Автор Тема:  Моят старт на 02.07  (Прочетена 77816 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен avgustina09

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 219
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моят старт на 02.07
« Отговор #60 -: Август 27, 2010, 08:21:00 »
Не мога да правя цитат :ashamed2:

Ако дроба болеше всички хепатитни щяха да знаят че са болни - ?

6 месеца преди да разбера какво е хепатит болеше ми много отдясно. Ходила съм и на хирург и на гастроентеролог - никой не можа да ми даде свястен отговор какво ме боли - дробът ми  не увеличен, ензимите са в норма. А тогава ме болеше много защото си пийвах и алкохол и всяка сутрин тичах около 2-3км. Ако не бяха серологичните изследвания покрай инвитрото още щях да се чудя защо ме боли отдясно. Не че сега знам защо, но поне знам че е свързано с хепатита ми.
Дори когато бях в ив. рилски лекуващата ми вметна, че дроба ми не само не у величен, а ие  мек на опипване като на здрав човек.
За капсулата не бях чувала, трябва да поразровя за нея. 

Неактивен bibi123

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #61 -: Август 27, 2010, 08:32:48 »
Дибро утро
Пусна ли си кръвните изследвания?Как са ?

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #62 -: Август 27, 2010, 10:00:12 »
Не мога да правя цитат :ashamed2:
Здравей,
Ето в тази тема можеш да прочетеш как можеш да цитираш във форума: Как да цитираме информация или други постове във форума.

Ако дроба болеше всички хепатитни щяха да знаят че са болни - ?
Разбира се, така е. Именно затова хроничния вирусен хепатит е пандемия, чийто размери можем само да подозираме. Черния ти дроб може да се разпада, а ти няма и да разбереш. Представяш ли си каква болка трябва да изпитваш, ако черния дроб имаше нервни окончания. Ако човек не разбере поради някакви други странични причини, то той обикновено научава, когато вече е с цироза, при която вече се проявяват външни белези за чернодробно заболяване, които пак са косвени и не са свързани с болка в черния дроб.

6 месеца преди да разбера какво е хепатит болеше ми много отдясно. Ходила съм и на хирург и на гастроентеролог - никой не можа да ми даде свястен отговор какво ме боли - дробът ми  не увеличен, ензимите са в норма. А тогава ме болеше много защото си пийвах и алкохол и всяка сутрин тичах около 2-3км. Ако не бяха серологичните изследвания покрай инвитрото още щях да се чудя защо ме боли отдясно. Не че сега знам защо, но поне знам че е свързано с хепатита ми.
Дори когато бях в ив. рилски лекуващата ми вметна, че дроба ми не само не у величен, а ие  мек на опипване като на здрав човек.
Аз не казвам, че няма хора с хроничен хепатит, които не са изпитвали болка (или тежест) отдясно, още докато не са знаели за заболяването си. Разбира се, има и такива. В този случай можем да отхвърлим психологическата причина като предположение, но варианта с капсулата остава. Значи, щом те е болял черния дроб преди да научиш за хепатита, тогава причината е била капсулата. Едно от обясненията за капсулата беше, че черния дроб може да е разширен. Явно при теб не е бил разширен, но това не изключва капсулата като причина, просто не е ясно какво друго може да причини болка в нея.
Друг вариант е да имаш болка в тази област, но тя да е причинена от друг орган, или друга причина, която изобщо не е свързана с черния дроб. Това обяснение също съм го чувал.
Питал съм многократно и лекари за този проблем, никой няма нормално обяснение.
Тъй като вече многократно пиша за този проблем, искам да уточня, че когато се опитвам да го обясня, не го правя, за да убедя човека, който изпитва болката, че той е в грешка и нищо не го боли. Единствено се опитвам да дам някакво сравнително логично обяснение за причините. И пак искам да кажа, че просто няма как самия черен дроб, неговата вътрешност, да предизвиква усещане за болка, там няма нерви, черния дроб може да умира и пак няма да боли.

За капсулата не бях чувала, трябва да поразровя за нея.
Можеш да погледнеш тази статия, в нея пише и за капсулата (тя се нарича капсула на Глисон) и за нейната инервация: Устройство и функции на черния дроб

Поздрави,
Радо
« Последна редакция: Август 27, 2010, 10:06:39 от Радослав Русинов »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен avgustina09

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #63 -: Август 31, 2010, 20:51:03 »
Радо,
 За капсулата ми звучи приемливо, в крайна сметка човекът чува само това което му харесва. :smile:
Благодаря за линка!

Направих и изследванията, със закъснение 2 седмици.

Хемоглобин (HGB) 115
 g/l м. 140 - 180; ж. 120 - 160

Еритроцити (RBC) 4.53
 x 10^12/l м. 4.5 - 6.0; ж. 3.9 - 5.3

Хематокрит (HCT) 0.338
 l/l м. 0.400 - 0.540; ж. 0.360 - 0.470

Среден обем на еритроцита (MCV) 74.6
 fl 82.0 - 98.0

MCH 25.4
 pg 27.0 - 33.0

MCHC 340
 g/l 300 - 360

Левкоцити (WBC) 2.7
 x 10^9/l 3.5 - 10.5

Тромбоцити (PLT) 134
 x 10^9/l 140 - 400

почти нищо не остана в реферетните граници, и все пак :
- хемоглобинът пада, но още е над 100, дори над 110!
- левкоцитите са низки, но се задържаха.
- тромбоцитите са паднали яко! Бях спряла герисана, почвам пак :pardon:

Въпреки низките показатели се успокоявам с отрицателния си ПСР отпреди 3 седмици.  :yahoo:

Косата ми и преди капеше, но сега все едно участвам в някакво състезание - вървя, а след мен косъм след късъм падат по пода. А какъв кошмар ме очаква след няколко месеца, като четя ветераните!

За нервите стана нещо ужасно. Първите седмици изведнъж ме беше обхванало някакво спокойствие - все едно бях стигнала до нещо дългоочаквано и приятно. Но напоследък като че съм забравила какво е любезност, бълвам само яд и сарказъм. Не понасям нищо около мен - сутрин ме дразни трафика, наглите шофьори, развалените броячи на светофарите, музиката в колата или е много тиха или прекалено силна, накрая я спирам.  Дъщеря ми забрави какво е лиготия! А бях я разглезила до безумие!

И всички тия неща ги гледам като на кино - някакси отстрани, и се чудя, това аз ли съм? Защо го правя, за бога! Засрами се!

Веднъж Panzer сподели една рецепта - "Бягай!". Като усетя че назрява нещо трябва да прибегна до нея. Но как да намеря сили?

Със сълзите също е голям проблем, още от първите дни. Не помня да съм била толкова чуствителна дори когато бях бремена. Е, не съм се разревавала, но полагам големи усилия да не ми се разтреперва гласа и да не стана за резил.

Общо взето така е при мен. Като гледам, нищо ново, това са  все обичайни неща за лекуващите с интерферон пациенти.

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #64 -: Август 31, 2010, 22:59:46 »
Така е при всички, но когато се размекнем пред близките си някак е по приемливо. Аз например се чудя как ще вляза в час  след две седмици като знам какви са учениците в горен курс. Днес например бях квестор на матура по БЕЛ и една хубавица ме влуди. Първо рева един час след изтегляне на темата,защото нищо не знаела, после започна да се моли ту на мен, ту на колежката да подскажем и след многото обяснения и з абележки от наша страна, най накрая измисли,че вуйчо и заръчал да помогнем, защото била от село и нямала възможност да се явява многократно! ужас -ЕДВА Я ИЗТЪРПЯХ. ЩЕ СЕ МЪЧИМ ДА СЕ ВЛАДЕЕМ-НЯМА КАК!          РУМИ

Неактивен dimizano

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 342
  • "Всичко хубаво се постига с цената на голяма болка
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #65 -: Август 31, 2010, 23:10:12 »
Като чета всичко това което пише августина изпадам в ужас аз съм още в началото.

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • Публикации: 134
  • ...лошо момче...
    • Профил
« Отговор #66 -: Септември 01, 2010, 00:02:47 »
Като чета всичко това което пише августина изпадам в ужас аз съм още в началото.

прости ми моля те ,черния хумор :ashamed2:...но първото което ми дойде на ум ,беше--Стискай зъби ,докато ги имаш.... :wink3: :smile:
HCV genotype -1+3

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #67 -: Септември 01, 2010, 07:49:00 »
Дими,не съм усетила страничните ефекти върху себе си,но те уверявам,че е търпимо!Моят мъж винаги е бил нервак,рязък ,дори на моменти неразбираем,работи като пътен полицай!Като апочна лечение си казвах:Дано в деня след инжекцията ,да не е още по-нервен ,че може да изкара някого от кожата му!
Но,смея да твърдя,че докато се лекуваше ,не успя,но след лечението се промени много!А за емоциите,да имаше и такъв момент-някаква депресия,но това беше вече месец преди края на лечението-и беше логично,защото през този период,освен странични ефекти,той не беше спирал да работи и нещата се трупат,малко ,или много!

Ще помагаме,не се плаши!

Поздрави,Тедибон

Неактивен avgustina09

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #68 -: Септември 01, 2010, 08:37:38 »
Дими, споко, аз карам с много леки странични ефекти  :mocking: нито веднъж не съм вдигала t- ра,   обриви и сърбежи също, засега, не са ме нападали, няма главоболие, нито болки в стави. Не се плаши от малкото, а се успокоявай че би могло да бъде по-зле.
Понеже упорито не искам д четя листовките и на копегуса и пегасиса, не знам откъде ми идват тези психични проблеми. Само да не ми стане навик :smile:
Апатията и тя настъпва, нищо не ме радва дълготрайно, нито привлича, нито интересува. Липса на всякакъв интерес - това е най-гадното при мен. Промяната в дъщеря ми много поразява, когато съм с нея, отдъхвам. А и кучето ми много ме успокоява, освен сутрините, както е  в момента, дава ми зор за сутрешната си разходка, мрънка ли та мрънка  :fight2:

Неактивен avgustina09

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #69 -: Септември 30, 2010, 20:32:18 »
Тези резултати са 14.09, малко ще е странно ,че ги публикавам чак сега...

Хемоглобин       (HGB) 122 g/l  ж. 120 - 160 - много ми харесва!
Еритроцити      (RBC) 5.09 x 10^12/l  ж. 3.9 - 5.3 
Хематокрит       (HCT) 0.382 l/l  ж. 0.360 - 0.470 
Среден обем на еритроцита   (MCV) 75.0 fl 82.0 - 98.0 
MCH 24.0 pg 27.0 - 33.0 -  ако може някой да ми подскаже, трябва ли да се притеснявам за него.
MCHC 319 g/l 300 - 360

Левкоцити (WBC) 2.0 x 10^9/l 3.5 - 10.5  :fight2:, 2 седмици преди това - 2,7
Тромбоцити (PLT) 131 x 10^9/l 140 - 400 - поне не пада
СУЕ, Westergreen 12 mm/h до50г.ж.<22; 

Глюкоза (GLUC) - (s) 4.4 mmol/l 2.8 - 6.1
Пикочна киселина (UR AC) - (s) 171 umol/l ж. 149 - 363
 Хормон
Тиреостимулиращ хормон (h TSH) 1.03 mUI/l 0.34 - 5.5  - леко се е покачил
Общ холестерол (CHOL) 4.1 mmol/l < 5.2
Триглицeриди (TRIGLY) 1.42 mmol/l 0.6 - 1.7 това пък не знам точно какво е, но май гони горната граница.  
Ензими 

AлAT (ALT) [b]22[/b] U/l   - ж. 0.0 - 33   - леко се е покачил, но е в граници
AсAT (AST) 25 U/l  - 0.0 - 36 -      леко се е покачил, но е в границиГГТ (GGT) 16 U/l 0.0 - 50.0

Желязо (IRON) 10.0 umol/l  ж. 10.7 - 23.4

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #70 -: Септември 30, 2010, 22:41:18 »
MCH 24.0 pg 27.0 - 33.0 -  ако може някой да ми подскаже, трябва ли да се притеснявам за него.
MCH e
Цитат
MCH - Средно съдържание на хемоглобин в еритроцита: Дава информация за хемоглобиновото съдържание в еритроцита. Има значение за оценяване на анемичните състояния.
Стойността ти е съвсем малко под долна граница, и като вземем предвид колко добре са ти всички останали изследвания, не мисля, че това е сериозен проблем.

AлAT (ALT) [b]22[/b] U/l   - ж. 0.0 - 33   - леко се е покачил, но е в граници
AсAT (AST) 25 U/l  - 0.0 - 36 -      леко се е покачил, но е в границиГГТ (GGT) 16 U/l 0.0 - 50.0
Знаеш ли колко хора си мечтаят за такива ензими. При такива стойности и то по време на лечение можеш само да се радваш. А мърдането с по-няколко единици нагоре или надолу не трябва да те притеснява, защото е в рамките на нормалното.

Неактивен avgustina09

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #71 -: Октомври 12, 2010, 08:06:33 »
Времето навън ли е таково - кръвните показатели и мойте тръгнаха надолу.

15- та седмица:

Хемоглобин (HGB) 110g/l                    ж. 120 - 160
Еритроцити (RBC) 4.29 x 10^12/l        ж. 3.9 - 5.3
Хематокрит (HCT) 0.326 l/l                 ж. 0.360 - 0.470
Среден обем на еритроцита (MCV) 76.0  fl 82.0 - 98.0
MCH 25. pg                                       27.0 - 33.0
MCHC 337 g/l                                     300 - 360
Левкоцити (WBC) 1.5 x 10^9/l              3.5 - 10.5 това вече е повече от безобразие. мисля че стигнах до критичната     отметка
Тромбоцити (PLT) 137 x 10^9/l            140 - 400 - пих герисан 1 на ден близо 3 седмици, пак бива

Преди лечението доц. Антонов ме предупреди че кръвните ще падат първите 3 месеца, после щяли да се закрепят. Е, аз започнах 4-ия месец с критичната стойност на левкоцитите. :scream:

Не мога да повярвам, защо сега? 
Не че се хващам за сламка, дали показателите мърдат в периода между инжекциите? Аз направих 2 дни след инжекцията..., но какво пък, предния път пак беше  понеделник...

Много се надявах да не се наложи да търся доцента по телефона, някакси се чуствам като натрапница. Поскоро ще ми намали дозата, не че има други варианти в моята ситуация. Неуробекса на никой не помогнал до сега.

Кофти, кофти, кофти...

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #72 -: Октомври 12, 2010, 09:34:43 »
Здравей Августина,
Не случайно тази стойност е определена като критично ниска! Затова е изключително важно да реагираш и да вземеш мерки максимално бързо! Тук не говорим за стойност, която е извън нормата, а за стойности при които директно се застрашава здравето ти! Ако не беше така, никой нямаше да спира лечението при такива т. нар. критично ниски стойности.
Затова звънни максимално бързо на доц. Антонов, за да ти каже той как да процедираш.
Относно това дали това може да има различни стойности в показателите на ПКК в зависимост от деня, в който се направи изследването, това не може да е вярно и няма как да стане. Това би значело, че лечението причинява постоянни скокове и спадове в показателите и състоянието ти, а това не може да е така, защото целта му е да поддържа нивото на интерферона в тялото почти постоянно през цялото време.

Поздрави,
Радо

Неактивен qiqi

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 845
    • Профил
« Отговор #73 -: Октомври 12, 2010, 11:01:01 »
Августина,аз си поставям инжекцията в събота и в понеделник си пускам изследвания,няма как да това да влияе.
Не си натрапница и без това ни лекуват по телефоните,така че се обади да не стане още по лошо.

Неактивен ivka81

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
« Отговор #74 -: Октомври 12, 2010, 12:38:56 »
Извинявайте ако оспамя темата на Августина но и аз нали съм със все ниски и близо до критичните стойности,искам да питам какво всъщност се случва след като те са достигнати. Какви са последствията за организма.И в случея на Августина трябвали да почва с неупоген или вече е късно.И ако започне постоянно ли ще го поставя или еднократно. Или решението е спиране на лечението.Много ме интересува защото аз преди ПСР съм резултати близки до критичните.

Ивелина

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007