatalno. lekaria kato te vidi parvia pat shte te prati vednaga da ti pusnat vsi4ki izsledvania vkl. i enzimi i biopsia. toi kato zadeistva neshtata vsi4ko stava barzo posle stiga da ti otpusnat bezplatnite lekarstva de.

az imah den off v denia na biopsiata i na sledvashtia den otidoh na rabota no nemojah da izdarja i se pribrah da si pochivam. na tretia den si biah ok. edin den sled biopsiata ti e dostatachen da se vazstanovish. ako rabotata ti e leka i ne iziskva da se dvijish ili da vdigash neshta moje i na sledvashtia den da otidesh.

i kato se vidish vednaj s lekaria posle predi vsiako izsledvane ne triabva da hodish pri nego. samo mu zvanish po telefona i toi prashta order (napravlenie) v klinikata kadeto shte ti zimat krav. Ti si izbirash koia klinika. za ASAT i ALAT izsledvaniata struvat kum $50. samo PCR , viral load i genotip sa skupi - PCR e kum $400, no cenite varirat mnogo, taka che gledai niakade kadeto ne e skupo.

Stefan

Неактивен nevron

• хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #12 -: Септември 23, 2007, 08:09:56 »
zdraveite!
ne moga da povqrvam, 4e v taz "velika darjava na neograni4enite vazmojnosti" nqma socialno-zdravna programa za izsledvaniq i le4enie na vseki 4ovek, namira6t se na neinata teritoriq. tova e nelepo i opasno. taka symati narod 6te si stoi bolen, zarazen i nositel na koi znae kakvi virysi i bolesti. nai-malkoto , za da ima nqkakav kontrol nad sastoqnieto na prebivava6tite, bi trqbvalo vseki da ima bezplaten dostap do medicinski pregled i analizi. stryva mi se ne dobre obmislena taq zdravna sistema tam. ne moje darjavata da nqma pari za tova. za smetka na tova pak ima dostata4no pari za voenni celi. nqma 6to. da im se nena4ydi6 i na sistemite.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен Stefan

• Профил
« Отговор #13 -: Септември 23, 2007, 17:00:13 »
ami da taka e, skoro daje napraviha film dokumentalen za tia neshta.
ako niamash pari ili ne si plashtash za zastrahovka zagivash prav. nai chesto se poluchava taka che rabotodatelia ti pomaga za zastrahovkata, saotvetno ako niamash hubava rabota ili si bezraboten nikoi ne ti pomaga. sashto i ima mnogo programi za bednite no te samo ti go praviat po evtino, ne i bezplatno.

Неактивен mitko chi

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #14 -: Октомври 25, 2007, 22:29:09 »
Zdraveite
Otdavna ne sam pisal za6toto niamam ni6to novo okolo moia slu4au.Drugia 4etvartak sam za parvi pat pri doktor .Imam predvit tuk v USA.Tuku 6to pro4etoh 4e e otkrit na4in 4rez koito na osnovata na 4ove6kiat genom t.e tipa na patzienta ne na virusa se opredelia veroiatnostta ot razvitei na ciroza pri hcv bolni.Kazvat 4e  30%ot bolnite razvivat ciroza sled desitiletia ,no dosega doktorite ne sa mogeli da opredeliat koi sa to4no tezi patzienti.V slu4ai 4e si ot tiah po dobre bilo da ne se podlaga6 na interferon,zaradi strani4nite efekti i lipsa na 100% garantzia za iz4istvane.Za takiva slu4ai po dobre bilo da sa iz4aka za po dobro i efikasno le4enie
Eto go linka
                      www.hepfi.org/headnews/new_genetic.htm

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007