Автор Тема:  СПЕШНО - лекарите искат да спрат лечението ми!  (Прочетена 32052 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: СПЕШНО
« Отговор #15 -: Декември 14, 2007, 18:27:22 »
Просто историята ти звучи като от филм, надявам се лекаря да разбере в най-скоро време какво иска да прави с теб!
Иска да ти спира лечението, а вече си с две сложени инжекции кажи-речи.
Относно слагането - не го подценявай, проучи много внимателно как става, ако ще се налага ти да си я слагаш.
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен migle

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #16 -: Декември 14, 2007, 19:34:29 »
Здравеи Сара.
Вс4ко това' което ти се слу4ва ми се струва много абсурдно. :-[
 Дано да не се налага да ти спират ле4ението .
 Миглена

Неактивен sara

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 138
  • HepB
    • Профил
« Отговор #17 -: Декември 14, 2007, 21:27:32 »
      ами Радо, аз засега ще отида някои да ми я бие, защото сама ме е страх. Първата ми я биха в ръката, а аз сам чувала че трябва в корема или в крака. Но сигурно може и в ръката,нали???   или пак звучи странно.....в началото си мислех, че мен ме гони параноята и се съмнявам вьв всичко,но сега вече .....
« Последна редакция: Декември 15, 2007, 11:32:11 от Radoslav Rusinov »

Неактивен nevron

• Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #18 -: Декември 15, 2007, 03:15:41 »
Mила, Сара!
Слушай ме сега какво ще те посъветвам. Много се дразня от ставащото с теб.
Незабавно се посъветвай по телефона или лично с друг специалист по чернодробни заболявания. Опитай се да си направиш изследвания и на друго място освен в лабораторията, в която са те пратили. Имай предвид, че ако някой е решил да те измами с лекарствата, ще го направи с помоща и на лабораторните работници. чувала си какво става в здравната ни система. Всичко е възможно. Не искам да те плаша излишно, но тук става въпрос за едно от най-важните неща в живота на човека, а именно здравето му. С тази работа шега не бива и след като вече имаш положени две инжекции, трябва да направиш всичко необходимо, за да си сигурна в правотата на взетото от лекуващия ти лекар решение. Каквото и да е то. Щом имаш и най-малкото съмнение, че нещо не е както трябва, направи необходимото, за да се подсигуриш, че няма някой да те "прекара". Може би малко прекалявам с крайните си препоръки, но мен цялата тази ситуация ме кара да параноясвам. Замисли се през какво си минала, за да се добереш до това лечение и си дай сметка, че още малко разправии по случая ще са нищо в сравнение с целия път изминат от началото на всичко до сега. Има безскрупулни хора в здравеопазването, на които няма да им мигне окото да те извъртят, за да се сдобият с тези лекарства, ако са им необходими. Не забравяй, че са доста скъпи и трудно човек се сдобива с правото на тях. Така, че моя съвет е непременно да направиш анализи и в друга лаборатория, след което да се консултираш и с друг специалист.
Стискам палци цялата тази история да е просто наша параноя и в най-добрия случай организма ти да е докарал вируса до положение, в което е възможно да се отложи лечението. В друг случай, да продължиш лечението както си го започнала и да го докараш до един успешен край.
С нетърпение ще чакам да пишеш какво става с цялата тази объркана афера.
Поздрави и да знаеш, че сме с теб.
« Последна редакция: Декември 16, 2007, 19:51:19 от nevron »
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен nevron

• хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #19 -: Декември 15, 2007, 03:49:50 »
Oтносно инжекцията и това къде е по-добре и как да се поставя, можеш да погледнеш в темата "Как се поставя инжекцията?" от раздела "На интерфероново лечение съм". Там има повече информация относно този въпрос.
Успех!
« Последна редакция: Декември 16, 2007, 19:47:29 от nevron »
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен sara

• Немедицинско лице
  • HepB
    • Профил
« Отговор #20 -: Декември 15, 2007, 09:58:17 »
      Благодаря на всички, които взеха съучастие на моя проблем. Дано всичко мине добре и нещата да се наредят.
Ще пиша как се развиват нещата.

Поздрави,
Сара
« Последна редакция: Декември 15, 2007, 11:42:06 от Radoslav Rusinov »

Неактивен Valentin Maneff

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 66
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #21 -: Декември 15, 2007, 15:25:53 »
Здравейте всички!Малко е да кажеш,че си бесен от подобни новини.Къде сме в цялата тая помия!?Вярно-Пегасиса е скъпо лекарство,защо да се хаби,я по добре си умирайте бавно,но сигурно-то инжекцията я подейства,я не!Направо ще му я забия в окото и ще му кажа да дойде след една седмица за другото/докторчето, разбира се/.Отивай при проф.Чернев и не си губи времето.Много време загубих и аз докато разбера къде,при кого и т.н.,затова не искам и други след мен/дано да са все по малко/да изпаднат в същото положение.
Преди два дни ми поставиха първата инжекция и след шест часа дойдоха първите реакции,които,не искам да стряскам никого,но си бяха доста яки!Сигурно мазохистите са много щастливи хора.Температурата се вдигна до 38.7,тресе те болят те костите,но ако пък нищо не те боли то лечение ли е?Днес вече съм добре,само трябва да си проследя косопада,защото аз от десет години си бръсна кратунката за да прикрия плешивостта си,а сега си е модерно.Ей,ако някой се дразни от стила ми на писане да ми каже ,да не засегна с нещо някого,няма да си го простя.Искам само малко хумор да вкарам,макар че не ни е до смях.А,щях да забравя,запознах се с Миглена и Силвана, сериозни излязоха, дойдоха на срещата/пак шегичка/.Стига толкова за днес,пак ще си пишем,ако някой се интересува от нещо да пише.Чао,до скоро!

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #22 -: Декември 15, 2007, 19:00:36 »
 АЗ СЪМ БЕСЕН!!!  >:( Не може човек с такава висока репликация на вируса и то болен от 10 години, някой доктор да каже ей така - ти ще се изчистиш сам! Не знам дали ме гони параноята, но сигурна ли си че точно интерферон са ти били? Видя ли опаковката, пред тебе ли го приготвиха? ( извинявам се но нямам идея в каква опаковка е и как се приготвя точно - никога не съм виждал медикамента)

Доколкото знам след първата инжекция, човек да няма никакви абсолютно никакви симптоми е 1 към много:)

Мога да те посъветвам бързо, ама много бързо да се консултираш с друг специалист!

За хепатит В мога да ти кажа само, от една презентация на д-р Емет Кеефе - един от световните хепатолози занимаващи се предимно с хепатит В, спомена че даже и като види симптоми показващи, че организма е на път да се изчисти сам от вируса е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се помогне с медикаменти (дали интерферон или меидикаменти възпрепятстващи ДНК полимеразата като себиво, епивир, ламувидин и др.) по преценка на специялиста в конкретния случай! Да се помоне на организма да се изчисти във възможно най-кратък срок защото в един такъв период черният дроб е под атака и се уврежда много и за кратки срокове. Целта на лечението тогава, е да се съкрати периода на изчистване и както се пошегува той самият - " Да обера лаврите и да ми се предпише заслугата при спонтаното изчистване на вируса :)))"

После допълни, че това много рядко се е случвало при неговите пациенти, но се е случвало!

Отначало не взех много много позиция защото съм останал с впечатлението, че си с хепатит С и оставих на Радо да ти отговори, но тука има нещо гнило!

Вземи незабавни мерки и не допускай да се "побългари" лечението! Незабавна консултация с Чернев, Антонов...... ако трябва и по телефона, но трябва да потърсиш мнение на друг специалист!

Поздрави Емо!

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #23 -: Декември 16, 2007, 00:07:45 »
Здравей, Сара!
Направо е невероятно това, което ти се е случило! Ако поискат да ти спрат лечението можеш да потърсиш услугите на някой добър адвокат!
Мисля, че за да се получи сероконверсия или самоизчистване на организма от вируса този процес се съпътства с доста високи стойности на чернодробните ензими. И точно в този момент трябва да се помогне на имунната система да се справи с вируса и точно тогава е най-добре да се започне лечението при хепатит Б. За съжаление в България нещата не се случват така. В момента, в който аз бях със стойности на ензимите над 250 /това беше през месец април/ все още не бяха ми подготвили документите за лечението. В момента, в който започнах лечение ензимите ми вече бяха спаднали в норма.
Питам се дали изобщо имаме нужда от това лечение след като май само си правят експерименти с нас и никой не се интересува в кой момент точно на теб ти е най-нужно това лечение!
И при мен преди да ми сложат първата инжекция доста се учудиха, че ензимите вече са ми в норма.............и че ПСР-а ми е правен преди близо една година - (декември 2006). В крайна сметка ми започнаха лечението и ми казаха, че ще ми направят ПСР в края на третия месец.
Пожелавам ти да нямаш повече проблеми и да си устояваш правата. В тази държава е крайно време всеки да си плаща за грешките.
Поздрави и успех!
Мери
« Последна редакция: Декември 16, 2007, 00:15:13 от Mery »

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #24 -: Декември 16, 2007, 13:08:59 »
Леле Сара,

Правилно е казал Вальо-трябвало е да му е забиеш в окото.Ебати отношението, ще каже човек че той самия горкия го плаща тоя Пегасис. Че ако не се дава в ранен стадий, да прекъсне развитието на вируса, какъв е смисъла? Той така или иначе не се дава на болни с цироза и тн, за къде тогава го скъпят? Трябвало е много по-рано да се консултираш с проф. Чернев,не че той ми е лекуващ,ама е просто страхотен.Взимай се в ръце и се бори за лечението,чуваш ли момиче?
Хайде, пиши какво става.

Силвана

Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен nevron

• хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #25 -: Декември 16, 2007, 13:31:25 »
Аз също се замислям дали са ти сложили именно интерферон. Питам се дали има начин да провериш дали в организма ти в момента има деистващ интерферон. Някакво изследване или нещо подобно.
Поздрави!
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен migle

• Усмихвай се на живота
    • Профил
« Отговор #26 -: Декември 16, 2007, 15:16:43 »
Нещо не мога да разбера.
Защо се съмняваш дали са ти сложили интеферон?
Нали го вземаш от аптеката и го носиш в болницата( или аз не съм разбрала добре)
Дано всичко, за което пишеш , че ти се случва да е някаква голяма грешка.
По въпроса за други лекари и аз ти рпепоръчвам професор Чернев.
Миглена

Неактивен sara

• Немедицинско лице
  • HepB
    • Профил
« Отговор #27 -: Декември 16, 2007, 15:50:31 »
Здравейте на всички.
Благодаря  на всички за подкрепата. Ами Мигленче, аз вече се съмнявам във всичко, относно инжекцията - когато дойде време да ми я бият, ме извикаха там в кабинета и вече ми бяха разпечатали пегасиса. Спринцовката вече беше приготвена, казаха ми да седна, биха ми я и това беше. Нищо не ми обясниха. Сега много ме е яд на себе си, че не им се скарах че не са я отворили пред мен. Но аз сам си такава добричка и......но ако започнат да се ебават още с мен, ще се ядосам много и ще ги насмета всички по отделението...Ще пиша какво е станало като се обадя в четвъртък.
А междувременно трябва да видя кой да ми бие инжекцията, нали ще може някоя мед.сестра тук в някоя болница. Защото на мен не са ми обяснили нищо и сама ме е страх. Знам някои неща само тук от форума .... 
А между другото, майка ми (която също е много ядосана от случващото се) е говорила с докторката, която ме лекува, казала и е че познава проф. Чернев и че ако трябва, ще се консултира с него.....а тя "  Оооо познавате проф.Чернев...." 
Не знам, не знам, вече не знам .......възможно ли е всичко това в нашата "прекрасна" страна.
« Последна редакция: Декември 16, 2007, 17:02:33 от Radoslav Rusinov »

Неактивен nevron

• хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
Re: СПЕШНО - лекарите искат да спрат лечението ми!
« Отговор #28 -: Декември 16, 2007, 18:11:56 »
Пак ме хваща много яд. Докато има наивни хора, ще има и тарикати, които да се възползват от това.
Още веднъж ще повторя, опитай се да си направиш изследване, което да докаже, че в кръвта ти има действащ интерферон. Спомени на мястото, където се случва всичко това, че непременно ще се посъветваш и с друг специалист. По този начин можеш да ги стреснеш малко, ако действително някой е замислил да те прецака.
За инжекциите бих те посъветвала да ти ги бият на съвсем друго място от тази болница. Може в поликниника или някое медицинско лице, ако познавате. Гледай да се отваря пред теб, за да си сигурна какво точно ти поставят.
Не се притеснявай! Всичко ще се нареди. Щом обаче имаш някакви съмнения, недей да се колебаеш да си отстояваш правата.
Поздрави!
« Последна редакция: Декември 16, 2007, 19:46:19 от nevron »
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен migle

• Усмихвай се на живота
    • Профил
Re: СПЕШНО - лекарите искат да спрат лечението ми!
« Отговор #29 -: Декември 16, 2007, 21:01:10 »
Сара извинявай,ако съм те засегнала.
Миглена

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007