Автор Тема:  Нов член  (Прочетена 3262 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен alexpl

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 5
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Нов член
« -: Май 14, 2009, 00:03:29 »
Здравейте! Всъщност регистрацията ми е от по-отдавна, но досега само четях. С "хроничен Б" съм и поводът да пиша е, че нещата при мен се развиха доста бързо и май се оказах неподготвен за предстоящото лечение. Затова, помагайте с информация, пък аз  от своя страна се надявам да мога да бъда полезен в бъдеще на някой. Та биопсията беше през Февруари, документите в касата подадох на 18-ти Март и на 11-ти Май ми се обадиха от РЗОК, че протоколът е пристигнал и мога да започвам лечението. Отидох да го получа, но в решението на комисията беше написано като условие, че това може да стане само ако представя резултат от изследване Anti HBe. Прочетох как се интерпретират резултатите от този маркер, но ме изненада изискването. Както и да е. В протоколът обаче видях, че е са написани само 4 дози Pegasys, а не знам как да процедирам по-нататък. Още повече, наближава 1-Ви Юни и се притеснявам нещо да не се обърка.
Посъветвайте ме как да процедирам. За да не досаждам с всички въпроси, които ме интересуват след няколко дни ще пиша малко повече за изследванията ми с надеждата да получа по-ясна за мен представа на какъв хал съм.

Неактивен migle

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Нов член
« Отговор #1 -: Май 14, 2009, 08:04:10 »
Здравей,
не се притеснявай, че от касата ти исакат това изследване.Трябвало е да ти кажат още от болницата където са ти писали протокола, че трябва да го прилижиш.Но понякога в бързината забравят да се кажат такива важни неща.А то е важно и за теб защото след леченито може да има промяна.
Подгови се за битка най- вече с касата.Сраничните ефекти от Пегасита се преодаляват по- лесно.
Късмет,
Меги
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Нов член
« Отговор #2 -: Май 15, 2009, 14:10:53 »
Здравей Алекс,
В протокола са записани само 4 инжекции Пегасис, защото в момента Здравната каса издава протоколи с валидност само 1 месец. Според тяхното обяснение, това се прави заради предстоящото влизане в сила на новия позитивне списък, а именно от 1 юни.
Според друга информация, от 1 юни вече дори няма да има протоколи, но все това все още не е потвърдено със сигурност.
За да се ориентираш, ти препоръчвам да прочетеш тези теми:
Защо не отпускат лекарства за болните от хепатит C
Програмата за лечение на хепатит С е спряна
ХЕПАТИТ Б - БЕЗ ЛИМИТ ЗА БРОЯ НА ЛЕКУВАНИТЕ ПАЦИЕНТИ
Освен това, имай предвид това, че трябва да си оставиш малко аванс от време, преди да си сложиш първата инжекция:
Важно: Осигуряване на изкуствена "дупка" от време преди започване на лечение

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007