Автор Тема:  На лечение съм  (Прочетена 8781 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ziiika

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
На лечение съм
« -: Септември 29, 2007, 16:03:44 »
Zdraveite!
Napravh pochti 9 meseca na lechnie.
Koshmar!!! Postoianno uslojnenia,izsledvaniata sa vse trevojni, da ne govorim za stranishnite efekti. Niama den, niama nosht. Denem si otpadnal, a noshtem ne mojesh da zaspish.
Kape mi kosata, mestata kydeto si slagam injekciite sa izsyhnali, beleshti se, syrbiashti i zacherveni. Hodih po leari nishto ne pomogna ot neshtata s koito se maja.
Lefkocitite sa mi dosta pod normata - kakvo li ne probvahme ot Neupogen do babini recepti... nakraia namlihme dosata, no izsledvaniata prodyljavat da ne vlizat v norma.
Stomaha me boli dosta chesto. Kakto i glavata. Nervna i sprihava sym - ili placha ili vikam, az ne se ponasiam ne znam za drugite.
Vypreki tova rabotia pone po 10 -12 chasa na den.
S dosta hora veche sym razgovariala po tezi vyprosa i vsichki proiaviavat niakakvi stranichni efekti, ama az po celia spisyk sym se spravila...
Dano pone e dobyr kraia...

Неактивен zizi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 68
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: На лечение съм
« Отговор #1 -: Септември 30, 2007, 20:50:01 »

Здравей и добре дошла във форума :),
това че си започнала лечение е чудесна новина, още малко ти остава стискай зъби и мисли позитивно, за хубавия живот който те очаква след като оздравееш а не за това което чувстваш сега. Всичко това което описваш като странични ефекти е нормално защото имунната защита намалява по време на лечение, съответно и левкоцитите, моите бяха паднали на 2.2 когато се лекувах, е верно че се чувствах ужасно, но всичко се истърпява и после много бързо се забравя.
Поздрави :)

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #2 -: Септември 30, 2007, 21:48:46 »
Zdraveite!
Napravh pochti 9 meseca na lechnie.
Koshmar!!! Postoianno uslojnenia,izsledvaniata sa vse trevojni, da ne govorim za stranishnite efekti. Niama den, niama nosht. Denem si otpadnal, a noshtem ne mojesh da zaspish.
Kape mi kosata, mestata kydeto si slagam injekciite sa izsyhnali, beleshti se, syrbiashti i zacherveni. Hodih po leari nishto ne pomogna ot neshtata s koito se maja.
Lefkocitite sa mi dosta pod normata - kakvo li ne probvahme ot Neupogen do babini recepti... nakraia namlihme dosata, no izsledvaniata prodyljavat da ne vlizat v norma.
Stomaha me boli dosta chesto. Kakto i glavata. Nervna i sprihava sym - ili placha ili vikam, az ne se ponasiam ne znam za drugite.
Vypreki tova rabotia pone po 10 -12 chasa na den.
S dosta hora veche sym razgovariala po tezi vyprosa i vsichki proiaviavat niakakvi stranichni efekti, ama az po celia spisyk sym se spravila...
Dano pone e dobyr kraia...

Уфф направо не знам как може да издържа човек на такова нещо ??? честно ви казвам че ви се възхищавам за това как приемате това изпитание....
Пожелавам ти крайния резултат да оправдае всичко през което си преминала!
Поздрави, Емо!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #3 -: Септември 30, 2007, 23:23:20 »
Здравей и от мен!
Виждам колко тежко ти се отразява лечението, но вече си почти на финала! Затова стискай зъби и се опитай да бъдеш по-положително настроена, доколкото ти е възможно в това състояние.
Може да разчиташ на подкрепата на всички тук във форума!!!
Пиши винаги, когато се чувстваш зле и имаш нужда от подкрепа! Тук можем да ти помогнем поне с нашата морална подкрепа и надявам се да те накараме да се усмихнеш поне за малко :)
Стискам ти палци изпитанието да завърши скоро!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Stefan

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 175
    • Профил
« Отговор #4 -: Октомври 05, 2007, 20:30:38 »
Zdravei,

i az te podkrepiam da izkarash poslednite 2 meseca. poslednite meseci naistina e nai trudno i pri tezi stranichni efecti koito imash sigurno ti e dosta kofti, no puk misalta za finala niakaksi ti dava stimul. imai na predvid che svarshish li s lekarstvata shte si kato nov chovek t.e. vsi4ki tezi stranichni efecti shte si zaminat, spaneto ti e po dobro, ne se umariash, hranata zapochva da ti e vkusna, vijdash neshtata po optimistichno (ne se depresirash tolkova)... s teb sme :)

Stefan

P.S. eti ti link za spraviane s stranichni efecti http://www.hepatitis.va.gov/vahep?page=prtop04-cs-01

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
  • Публикации: 389
    • Профил
« Отговор #5 -: Октомври 18, 2007, 12:49:24 »
Здравей  :)
Края му се вижда,така че дръж се  ;)  Доста си се измъчила...но нали има защо!
Странно е,че при едни хора няма почти никакви странични ефекти,а при други са тежки.
Искам да те попитам има ли значение това,дали си слаба или не,как ти понася лечението?

Поздрави
Давай на всеки твой ден шанса да бъде най-добрият в живота ти!

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #6 -: Октомври 24, 2007, 22:28:22 »
Браво на теб, че си стигнала до тук и стискам палци да приключиш лечението с един прекрасен резултат, който да си струва всички мъки!
Аз след един ден започвам и не ми се мисли какво ме чака, но като  няма друг избор - ще търпим и ще се борим!
Успех и не се предавай!
Мери

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
  • Публикации: 385
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #7 -: Октомври 25, 2007, 13:38:55 »
Поздравления за това, че си успяла да издържиш толкова много време. Само човек, който в същото положение може да разбере колко усилия и мъки ти коства това. Не знам дали аз ще успея. Досега си мислех, а и всички хора около мен, че съм много твърд характер и успявам да се преборя с всякакви трудности/ а до сега в живота си съм се сблъскала с доста такива/ , но това предизвикателство е твърде голямо. Сподели ако имаш сили как протичаше лечението ти през това време. Изследванията ти как бяха. Стискам ти палци да завършиш успешно лечението. Дръж се , остана ти малко.

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #8 -: Октомври 25, 2007, 15:59:48 »
 Здравей и от мен!
 Поздравлвния за това, че си докарала лечението си почти до самия край. Аз също моля да разкажеш подробности за периода си от лечението до този момент, тъй като и мен ме очакват 48 седмици агония съвсем скоро.
 Желая ти най-искрено всичко да приключи благоприятно и с успех.
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007