Автор Тема:  Лекарите искат да намалят дозировката и да удължат лечението ми!  (Прочетена 17664 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sara

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 138
  • HepB
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Хроничен хепатит B
     Здравейте!
С моето лечение се случват само странни неща.
Преди малко ми се обадиха и ми заявиха да намаля дозата на 90 мг и лечението ми от 6 мес., както ми бяха казали, да продължи една година???
Моята лекуваща лекарка каза, че са се били консултирали с проф. Кръстев и той бил казал така. Питаха ме даже дали аз съм се консултирала с Чернев, защото им бях казала, че ще се консултирам с него, когато искаха да ми спрат лечението.
Не ги разбирам тези лекари - първо искат да ти спрат лечението, защото не ти е крайно необходимо, а сега щяло да продължи една година. Май ще се наложи да се консултирам с проф.Чернев.
Другата сряда ще си бия 6-тата инжекция и тя трябва да е 90 мг. А аз до колкото знам дозата се намаля само ако лечението не ти понася добре. А аз почти не усещам страничните действия.
Дайте ми някакъв съвет :-\
Дали да се доверя
« Последна редакция: Януари 10, 2008, 22:20:29 от Radoslav Rusinov »

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Бягай при Чернев още утре!
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен migle

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
И аз мисля, че трябва да се посъветваш с Чернев.
Никога не е излишно още едно мнение.

Неактивен desi

• Немедицинско лице
  • Публикации: 120
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Статус: Има близък с хепатит C
Ей, какви са тия работи - как може още да се чудят и да променят лечението ? И аз съм чула че при повече странични реакции е възможно да се намали дозата, но при положение че засега / дано и за напред да е така/ ти понася добре , какво искат ? Ако не можеш да отидеш до Чернев, то поне му се обади по телефона .

Неактивен sara

• Немедицинско лице
  • HepB
    • Профил
      А дали е възможно да се обадя на проф.Чернев по телефона. Няма ли да иска да му платя?
Аз си мислех, че ако му се обадя, ще ми запише час.
Аз тъй като съм от Бургас и нямам познати в София не знам кога ще мога да отида.
« Последна редакция: Януари 10, 2008, 22:22:11 от Radoslav Rusinov »

Неактивен migle

• Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Незнам дали ще иска да те изслуша по телефона (при него винаги има много хора ) пък и е трудно да го хванеш в кабинета му.
По мое мнение е по добре да си вземеш час за частен прием и тогава е сигурно,че ще те изслуша.Телефоните са 9230223 това е в кабинета в болницата 0888 514 860 за записване за частен прием.
Знам,че е трудно когато си от провинцията да се разкарваш до София,но за съжяление добрите сециялисти са там.
Дано да не те обърквам.
Меги

Неактивен Valentin Maneff

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 66
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Не всичко е пари,обади му се по телефона,аз преди малко го направих,винаги е отворен за съвет.

Неактивен nevron

• Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
  • Резултати: Успешнo
Човече, стига си се бавила и мислила какво да правиш. В твоя случай има нещо доста подозрително, така че вобще не му мисли, а се обади веднага на Чернрв и му обясни всичко, което се случва с теб. Разкажи му за притесненията си, че ти се струва, че се опитват да те измамят. Ти сигурна ли си, че до момента са ти поставяли интерферон? Сигурна ли си? Ядосвам се. Накрая аз лично ще се обадя на Чернев и ще му обясня нещата, които се случват около теб. Направи го ти по-добре обаче, защото ти знаеш всичко в подробности. И това, че са те попитали дали си се консултирала с Чернев е притеснително. Явно е, че има нещо гнило в цялата тази история. Моля те заеми се сериозно със случая си. Важно е и много добре го знаеш това.
Къде ти правиха изследванията? Направи ли си други анализи, в друга лаборатория?
Чакам да пишеш. Много ме притесняваш.
Поздрави!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен sara

• Немедицинско лице
  • HepB
    • Профил
         Здравейте.
Неврон, знаеш ли дали проф.Чернев ще ме изслуша по телефона. Ако има начин да напиша историята на моя случай и всичко, което се случва около моето лечение. Защото мисля, че по телефона е много дълго за обяснение, не знам дали ще има толкова време да ми отдели по телефона. Ако има някакв факс, нещо. Да мине като частен прием даже. Ще преведа сумата за отделеното му внимание. Звучи малко глупаво, но няма как да дойда скоро в София, а и лечението не търпи отлагане. Ще видя кога най скоро ще мога да доида до София.
А за интерферона съм сигурна, защото сама си го взимам от аптеката и сама си го бия вече.... Притесняваше ме факта че съм на 135мг, даже Радо в един пост ми беше обяснил, че винаги се почва с 180мг, не ми казаха защо???
А сега ми се обаждат да ми кажат да намаля дозата си на 90 мг.???, защото са се били консултирали с проф. Кръстев, а на какво основание НИКОЙ НЕ ЗНАЕ  ???
« Последна редакция: Януари 10, 2008, 22:24:47 от Radoslav Rusinov »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Здравей,
определено имаш нужда от независима консултация, не знам как най-лесно можеш да го направиш без да дойдеш до София. Пробвай да се обадиш на проф. Чернев, както Вальо те посъветва. Просто се подоготви предварително и се опитай да обясниш каква е ситуацията само с няколко изречения. Най-важното в случая е да попиташ как и кога се налага намаляване на интерферона /ще уточниш, че става въпрос за Пегасис/, както и да попиташ как така се удължава лечението и какво би могло да бъде основанието за това решение.
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен sara

• Немедицинско лице
  • HepB
    • Профил
      ???    пегилиран или конвенционален интерферон - каква е разликата???

Неактивен sara

• Немедицинско лице
  • HepB
    • Профил
"По-добра ефикасност, в сравнение с конвенционалния interferon
194 болни с НBeAg позитивен хепатит В са лекувани с конвенционален interferon трикратно в седмицата или с PEGASYS (в дози 90 мг, 180 мг или 270 мг) еднократно седмично за период от 24 седмици, след което са наблюдавани за още 24 седмици. Проучването тълкува резултатите за комбинирания отговор, който включва негативиране на НВе антигена, супресия на нивото на НBV DNA и нормализиране на чернодробната функция – мощни показатели за ефикасността на лечението. "
     Значи има доза от 90 мг но не намерих поради каква причина тя се намалява а времето се увеличава.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Предполагам, че под конвенционален интерферон се има предвид стария, непегилиран интерферон, който се е инжектирал 3 пъти седмично.
А иначе за дозата от 90 мг. аз ти писах тук: Re: Как се поставя инжекцията?, и според документа който цитирам там, дозата в редки случаи се намалява на 90 или 45 мг, само при силни странични ефекти. Но тук все пак става дума и за хепатит B и не мога да претендирам, че съм напълно наясно дали всичко важи по-същия начин. Определено имаш нужда от съвет от лекар-специалист.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен nevron

• Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
Здравейре!
Сара, какво стана с твоя случай? Нищо не споменаваш относно подозренията, които имаше спрямо лекуващия ти лекар. Разкажи какво стана, всичко наред ли е? Знаеш, че се бяхме притеснили за нещата, които се случваха около теб.
Поздрави!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен sara

• Немедицинско лице
  • HepB
    • Профил
      Здравей Неврон !!!
    Ами да моя случай беше малко заплетен,но аз се примирих.Тъй като нямам възможност да отида до София да попитам проф.Чернв кое налага намаляване на дозата при отсъствие на странични ефекти.Репликацията на вируса ми е значително ниска 160 000 copies/ml ,може би заради това незнам.
   Значи аз започнах лечението с доза 135мг пегасис.След края на първия месец ми се обадиха от Пловдив(където се лекувам) да ми кажат да намаля дозата на 90мг и от 6 месеца да се лекувам 1 година.Без иследвания без нищо не знам как го решиха.Аз ги попитах защо така са решили а те ми казаха 4е са се консултирали с д-р Кръстев......и така сега си бия по 90мг,но започнах след края на 2 месец.Остават ми три инджекции до ПСР теста който се прави на третия месец.....

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007