Автор Тема:  Предложения за промяна на правилата при задаване на въпроси към доц. Антонов  (Прочетена 23412 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Sciencemax

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 129
  • sincemax@gmail.com
    • Профил
    • Помощна информация за болните от Хепатит!
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а

Здравейте и от мен - аз също се присъединявам към въпроса на Neval относно опциите след неуспешно лечение, защото ситуацията е сходна – спряно лечение на 6-тия месец поради липса на отговор. Резултати от биопсията пред януари 2009г. МЕТАВИР А2Ф1, диагноза:  хроничен стеатохепатит с умерена тежест. Възраст - 34г., вероятно заразяване преди 17 години. Генотип 1 а, лечение 3м. с Локтерон, 3м. с Пегинтрон. ПСР при започване над 2 милиона, на  12-та седмица - 140 000 IU/ml, ПСР на 24-та -  около милион IU/ml (все още не съм го видяла точно) .
Бих искала да знам прави ли се нещо в тези случаи, и какво да правя за черния си дроб сега, да се пият ли  хепатопротектори, да пазя ли диети и как да намаля стеатозата? Възможно ли е стеатозата да се влоши поради лечението? В края и след лечението чувствам постоянна тежест, пулсиране, затопляне от дясно и под диафрагмата , (до сега си го обяснявах с колит или нещо друго).  Как да разбера дали нещата са се подобрили или се влошават? След колко време е удачно или удачно ли е изобщо повторно лечение?
Извинявам се за много въпроси и безкрайно благодаря на доц. Антонов и неговата сестра за желанието да ни помагат и отделеното време!

В частта за стомашночревните проблеми и аз зададох въпрос, отговора беше , че 6м след лечението е краен срок да изчезнат симптоми свързани с лечението, ако не ще са необходими допълнителни изследвания.
 Самото лечение обаче размърдва нещата и в стомаха и червата явно. Може би стеатозата има своите самостоятелни симптоми от рода на тежест и т.н.( ти имаш ниска фиброза), а за нея лека е спорен, спорт, диета без захар и мазнини, Q10, витамин C и E и евентуално урсофалк, но самия хепатит генерира продължаващи нарушения в мастната обмяна.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Re: Опции след неуспешно лечение?
« Отговор #1 -: Януари 06, 2010, 15:52:58 »
Sciencemax ,

бих искала да ти напомня, че тази секция се използва само за въпроси към доц.Антонов и не предполага някой друг да отговаря, или да води дискусии било на тази тема, или намесвайки други теми.

Нека бъдем благодарни за отделеното време от доц.Антонов ( който в момента е в отпуска) и сестра Габриела Бонева и не изземваме техните функции тук!

Силвана Лесидренска

Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Sciencemax

• Немедицинско лице
  • Публикации: 129
  • sincemax@gmail.com
    • Профил
    • Помощна информация за болните от Хепатит!
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #2 -: Януари 06, 2010, 16:35:21 »
Напротив идеята беше точно да бъде дискусия, затова се структурира по този начин и така смятам, че ще има по-голяма полза.
Много странно  , непрекъснато се намира някой да се заяде, независимо по какъв въпрос?...

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 302
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #3 -: Януари 06, 2010, 19:13:26 »
Ако наистина е такава идеята в секцията може би ще да пусна отделна тема в раздела „Завършено лечение”  след известно време,  защото споделения опит е важен източник на информация, просто тук реших да се включа сега за да не повтарям сходни въпроси със сходни отговори после,    мерси Sciencemax, не бях видяла, че са ти отговорили, може и това да е причината, изобщо благодарна съм на всеки, който може да ми каже нещо полезно или поне успокоително.  (а иначе четох че именно тежест е симптом на стеатозата)

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #4 -: Януари 06, 2010, 19:26:34 »
Напротив идеята беше точно да бъде дискусия, затова се структурира по този начин и така смятам, че ще има по-голяма полза.
Много странно  , непрекъснато се намира някой да се заяде, независимо по какъв въпрос?...

Не е зле всеки да прочете тази тема - Препоръки при задаване на въпроси към доц. Антонов, преди да реши да пише тук! :chat:
В този раздел пациентите могат да задават въпроси към доц. Антонов. Целта на този раздел е да осигури контакт на пациентите със специалист в областта на лечението на хронични вирусни хепатити.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #5 -: Януари 06, 2010, 21:03:24 »
Според мен идеята е все пак да има и допълнителни мнения в темата освен отговора на доцента.

Но ще е добре да се споразумеем да публикуваме тези мнения СЛЕД отговора на доцента.

Иначе, ако идеята е грешно разбрана, администраторите имат начини да изчистят нещата.

Дани
Hang in there.

Неактивен Радослав Русинов

• Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
Здравейте,
Нека всеки, който има предложение за промяна на правилата за задаване на въпроси към доц. Антонов, да ги отправи в тази тема и да ги дискутираме тук. Стартирам тази тема, поради дискусията, която започна в тази тема: Опции след неуспешно лечение?.
Това са правилата в момента: Важно: Препоръки при задаване на въпроси към доц. Антонов
Цитат
В този раздел пациентите могат да задават въпроси към доц. Антонов. Целта на този раздел е да осигури контакт на пациентите със специалист в областта на лечението на хронични вирусни хепатити.

Всеки, който иска да зададе въпрос към доц. Антонов, трябва да стартира своя отделна тема в този раздел, както и да и сложи подходящо заглавие, по което всеки да се ориентира още по заглавието какъв е въпросът, който е бил зададен.

Ако даден потребител иска да предизвика дискусия с другите потребители по даден въпрос, който е зададен в този раздел, нека да стартира отделна тема в някой от другите раздели на форума.

Потребителите, на които доц. Антонов вече е отговорил, биха могли да задават доуточняващи въпроси към него в своята тема, но те трябва пак да са свързани с първоначалния въпрос, който са задали. Ако дадения потребител има по-различен въпрос от този, който е задал, то той трябва да стартира отделна тема.

Всеки, който има повече от един въпрос, трябва да стартира отделна тема за всеки един от въпросите си.

Когато задавате своя въпрос, опитайте се да дадете максимално детайлна информация за Вашия случай, за да може доц. Антонов да се съобрази със спецификата му. По този начин ще улесните и самия него.

Опитайте се да не задавате въпроси, които са дискутирани многократно във форума и за които има достатъчно ясна и еднозначна информация.

Преди да зададете своя въпрос, прегледайте предишните зададени въпроси в раздела, за да проверите дали някой друг пациент вече не е задал подобен въпрос.

Имайте предвид, че тук няма да бъдат поставяни диагнози и предписания за лечение. Целта на този контакт с доц. Антонов е да осигури на пациентите контакт с него и възможност да чуят неговото мнение по върпоси, които ги тревожат.
Не трябва да предприемате никакви действия, свързани с Вашето здраве, преди да се консултирате с лекуващия Ви лекар, или пък съответно не се консултирате на живо с доц. Антонов.

Отговорите на доц. Антонов ще бъдат публикувани от неговата медицинска сестра - г-жа Габриела Бонева, като това ще става между един и два пъти седмично.

Моля, нека всеки да се опита да спазва тези препоръки, за да може да улесним и доц. Антонов, и всички, които ще следят този раздел!

В този раздел важат и всички останали препоръки за използване на форума, които сме публикували в отделна тема: Важна тема: Препоръки при използване на форума

Можете да използвате тези два линка за по-лесен достъп до раздела с въпросите към доц. Антонов:
www.antonov.hepatitis-bg.com
www.antonov.hepatit.bg

Предлагам следната промяна(уточнение): След като даден потребител стартира тема с нов въпрос към доц. Антонов, никой друг не трябва да пише пост в тази тема, преди първо да е отговорил доц. Антонов.
След отговора на доц. Антонов могат да се включат и всички останали, но ако имат конкретно мнение по зададения въпрос и отговора, който е дал доц. Антонов.
Ако зададения въпрос, с който е стартирана темата, вече е задаван, или не е подходящ за дадения раздел, ще бъде преместен в друг раздел от модераторите на форума. Ако някой смята, че темата не трябва да бъде стартирана в раздела с въпросите към доц. Антонов, или че се дублира, нека да пише на модераторите на форума.

Премествам дискусията, започнала в тази тема: Опции след неуспешно лечение?, в тази тема, като там оставям само първото мнение на Буба:
Здравейте и от мен - аз също се присъединявам към въпроса на Neval относно опциите след неуспешно лечение, защото ситуацията е сходна – спряно лечение на 6-тия месец поради липса на отговор. Резултати от биопсията пред януари 2009г. МЕТАВИР А2Ф1, диагноза:  хроничен стеатохепатит с умерена тежест. Възраст - 34г., вероятно заразяване преди 17 години. Генотип 1 а, лечение 3м. с Локтерон, 3м. с Пегинтрон. ПСР при започване над 2 милиона, на  12-та седмица - 140 000 IU/ml, ПСР на 24-та -  около милион IU/ml (все още не съм го видяла точно) .
Бих искала да знам прави ли се нещо в тези случаи, и какво да правя за черния си дроб сега, да се пият ли  хепатопротектори, да пазя ли диети и как да намаля стеатозата? Възможно ли е стеатозата да се влоши поради лечението? В края и след лечението чувствам постоянна тежест, пулсиране, затопляне от дясно и под диафрагмата , (до сега си го обяснявах с колит или нещо друго).  Как да разбера дали нещата са се подобрили или се влошават? След колко време е удачно или удачно ли е изобщо повторно лечение?
Извинявам се за много въпроси и безкрайно благодаря на доц. Антонов и неговата сестра за желанието да ни помагат и отделеното време!

Поздрави,
Радо
« Последна редакция: Януари 06, 2010, 22:48:38 от Радослав Русинов »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
    • Профил
малко се разсмях накрая, но ако не друго, поне разбрах каква е целта на раздела и правилата за писане в него, те опциите за лечението и без това май не са много... Виновно си признавам си, че едва днес и аз прочетох правилата за писане във форума и за задаване на въпросите, истината е, че във всички форуми има такива, но почти никой не ги чете докато не го санкционират заради нарушаването им :) . Много са изчерпателни и логични, разбира се, ще ги спазваме, за повечето от тях човек и сам би трябвало да се досети.   Дълбоко уважавам редът и правилата, които по принцип съществуват за да улесняват живота ни, и колкото по-навреме и по-ясно се уточнят толкова по-малко недоразумения могат да станат, но все пак да не позволяваме на формата да измества същината. :). Да добавя - мерси все пак за преместването на дискусията.

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
Това е нормално - колкото и внимателно човек да обмисля нещо ново и да се опитва да предвиди как то ще се развие, в реалната ситуация все излиза някакъв проблем, който изисква доуточняване или промяна. В правото, например, почти не се сещам да има закон без изменения и допълнения.
На мен ми харесва предложението на Ради и съм съгласна.

Дани
« Последна редакция: Януари 07, 2010, 09:04:56 от tetibulka »
Hang in there.

Неактивен Neval

• Немедицинско лице
  • Публикации: 168
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
Здравейте!

Който иска да отвори въпросите ми към доц. Антонов и да прецени доколко целесъобразни са дискусиите на двама от участниците "тетибулка" и "сциенсмакс" на това място.

Как доц. Антонов ще разбере,че има още допълнителни въпроси,когато имам 5 отговора и дали ще му е хоби да чете всичко или ще прескочи темата?

Тогава какъв е смисъла на отделната рубрика?

Трябва ли да се изкажем на  всяка цена и на всяко място,само защото не можем да се въздържим?

Водещото в този раздел трябва да бъде прегледност и яснота на въпросите към доц. Антонов.Нас ни интересуват неговите отговори!

Дискусиите могат да се водят на толкова много места.

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
Здравейте!

Който иска да отвори въпросите ми към доц. Антонов и да прецени доколко целесъобразни са дискусиите на двама от участниците "тетибулка" и "сциенсмакс" на това място.

Невал, извиних се.
Минахме на лични.
Даже ни преместиха дискусията на друго място.
Вече искам бутон "извини се коленопреклонно на Невал с посипване на пепел и седемкратно повтаряне "Невал е бог, а аз съм нищожна твар, която му нарушава равновесието"".
Нещо друго?

А, да.
Долу вдясно има бутон "информирай модератор".
Можеш да го ползваш, защото аз току що се отнесох с теб и твоята единствена, уникална и най-тежка драма не достатъчно съчувствено. И то след като вече веднъж си позволих да насърча Ваше Многострадално Величество да гледате по-ведро, защото има и по-тежки случаи от Вашия (ама това аз едва ли го знам на практика, само теоритизирам).

И последно името на другия враг се чете Сайънсмакс - следва да означава "наука на максимум".

Дани
« Последна редакция: Януари 12, 2010, 20:57:15 от tetibulka »
Hang in there.

Неактивен Радослав Русинов

• Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Вальо, прав си, всеки има право да изисква да получи вниманието на доц. Антонов, без темата да се размива в друга посока, за да получи отговор на въпроса, който той е задал.
Затова и беше дадено предложението:
"Никой не трябва да пише в новостартирана тема, докато доц. Антонов не отговори".
Дани писа след отговора на доц. Антонов и спази правилото, но пък ти след това зададе друг въпрос в същата тема, така че съм сигурен, че тя не го е направила умишлено.
Може би идеята нещата да са малко по-либерални ще се осъществи по-трудно, отколкото си мислех.
Предлагам да добавим и текст:
"Ако доц. Антонов отговори на зададен въпрос в дадена тема и потребителя, задал въпроса иска да зададе доуточняващ въпрос по същия казус, то след задаването на този доуточняващ въпрос, никой друг няма право да пише в темата, преди доц. Антонов да отговори на зададения допълнителен въпрос".

Не знам доколко е правилно изобщо да има дискусии в тези теми, но на мен идеята ми беше да не слагаме супер строги правила, още повече че г-жа Бонева увери, че доц. Антонов няма проблем с това да се прави дискусия след това в същата тема.
Очаквам всички да споделят мнението си по този казус, защото за втори път вече става подобно нещо, а новия раздел е стартиран само от 2 седмици.

Искам всички да знаят, че всичко във форума се прави единствено с цел да има една добронамерена и приятелска атмосфера, за да може всеки да се чувства комфортно и да срещне разбиране и подкрепа, и ние модераторите се опитваме да направим точно това. Затова и дори тук подлагаме на обсъждане правилата, които да се спазват. Аз не знам форум, в който модераторите обсъждат правилата за модериране с потребителите (поправете ме ако има такъв).

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Мери_

• Публикации: 2373
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
Здравейте!

Моето мнение е в тази тема да отговаря само доцента, а ако някой иска да коментира темата и отговора, то това може да стане на много места във форума, в зависимост от зададения въпрос!
Просто пускате линк към отговора и си коментирате колкото си искате, без да си посипвате главата с пепел, да се извинявате и т. н.! :chat:

Поздрави,
Мери

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
    • Профил
Аз като един либерал по душа съм „за”  да има дискусии навсякъде,  още повече че въпросите и отговорите там провокират обсъждане на интересни и важни  неща. От друга страна като се има предвид жеста, който прави един от най-големите капацитети по хепатитите в България да дава консултации във форума, и всички знаем колко е ценно времето на докторите и колко е трудно понякога да получиш мнение и да направиш обсъждане с най-добрите в тази област, както и  труда на хората от сдружението да  организират инициативата, смятам че  е редно поне в този раздел да е така както каже доцента, и преценят модераторите.  Много по-различно е когато чуеш отговора на въпрос, който те тревожи от специалист с дългогодишен опит (дори и в случая когато предполагаш какъв ще е той).  Дано разделът, макар и от скоро, да продължи да съществува още дълго време.
А в този точно случай, Радо, не мисля, че правилата или липсата на още уточнения в тях са причина за спора, но няма да го коментирам освен ако спорещите изрично не ми поискат мнението или медиацията :)

Неактивен Eli

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
Аз също подкрепям мнението на Мери. Мисля, че така ще бъде най-лесно човекът, който е задал въпроса да проведе диалог с доц. Антонов, да зададе спокойно уточняващи въпроси, без да се размива неговото питане.
А ако всички ние искаме да се включим, просто можем да дискутираме темата на други места във форума.

Поздрави,
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007