Автор Тема:  Как се промени живота ви след като разбрахте за хепатита?  (Прочетена 20255 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tedi

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Да си призная и аз си мислех че е смешно докато не си поговорихме с девойката в чата,мога да кажа че се облещих като котето и на снимката. :shocked1: :shocked1: :shocked1:

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
НАПРАВО УМРЯХ ОТ СМЯХ   :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

ЧЕСТНА ДУМА

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен bibi123

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
След всичкия този майтап :clap: да кажа и аз  как ми се промени живота.В общи линии моят личен не се е променил чак толкова,в началото бях повечко объркана.
Не знаех нищо за болеста,а и не обясняват мн.нашите скъпи лекари(само че е хроничен...и толкоз),Няма да ти обяснят какво,къде,и как?
Аз сама се добрах случайно,отивам една сутрин и викам в терапията(Варна)..Имам хр.хепатит,и искам лечение,една добра Гастро-др.ме просветна ,и тя горката женица ми вика,имаш ли направление,и 6 месеца назад изследвания :shocked1:,казвам не,и тя туш.
Ами каде си тръгнало бе момиче,та така при Грудева,и както си му е реда.,по пътя.
А когато го откриха,ме гледаха като прокажена,че и като ми вземаха кръв си викаха(ООО ТЯ Е С ХЕПАТИТ)сякъш съм болна от СПИН-за които хорица също съжелявам,но аз тогава точно така гадно се почувствах.Тогава за пръв път усетих,че това е нещо сериозно.А като влязох в АГ да раждам,само докторът който ангажирах,се държа добре с мен,но то е заради паричките си,,а на стаята ми лепнаха хепатит,не влизай(макар че при мен си влизаха момичетата,и си говорихме много,и се ядосваха с мен как може.Вярно че донякъде е добре да е така,но самият ти се чувстваш сякаш носиш зараза(което не е съвсем така,само по кръвен)
всички го знаем,а на детенцето ми,дори имаше една гадна(която едва се сдържах да не я набия)защото за детето ме болеше,и тя прекали...можело да зарази бебетата с слунката си,било опасен пациент(НАПРАВО щЯХ ДА Я УБИЯ В НЕГО МОМЕНТ)ТАКЪВ СКАНДАЛ ВДИГНАХ,МАХНАХ ЛЕПЕНКАТА,И ДОЙДЕ ДОКТОРЪТ,чЕ МЕ ЗАщИТИ. :carate: Ами общо взето не е мн.приятно,как някои хора се отнасят с нас,но има и компетентни и добри хора,които подхождат с разбиране и внимание.
Поздрави Биби :flowers:

Неактивен didi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 134
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
Привет и от мен,
моят живот също се промени откакто разбрах за хепатита!Аз съм много положителен и емоционален човек,но откакто една"приятелка"с дете колкото моето го грабна и си запали сандалите от бързане да се махне като споделих че имам хроничен хепатит,съм станала затворена и недоверчива!Случката която преживях,жигоса трайно душата ми-мислех си ,че от тук нататък ме очаква само такова отношение.Явно още не мога да превъзмогна ужаса,защото още не съм казала на двете мои най-добри приятелки(може би за да не ме изоставят-не знам!)!ГОЛЯМ ГРЯХ МИ Е НА ДУШАТА! :ashamed:
Цялото свободно време прекарвам само със семейството си(преди си мислех,че не ми остава много време да живея),а не както преди се оправдавах,че в къши съм прислужница и непременно трябва всяка свободна минута да съм извън къщи!
Все по-рядко се ядосвам за дреболии и за неща които не зависят от мен,все по често прощавам неща,за които до преди година сигурно щях да вдигна врява до небесата!
Станала съм по-улегнала! :girl_angel:
Абе в общи линии,господ си знае работата!
Спирам да пиша,защото рискувам да повторя почти целия пост на Ели(все едно аз съм казала тези думи)!

Неактивен Todor79

• Немедицинско лице
  • Публикации: 144
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
В интерес на истината моя живот не се промени по значителен начин когато разбрах за хепатита,в началото когато разбрах че го имам изживях малък стрес но всичко беше преходно,мислех си че ще се справя с вируса много по-лесно и не го приемах като част от ежедневито си,не съм имал проблем с приятеите ми защото те знаят от самото начако когато се разболях и им благодаря че са толкова толерантни към мен,никога по никакъв начин не са ме накарали заради каквото и да е аз да се почувствам като човек със здравословен проблем,а това продължава вече 10 години ...
В моя живот ми настъпиха промените когато се наложи да проведа лечение с Пегасис,защото сега виждам проблема Хепатита пречупен през различна призма от тази която имах до преди година,осъзнах колко е голям проблема и тръгнах да водя една ужасно трудна битка за оцеляване.Страничните ефекти също си оказват влиянието,колкото и малко да са напоследък се усещам как в селдващия момент ще рухна психически най-малкото заради факта че не мога да планирам нищо без да се съоразя с деня и времето на постаянето на инжекцията,да не говорим че като повечето хора тук съм на път да се изпокарам със всички около мен,добре че се опитват да ме разберат и все още им е останало някакво търпение ...
« Последна редакция: Декември 21, 2008, 23:19:47 от Todor79 »
Поздрави Тодор
http://vbox7.com/play:6186d4b0

Неактивен bibitka

• Немедицинско лице
  • Публикации: 174
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
При мен досега не се е налагало лечение и затова хепатита не ме е разтърсил из основи, както ако се бе наложило да гълтам силни лекарства или пък ако ми бяха открити болестни изменения на дроба.

Станала съм по-съвестна относно алкохола. Не мога да твърдя, че някой път не се случва да пийна малко алкохол, но гледам това да са редки случаи.

Хепатитът ме накара да се замисля относно отговорността, която нося при полови контакти(имаше период, когато нямах сериозна връзка) , както и да се пазя повече от други евентуални зарази. Не искам да кажа с това, че съм станала параноичка, а по-скоро по-предпазлива.

Неактивен mama_varna

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 37
    • Профил
  • Резултати: Не е провеждано лечение
И моят живот не се е променил, а напротив живея си както преди :)  :love5:

Сега малко се притеснявам за бебето,което чакам ,но надявам се Биби и Теди да ми помогнат да се справя с проблема...като МАЙКИ вече минали през него! :)

Благодаря Ви!  :flowers3:

Неактивен bibi123

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин

Неактивен siska843

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 13
    • Профил
  • Резултати: Не е провеждано лечение
Здравеите на всички тук във форума. Не знам за вас, ама аз направо изпуших около тази болест много е кофти :sad2:
« Последна редакция: Октомври 26, 2009, 16:37:13 от Мариана Стефанова »

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007